Onze zoon roept al sinds zijn 5de dat hij vegetariër wilt worden. Nu is hij net 7 geworden en zijn we eigenlijk 'om' maar zou iemand mijn vragen kunnen beantwoorden? * Waar moet je opletten met vitamines voor de kinderen * Wat zijn goeden en lekkere vleesvervangers? Ik ben zelf normaal een echte vlees eter, maar willen dit echt gaan proberen. ' want vinden zelf het slachten van dieren en hoe ze gehouden worden ook echt heel erg zielig & willen dus met hem mee gaan doen' * Eventuele recepten. Het is overigs geen bevlieging van onze zoon. Overigs, leer ik net al dat het geen vegetariër heet maar anders. Want onze zoon wilt wel melk / kaas en eieren van onze eigen scharrel kipjes die zonder haan zitten ' want anders zou er in theorie een kuiken en dus ' kip' in zitten. Hij wilt niks waar voor dieren gedood zijn.
Hi! Ik eet al jaren geen vlees, man en kinderen 1 x pw want die vinden t heerlijk.. Wbt voedingsstoffen, als je goede vervangers eet en gevarieerd kookt valt dat echt wel mee, vooral eiwitten haal je uit vlees maar zitten ook in vervangers, bonen, peulvruchten... Makkelijke recepten zijn wraps met falafel bijvoorbeeld. Vlees in de pastasaus vervangen voor rulgehakt of speckjes vd vegetarische slager. Ik vind de beyond meat burgers heerlijk. Kipstukjes doen wij in de pilav bijvoorbeeld. Vivera gekruide wokblokjes in de nasi. Er is heel veel keus in vervangers. Valess vind ik zelf niet lekker. Vegetarisch shoarma van Vivera is ook lekker! Tajine met kikkererwten en groenten Er is megaveel keus en eigenlijk mis ik er niks aan. De vleesvervangers van green force zijn ook lekker, vooral de burgers en de ballen. Moet je zelf soort gehakt maken met poeder en water, smaakt heel goed!
Vegetarisch is de juiste term. Als je helemaal geen dierlijke producten eet heet het veganistisch. Wij willen ook minder vlees eten. Helemaal Vegetarisch gaat 'm nog niet worden hier. Maar geregeld Vegetarisch wel. Ik lees mee voor lekkere recepten. Ik houd zelf helemaal niet van bleesvervangers sls tofu ed. Maar gebruik dan juist kaas, noten of eieren. Voor morgen op de planning: pastinaak wortelstamppot: Dan maak ik de stamppot door de pastinaken, wortels en aardappels te koken met wat kruidenbouillon. Als alles gaar is afgieten, maar een beetje kookvocht bewaren. Stampen en dan zachte kaas toevoegen (ik vind zelf pittige blauwschimmel lekker maar kan ook met geitenkaas bijvoorbeeld) kookvocht gebruiken om het precies smeuïg genoeg te maken. Daarnaast bak ik wat paddestoelen en een uitje. En ik rooster een handvol cashewnoten. Deze meng ik nog door de stamppot, of serveer het apart. Jus heb je hierbij niet meer nodig.
Wij aten al weinig vleeswaren, kaas eten we nog wel, vegetarische pate is lekker rn smaakt naar soort leverworst. Hummus is ook lekker! En pindakaas is ook wel geliefd hier.
Dat is hier het zelfde, ik koop vleeswaar wat uit eindelijk weg gegooid word want niemand eet het op ' zo zonde'. Vind het vooral voor onze dreumes lastig, die eet graag boterhammenworst bevoorbeeld. Maar een paté zal hij vast ook heerlijk vinden dus ga die gewoon eens proberen.
Wij eten gemiddeld zo'n 5x vegetarisch per week. Zonder "vleesvervangers", tenzij ik ze zelf maak (tofu/seitan bv), maar over het algemeen eten we gewoon peulvruchten, soms ei. Er zijn heel veel recepten obv peulvruchten maar dan moet je niet typisch AVG eten zeg maar. Maar daar houden wij sowieso niet echt van. @Mamafiets Ik weet natuurlijk niet wat jullie reden is om vaker vegetarisch te eten. Maar kaas is zelfs slechter voor het milieu dan (wit) vlees, iets waar veel mensen zich niet van bewust zijn.
Ik eet zelf nooit vleeswaren op brood oid, onze zoon ook niet. Ik zou naar gerechten op zoek gaan met peulvruchten, ei etc. Vleesvervangers kunnen wel lekker zijn, maar zou ze wel even goed checken, want vaak zit er echt veel troep in. Veel geur, kleur en smaakstoffen, e-nummers, suikers en vetten om het op vlees te laten lijken. Wellicht zijn er ook goede hoor! Wel echt super goed dat jullie dit als gezin gaan aanpakken!
Eens Wij eten meestal vegetarisch, maar koop echt geen vleesvervangers. Een kunstmatig goedje dat eruit moet zien als vlees/kip mket zodanig volgestopt zijn net kunstmatige ingrediënten dat het nooit gezond kan zijn. Of milieubewust. Wij hebben eigenlijk ons eetpatroon helemaal omgegooid en maken ook geen gerechten waar we dan doen alsof we vlees eten. Veel groentegeschotels, veel peulvruchten en noten, eieren, fruit, volkoren granen..en dan lekker experimenteren.
Ik dacht ook al aan stoof zonder vlees, koolraap heeft een zelfde soort structuur. Kip Madras zonder de kip couscous met feta en rozijnen. Ik moet mijn eigen alleen nog even inlezen hoe ik het zelf het beste kan aanpakken. Ik heb een chronisch B12 tekort dus spuit toch al en lijkt mij voldoende verder ijzer en vita d tekort. Maar deze worden aangevuld. Ga mijn internist gewoon aangeven dat ik vegatarisch ga eten en dan hoor ik van haar wel waar ik op moet letten.
Overigs vanochtend nog een keer verteld hoe ontiegelijk trots ik op hem ben. Dat hij gewoon helemaal zelf deze keuze gemaakt heeft en zo bij zijn standpunt blijft. En dat we hem helemaal steunen en met hem mee vegetarisch gaan eten.
Wij hebben vegetarisch broodbeleg van de vegetarische slager of garden gourmet. En bij de jumbo hier hebben ze Verdino, daar heb je vegetarische salami, pepperoni en mortadella van, die vind ik zelf erg lekker. Qua vleesvervangers ben ik heel makkelijk, ik neem gewoon het vegetarische alternatief van wat ik wilde eten. Meestal vind ik garden gourmet het lekkerst. Ook voor frituur snacks heb je een hoop vegetarische alternatieven van Mora of Iglo.
Als ik naar de ingredienten kijk van wat ik vaak eet, is dat helemaal niet zo. Zijn gewoon herkenbare ingredienten. Als je bijvoorbeeld naar seitan kijkt (in feite gewoon tarwegluten) dan lijkt dat ook al heel erg op kip. Seitan kun je zelf maken door een simpel deeg te maken en dat te 'wassen'. Je spoelt de koolhydraten weg en houdt gluten over. Dat kun je op smaak maken met kruiden en edelgistvlokken en dan heb je al snel die umami smaak die neigt naar vlees.
De "kip"krokantschnitzels van Vivera zijn erg lekker, proef nauwelijks het verschil met de Scharrel kipkrokantschnitzel van de AH. Vegetarische gehaktballetjes van de jumbo zijn ook erg lekker
Wij zijn ‘flexitarier’ . Eten vaak vega, maar ook vlees. Maar dus biet zoveel vlees meer. producten die ik lekker vind: - groente balletjes van garden gourmet (ter vervanging gehaktbal bij bv pasta saus of bij agv - falafel broodjes - valess schnitzels - kipstuckjes van vega slager voor bijv curry’s verder gezond om regelmatig bonen (chili con carne, burritos) of linzen te eten (soep, stoof). Dus niet altijd een vleesvervanger als in 1 van de producten die ik hierboven noem, maar iets anders zoal bonen, noten, etc. en wil je zoon wel vis eten? Dat is wel ook een goede optie voor de goede vetten. Als jullie dat niet gaan eten. Kijk dan naar oliën, noten of omega 3 tabletten ter vervanging