Verse zalm uit de oven: Zout en klein beetje olijfolie verder niks want zalm heeft genoeg smaak van zichzelf Bovenkant de eerste 30 a 45 min bedekken met aluminiumfolie dan eraf halen en nog doorbakken in de oven tot ie mooi is geworden Serveren met wat Citroenschijfjes iedereen die bij ons eet vind dit heerlijk Ze vragen altijd welke kruiden we gebruiken haha
Bij witvis en zalm als je de laagjes van de vis net makkelijk van elkaar los komen, dan vind ik het perfect. Als het dan nog langer in de pan zit wordt het droog. Bij garnalem als ze net niet meer doorzichtig zijn. Misschien is er een betere manier, want voor deze methodes moet je de filets al wat uit elkaar halen of een garnaal doorsnijden. Als je het vaker doet word je er vanzelf handiger in en kun je het ook van de buitenkant wel inschatten, maar dat kan ik niet goed omschrijven.
Thnx!.bij vlees is het me duidelijk en kan ik m'n gang gaan. Maar bij vis vind ik het lastig. Met laagjes bedoel je de structuur?
Ja, ik denk dat we hetzelfde bedoelen. Lastig te omschrijven, in het Engels zou ik het flaky noemen, dan is het perfect.
Als je vis niet te lang bakt, valt de geur ook mee. En op niet te hoog vuur (zalm in de grillpan stinkt behoorlijk met die hoge temperaturen, maar o zo lekker). Ik doe een laagje bloem en kruiden op de vis. Dan kort aan 1 zijde aanbakken, omkeren en op lager vuur laten garen, niet te lang. Dan blijft hij het meest heel.
Gestoofde sliptong vind ik erg lekker. Pan met water en een beetje azijn. Erin tot ze gaar zijn en het water mag niet koken. Gesmolten roomboter en een beetje mosterd erbij. Heerlijk! Ik vind het dan zelf wel het makkelijkst als ze bevroren zijn geweest. Dan is het beter te zien wanneer ze gaar zijn omdat het dan wat los gaat laten van de graat en makkelijker schoon te maken op je bord. Gebakken sliptong ook lekker. Alleen een beetje zout erop en in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Of met kibbelingkruiden. Grote tong in roomboter bakken met een beetje peper en zout. Wij eten vis altijd zo puur mogelijk en verwerken het eigenlijk nooit in een gerecht. Gerookte zalm is het lekkerst op een toastje of wit bolletje en alleen saus bij kibbeling. Pangasius en tilapia eten we niet. Begrijp echt niet dat mensen dat eten. Vis uit de supermarkt komt er hier ook niet in.
Omdat het in de meest gore stukken rivier gekweekt wordt. Het komt uit landen waar hygiëne nou niet echt heel belangrijk is. Rauwe tilapia voelt net als een stuk rubber en het ruikt raar. De dingen die ik weiger te eten zijn op 1 hand te tellen en dat zijn er al 2 van.
klinkt lekker, hoe lang doe je de kabeljauw in de oven? Ik eet kabeljauw eigenlijk altijd alleen maar als lekkerbek dus gepaneerd en gebakken.
Lekkerbek is van origine wijting of kabeljauw. Tegenwoordig zit er meestal een goedkopere soort in zoals heek of pollak of schelvis. Die zijn ook minder schaars.
Als wij lekkerbekjes of kibbeling eten geven we altijd van te voren aan bij de visboer dat het kabeljauw moet zijn
ik heb er ooit een docu over gezien, over hoe pangasiusfilet gekweekt word, blegh. daarna nooit meer gekocht. dus ik snap je wel.
Wij maken ook vaak vis in de oven. dan gaart het vaak het fijnste. als ik het in de oven doe dan pak ik het in in alufolie, met lekker veel kruiden. op de BBQ vakken we ook weleens vis, maar dan op een vergelijkbare manier als in de oven, in alu folie. of we roken zalm, warm gerookt heerlijk! platte vissen bakken we wel in de pan, met lekker wat boter. vissen moeten zwemmen Zalm bak ik soms ook wel in de pan, maar dat duurt altijd even voordat het gaar is. Kabeljauw vooral uit de vriezer is niet mijn favoriet, het heeft vaak sowieso een erge vissmaak, en uit de vriezer is het snel droog. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193235/kabeljauwhaasje-in-bacon zoiets vind ik weer wel lekker met kabeljauw. het liefste eet ik een dorade of een zeebaars. heerlijk zo'n hele vis op je bord. ik laat het dan wel schoonmaken en ontschubben, maar lekker de kop er nog aan. en heerlijk in een ovenschaal met kruiden/specerijen. google maar op dorade uit oven en je vindt allemaal lekkere recepten.
Ik maak kibbeling altijd zelf als we het eten. Helaas niet zo vaak als we zouden willen omdat we de vis dan krijgen maar ik weiger de jackpot te betalen voor een zak pollak of nog meer voor kabeljauw.
Wij vinden het ook lekker En ik denk dat er wel meer dingen zijn die ik lekker vind waaraan ik eigenlijk niet wil weten hoe het geproduceerd wordt...