Klopt maar toch niet, de assistenten gaf aan dat er voor hem een vrouwtje's was geweest. Meest waarschijnlijke is dat ze de geur hebben geroken en daar door vijandig zijn geworden. Als ze elkaar alleen maar ruiken beginnen ze al te klappertanden. Echt zo verschrikkelijk na dat ze al zo lang samen zaten. Ze vliegen elkaar overigs ook echt aan. Heb geprobeerd ze opnieuw op neutraal terrein samen te krijgen.
Geen idee of het dé reden is geweest. Want ziekte kan ook al een reden zijn geweest om ruzie in de tent te krijgen. Beste kan je ze samen naar de dierenarts meebrengen, de gezonde caaf kan dan zijn zieke vriendje steunen. Toen onze eerste caaf geopereerd moest worden is zijn vriendje mee geweest en heeft bij de dierenarts gelogeerd. Alleen tijdens de operatie en het wakker worden in de couveuse was de andere caaf er niet bij, maar verder wel.
Och, wat sneu. Zou fijn zijn als er binnenkort weer een maatje voor hem bijkomt. Hier ook twee beertjes met ruzie. Ging opeens mis. Nu zitten ze soms even samen in de grote ren, maar meestal met een stuk gaas er tussen. Ze fluiten en snuffelen wel, maar zodra het gaas weg is, wordt het klappertanden, vacht opzetten, hoog op hun poten lopen en vechten tot bloedens toe. Vandaar dat ze niet meer samen zitten. Onze ene cavia at ook minder en maakte rare geluidjes. Hij is onlangs aan zijn tanden geholpen bij de DA en nu gaat het weer goed.
Bedankt voor al jullie berichtjes. Inmiddels heb ik de oorspronkelijke opvang gevraagd of zij een baby beertje hebben. Ik heb ook een andere opvang aangeschreven daar plaatsen ze geen baby beertje bij een beertje, maar hebben ze wel gesteriliseerde zeugjes. We zijn in ieder geval hard op zoek naar een vriendje.
Ik zit met iets in mijn maag, we hebben 7 jaar lang 2 cavia's gehad en 1 is doodgegaan. Man wil geen cavia meer erbij, maar ik vind het sneu voor de achterblijver Maar ik weet ook niet of koppelen nog verstandig is, ze is 7,5 jaar nu. En ze zit buiten. Heb nu wel haar huisje al ingepakt met fleecedeken aan de bovenkant ivm koud en zo zonder maatje. Ik vind t lastig: uitsterfbeleid of toch verder...
Wil jij als deze sterft nog nieuwe cavias nemen? Zo nee dan zou ik zijn tijd afwachten ondanks het niet ideaal is. Hij is al op leeftijd zou geen jaren meer duren. Als je er bij gaat halen zit je daar weer aan vast.
Dat is het dilemma ook. Ik weet niet of ik weer 7 jaar eraan vast wil zitten. Ik wil voor haar echt wel een vriendje erbij, maar of ik t voor mijzelf wil?
Nee dat voelt voor mij niet goed, omdat ze op leeftijd is en ik met liefde haar tot de dood haar wil verzorgen incl kosten die erbij horen. Dan maar met kruiken elke avond in de weer straks.
En naar binnen halen kan niet? Ik zou dan nu niet meer er een bij halen. Je zit er daarna weer lang aan vast en je blijft dan aan de gang want de nieuwe moet dan ook weer een maatje b
Nee, ze is buiten gewend en vacht is ook al winterklaar. Wel kan ze met hok en al in de tuinschuur uiteraard als t nodig is. Maar ik denk dat we idd voor uitsterfbeleid gaan. Precies om wat je zegt: je blijft dan bezig want ze gaan nu eenmaal niet tegelijk dood...
Bij opvangen kan je ook vaak een cavia lenen, als je oudje dan dood gaat dan mag hij/zij weer terug naar de opvang, is dat niks? Als ik zie hoeveel steun onze bejaarde heeft aan zijn vriendje dan zou ik hem ook niet alleen laten. Kan best zijn dat hij er dan al niet meer was.
In gedrag van hey mannetje schijnt dat dus niet uit te maken. Maar ondertussen zijn we wel aan het overwegen om hem te laten castreren en er twee zeugjes bij te zetten die niet geholpen zijn.