Waarom lukt vis thuis nooit?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tilly08, 26 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    4.172
    5.727
    113
    Wij eten vaak pangafilet, lekker makkelijk met wat zout en peper of gepaneerd.
     
  2. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.870
    5.143
    113
    Home
    Verse zalm uit de oven:
    Zout en klein beetje olijfolie verder niks want zalm heeft genoeg smaak van zichzelf
    Bovenkant de eerste 30 a 45 min bedekken met aluminiumfolie dan eraf halen en nog doorbakken in de oven tot ie mooi is geworden
    Serveren met wat Citroenschijfjes

    iedereen die bij ons eet vind dit heerlijk
    Ze vragen altijd welke kruiden we gebruiken haha
     
  3. Aries

    Aries Niet meer actief

    Bij witvis en zalm als je de laagjes van de vis net makkelijk van elkaar los komen, dan vind ik het perfect. Als het dan nog langer in de pan zit wordt het droog. Bij garnalem als ze net niet meer doorzichtig zijn.

    Misschien is er een betere manier, want voor deze methodes moet je de filets al wat uit elkaar halen of een garnaal doorsnijden. Als je het vaker doet word je er vanzelf handiger in en kun je het ook van de buitenkant wel inschatten, maar dat kan ik niet goed omschrijven. ;)
     
  4. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.050
    2.186
    113
    Brabant

    Thnx!.bij vlees is het me duidelijk en kan ik m'n gang gaan. Maar bij vis vind ik het lastig.

    Met laagjes bedoel je de structuur?
     
  5. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ja, ik denk dat we hetzelfde bedoelen. Lastig te omschrijven, in het Engels zou ik het flaky noemen, dan is het perfect.
     
  6. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Als je vis niet te lang bakt, valt de geur ook mee. En op niet te hoog vuur (zalm in de grillpan stinkt behoorlijk met die hoge temperaturen, maar o zo lekker).

    Ik doe een laagje bloem en kruiden op de vis. Dan kort aan 1 zijde aanbakken, omkeren en op lager vuur laten garen, niet te lang. Dan blijft hij het meest heel.
     
  7. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Gestoofde sliptong vind ik erg lekker. Pan met water en een beetje azijn. Erin tot ze gaar zijn en het water mag niet koken. Gesmolten roomboter en een beetje mosterd erbij. Heerlijk! Ik vind het dan zelf wel het makkelijkst als ze bevroren zijn geweest. Dan is het beter te zien wanneer ze gaar zijn omdat het dan wat los gaat laten van de graat en makkelijker schoon te maken op je bord.

    Gebakken sliptong ook lekker. Alleen een beetje zout erop en in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Of met kibbelingkruiden.

    Grote tong in roomboter bakken met een beetje peper en zout.

    Wij eten vis altijd zo puur mogelijk en verwerken het eigenlijk nooit in een gerecht. Gerookte zalm is het lekkerst op een toastje of wit bolletje en alleen saus bij kibbeling. Pangasius en tilapia eten we niet. Begrijp echt niet dat mensen dat eten:cool:. Vis uit de supermarkt komt er hier ook niet in.
     
  8. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.025
    5.138
    113
    Foutje, zag net dat het pangasiusfilet is, geen tilapia :)
     
  9. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.025
    5.138
    113
    Waarom niet? Bedoel je dat jij het niet lekker vind of heb je een andere reden daarvoor?
     
  10. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Omdat het in de meest gore stukken rivier gekweekt wordt. Het komt uit landen waar hygiëne nou niet echt heel belangrijk is. Rauwe tilapia voelt net als een stuk rubber en het ruikt raar. De dingen die ik weiger te eten zijn op 1 hand te tellen en dat zijn er al 2 van.
     
    Zuul, mamameer en citroenrasp vinden dit leuk.
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    klinkt lekker, hoe lang doe je de kabeljauw in de oven? Ik eet kabeljauw eigenlijk altijd alleen maar als lekkerbek dus gepaneerd en gebakken.
     
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.839
    113
    Ligt een beetje aan de dikte van het stuk, dus een beetje op gevoel, maar denk zo'n 15 minuten.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  13. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Lekkerbek is van origine wijting of kabeljauw. Tegenwoordig zit er meestal een goedkopere soort in zoals heek of pollak of schelvis. Die zijn ook minder schaars.
     
  14. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.839
    113
    Als wij lekkerbekjes of kibbeling eten geven we altijd van te voren aan bij de visboer dat het kabeljauw moet zijn
     
    Ysabella, GossipGirlxoxo en Heartofhope vinden dit leuk.
  15. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.487
    113
    ik heb er ooit een docu over gezien, over hoe pangasiusfilet gekweekt word, blegh. daarna nooit meer gekocht. dus ik snap je wel.
     
  16. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.487
    113
    Wij maken ook vaak vis in de oven. dan gaart het vaak het fijnste. als ik het in de oven doe dan pak ik het in in alufolie, met lekker veel kruiden.

    op de BBQ vakken we ook weleens vis, maar dan op een vergelijkbare manier als in de oven, in alu folie. of we roken zalm, warm gerookt heerlijk!

    platte vissen bakken we wel in de pan, met lekker wat boter. vissen moeten zwemmen:D

    Zalm bak ik soms ook wel in de pan, maar dat duurt altijd even voordat het gaar is.

    Kabeljauw vooral uit de vriezer is niet mijn favoriet, het heeft vaak sowieso een erge vissmaak, en uit de vriezer is het snel droog. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193235/kabeljauwhaasje-in-bacon zoiets vind ik weer wel lekker met kabeljauw.

    het liefste eet ik een dorade of een zeebaars. heerlijk zo'n hele vis op je bord. ik laat het dan wel schoonmaken en ontschubben, maar lekker de kop er nog aan. en heerlijk in een ovenschaal met kruiden/specerijen. google maar op dorade uit oven en je vindt allemaal lekkere recepten.
     
  17. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Ik maak kibbeling altijd zelf als we het eten. Helaas niet zo vaak als we zouden willen omdat we de vis dan krijgen maar ik weiger de jackpot te betalen voor een zak pollak of nog meer voor kabeljauw.
     
  18. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.025
    5.138
    113
    Aha, dat wist ik niet. Zal me er eens in verdiepen.
     
    Heartofhope vindt dit leuk.
  19. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    4.172
    5.727
    113
    Ik wist het ook niet, wij vinden het juist een lekker visje :|
     
    Mississippi en Muisje2016 vinden dit leuk.
  20. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.025
    5.138
    113
    Wij vinden het ook lekker :) En ik denk dat er wel meer dingen zijn die ik lekker vind waaraan ik eigenlijk niet wil weten hoe het geproduceerd wordt...
     

Deel Deze Pagina