Tuurlijk! Hij was ook echt lekker - Ca. 500 g spruitjes, geschoond en gehalveerd - 1 kg iets kruimige aardappel, geschild en evt. kleiner gesneden - 2 grote uien, in halve ringen - ca. 5 teentjes gepofte knoflook, fijngesneden * - 250 g spekreepjes - roomboter en melk voor de puree - olijfolie - (versgemalen) zout en peper Bak de spekreepjes uit en haal ze daarna even uit de pan. Bak in het spekvet de uien aan tot ze glazig zijn. Bak dan de knoflook nog even mee en voeg tot slot de spekjes weer toe. Hou dit warm tot de rest klaar is. Schep de spruitjes om met wat olijfolie, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de spruitjes in 20-25 minuten gaar in een voorverwarmde oven (180 graden). Stoom of kook de aardappelen gaar en maak daar met melk en boter een puree van. Hoeveelheden van de melk en boter doe ik altijd op gevoel, maar is waarschijnlijk zo’n 150-200 ml melk en 50 g boter. Stamp de spruitjes door de puree. Ik wilde ook graag wat spruitjes heel laten, dus stampte het daarom maar een paar keer. Roer dan het ui-spek mengsel erdoor. * gepofte knoflook: Snij het kapje van een bol knoflook af en schenk daar wat olijfolie op. Zet ongeveer 25-30 minuten in de oven op 200 graden tot het zacht en bruinig is. Laat een beetje afkoelen en knijp de teentjes eruit. Wat overblijft kan goed bewaard worden in de koelkast.
Vandaag at ik samen met mijn oudste dochter bij mijn nichtje: Zij had saotosoep gemaakt. Morgen eten we boerenkool met worst.
Gisteren: pasta met saus van truffeltapenade, crème fraiche, Citroensap en paddenstoelenmix. Vandaag: broodjes shoarma en rucolasalde en natuurlijk zelfgemaakte tzaziki.
Ik denk gebakken spruitjes met feta, een worstje en aardappels. Of zuurkool met spekjes. Ik ben er nog niet uit.
Wij eten vandaag stamppot zuurkool uit de oven met rookworst. Dochter lust geen zuurkool die wou aardappels, sperzieboontjes en een karbonade..
https://www.lifesabout.nl/gerechten-zonder-pakjes-en-zakjes-39-runderreepjes-borgo-bertolli/ Ik heb dit recept (dus echt gestoofd mag je het niet noemen) maar dan in plaats van de wijn doe ik runderbouillon en ik doe er een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas door. En vervang de pasta door courgette.