Gefeliciteerd! Wat een heerlijk Bekkie!!❤️ Ik ken dat hoor, fijn juist wanneer ze groter zijn en ik iets meer space terug krijg
Hier is het bij de achterkleinkinderen van m'n schoonouders 'oma H en opa K'. Gewoon hun voornamen dus.
Bij mij op de basisschool waren er zowel leerkrachten die bij de voor- als achternaam werden genoemd. Net wat hun eigen voorkeur was. Openbare school. Hier wordt geen enkele leraar bij de achternaam genoemd, zelfs niet op de middelbare school. Mijn zwager is daar leraar, en die wordt dus ook gewoon M genoemd door z'n leerlingen? Vind dat zoiets raars.
Als ik ouwe oma tegen mijn oma zou zeggen, zou ik een knal tegen m’n hoofd krijgen , zelfs nu ze dr arm amper omhoog kan tillen. Mijn oma wordt omama genoemd (moeder van mijn moeder). Jongste vond het idd maar raar dat als ze oma ging bellen, ze in m’n telefoon naar mama moest zoeken .
Mijn kinderen zitten op een protestantse school (zeer streng! 3 keer per dag bidden, bijbelleer etc) en hier wisselt het per leerkracht. Bij mijn middelste is het teacher voornaam en de jongste is teacher achternaam. Bij mijn oudste die op een openbare middelbare school zit wisselt het ook. De meeste leerkrachten zijn teacher achternaam maar bij sommige jongere leraren is het teacher voornaam.
Ik vraag mij af hoe jullie je partner noemen in het bij zijn van de kinderen. Als mijn kinderen bijvoorbeeld iets willen dan zeg ik vraag maar aan papa. Maar als ik iets nodig heb van hem dan noem ik hem bij zijn voornaam. Maar ik hoor mensen ook wel eens iets aan hun partner en noemen hem dan papa. Dus stel je zit aan tafel en je wil de ketchup. Vraag je dan voornaam mag ik de ketchup of papa mag ik de ketchup?
Wij doen het hetzelfde als bij jullie. Als ik hem roep, noem ik z’n naam, en idd als de kinderen iets willen, zeg ik: vraag maar aan papa.
Ik noem mijn man geen papa; dus als ik iets van hem wil, zeg ik zijn naam en geen papa dat is raar. Hier zijn leraren mevrouw of meneer achternaam, aldus mijn kinderen (beide andere scholen). Ik vind dat ook wel zo netjes. Voornamen is meer voor kennissen/ vrienden.
Sjoe van sjoeke koosnaam. Geen idee waarom niet Mijn schoonouders gebruiken ook nog altijd koosnamen en in vind dat ook wel tof.
Zoals jij dat doet. Als ik hem roep dan zeg ik zn voornaam. Maar tegen de kinderen zeg ik bv wel: vraag dat maar aan papa.
Hier net zo! Heb er echt een hekel aan als mensen hun partner papa of mama noemen... Het is je vader of moeder niet Daar kan ik niet opgewonden van worden hoor, brrrrr