Gewoon iets om te delen deel 2

Discussie in 'De lounge' gestart door GossipGirlxoxo, 10 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.983
    2.279
    113
    Noord-Brabant
    Dat kan bij ons bij de Jumbo ook. We moeten vantevoren bellen hoeveel boekjes we willen inleveren en dan zorgen ze dat het geld er is.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  2. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ik ga zo lekker alleen naar de stad om kerstinkopen te doen. Heerlijk. Alleen jammer dat ik nergens naar binnen mag. Ben nog niet volledig gevaccineerd en ga niet voor dit spontane idee testen, wat via het testen niet meer spontaan wordt. Beetje jammer dat ik dus ook niet spontaan met mijn zoon erop uit kan (lees, even bieb en samen koffie drinken in de stad bijv) tijdens m’n verlof. :rolleyes:

    Snap het ergens wel, maar vind het tegelijkertijd absurd. Voor m’n gevoel wordt m’n vrijheid me wel een beetje ontnomen. Ik ben namelijk bewust nog niet volledig gevaccineerd vanwege de bevalling en dubbele infectie waar ik pas sinds een week van genezen ben. Tsja, half november, wanneer ik weer ga werken, ben ik dus weer ‘vrij’. :rolleyes::rolleyes:

    Maargoed. Regels zijn regels. We maken er wel wat van.
     
    Ayla7000 en Mamafiets vinden dit leuk.
  3. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    ^^ voor een drankje of hapje bedoel ik dan
     
  4. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.388
    23.005
    113
    Vrouw
    Dat V vandaag 2 is geworden! :D
    Zo trots op ons mooie mannetje.
    Zondag vieren we feest; hij wil een Marshall feestje met taart en cadeautjes ;)
    'Mama, V grote jommentje! Twee jaar!' :cry:
     
    Zeebra, toch3, Zuul en 12 anderen vinden dit leuk.
  5. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.009
    11.688
    113
    Vrouw
    Ik spaar koopzegels bij de plus. Daar is het 6,- voor een vol boekje. Maar je kunt ipv geld ook kiezen voor een pluscadeaukaart. En dan krijg je per 3 boekjes geen 18,- maar 20,-
    Er kunnen max 21 boekjes op 1 kaart. Dus dat is dan een bedrag van 140,- ipv 126,- toch een leuk extraatje.
    Het geld wat op de cadeaukaart staat gebruik ik weer voor de boodschappen.

    Ik had pas 3 volle cadeaukaarten...
     
    Zeebra, owly, Zuul en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.713
    32.574
    113
    Ik spaar ook plus zegels, die geven het meeste rendement, maar nog nooit van die cadeaukaart gehoord? Zal eens kijken of dat hier ook zo is.
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ik had 13 volle boekjes van de appie :p maar ik ga ze gewoon laten uitbetalen en denk ik storten in 1x. Aan het einde van het jaar zal het totaalbedrag ong 800€ zijn gok ik dus ik heb al mooie potjes in m’n hoofd gemaakt daarvoor!
     
    Shay25 en Zxcvb vinden dit leuk.
  8. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    22 jun 2018
    3.695
    4.231
    113
    Vrouw
    GossipGirlxoxo en Vero0504 vinden dit leuk.
  9. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.784
    15.337
    113
    Vrouw
    Hier hebben ze dat dus niet, die zegeltjes.
    Wel jammer . Je hoeft er niets voor te doen en hebt toch snel een mooi bedrag e.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  10. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.484
    6.170
    113
    Daarom spaar ik bij de Vomar, dan kan je het gewoon op je rekening laten storten. Ideaal.


    Stond net met m’n buurman te praten, die gaat volgende week ook naar Disney met z’n kinderen en kleinkinderen. Ook in davey crockett, gaan we elkaar vast tegenkomen.
     
  11. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Na een super goede ochtend (had controle echo en uitstrijkje bij de gyn) alleen in de stad (man man man wat doet een mens dat goed) nu even een stress moment voor mij. Beide jongens gig verkouden en mini O kwam koortsig en hangerig uit bed. Meestal is dat geen goed teken. Eigenlijk gaat hij dan altijd spugen. Is ook lijkbleek enzo. Volgens mij heeft t met tanden nu ook nog eens te maken. Veel aan het kwijlen en vuurrode wangen.

    Maarja ik voelde me dus heel onrustig worden en ben even met O gaan douchen. Mini O hangend bij papa op de bank. Baby M even boven op ons bed gelegd. Toen hoorde ik mini O 'mama' roepen en ondanks hartkloppingen (tsja, de spuugbakjes en handdoeken liggen bij de hand) ben ik toch naar hem toe gegaan en heb ik hem even geknuffeld. Maar dan loop ik gewoon echt stik nerveus beneden. Ik heb hem wat te drinken gegeven en man zei zelf 'ga anders voor jezelf gewoon even naar boven. Het komt wel goed, stap voor stap.' Heb ik maar gedaan maar wat voel ik me eigenlijk kut met een hoofdletter K. Mijn hart wil nl naar mini O toe rennen en hem doodknuffelen en troosten. Maar mijn hoofd stuurt allerlei stress signalen naar mijn lichaam waardoor ik overga op een soort overleefstand en continue staat van alertheid.

    Ik ga niet te streng voor mezelf zijn. Als in: onzeker worden of mezelf een slechte moeder vinden. Maar dit soort situaties benadrukken maar weer dat ik de juiste stap heb gezet door aan de bel te trekken. Tjonge jonge zeg. Ik heb het zo goed voor elkaar. Leuke baan, prachtig huis, lieve man, amazing kinderen. Zon rotfobie past daar niet bij.

    Inmiddels heeft ie ondanks zn koorts een opleving geloof ik want ik hoor heel wat gebrabbel beneden. Kan zomaar weer omslaan.

    Blegh. Ik wil niets met deze post. Gewoon even mn hart luchten. Ik hoop dat jullie mijn gezanik over de fobie ook zat worden. Ikzelf inmiddels wel haha!! :p
     
    Zeebra, Shay25 en Zxcvb vinden dit leuk.
  12. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Oh dat is wel ideaal. Ik heb vandaag dus 2 boekjes laten uitbetalen maar daarna linea recta door gereden naar de stad en kadootjes voor de jongens gekocht. Alvast voor kerst.
    - dino smartmax voor O
    - boerderij dieren smartmax v mini O
    - een lichtgevende pinguïn die van kleur verandert bij aanraking voor baby M
    - alvast een start voor 'de knutselmand' (ga voor kerst een grote knutselman voor de jongens samenstellen, al is die wel meer voor de oudste)
    - grote doos vol met platte gekleurde houten blokjes (voor beiden maar meer voor mini O om de hierboven genoemde reden).

    Ik kan het gewoon echt niet laten, die kadootjes voor de jongens. Ik ga de knutselmand nog verder vullen en samen met de houten blokken en smartmax is het wel genoeg. Nog wel even op jacht voor baby M.
     
    TotalBella vindt dit leuk.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    dat langs de zijlijn staan is verschrikkelijk. Ik ben geen afwachtend persoon en ben ook ongeduldig dus ik word echt op de proef gesteld nu met wachten en niets kunnen doen. Ik heb daar zelf ook echt stress van merk ik.

    Er is nog steeds niet duidelijk of de oorzaak zijn hart of zijn longen is en dat gaan ze ook niet vinden vertelde de longarts. Het is een kip en het ei verhaal. En omdat longen en hart zo nauw verbonden samenwerken heeft het invloed op elkaar. Het kan ook van beide wat zijn wat elkaar dan weer versterkt. Ze vergeleek het met een wip. Als een kant uit balans is gaat de andere kant ook omhoog of naar beneden. Ze vermoeden ook een longontsteking (maar dit is op de longfotos niet meer te zien omdat hij van de copd zoveel littekens op zijn longen heeft en de bloedwaarden geven ook geen doorslag) ze behandelen hem nu wel alsof het één longontsteking is, dus naast de onderhoudsdosering prednison en antibiotica die hij eigenlijk altijd preventief dagelijks slikt nu ook een stootkuur prednison en sterkere antibiotica via het infuus en daarnaast behandelen ze hem ook voor als de oorzaak het hart is met medicatie daarvoor via een pomp en krijgt hij via die pomp plasmedicatie omdat er zoveel vocht bij de longen zit.
    Afgelopen nacht is het helemaal mis gegaan. Hij is in verwarde toestand uit bed gegaan en de gang op gaan lopen. Maar zijn zuurstofslang is daar te kort voor (die red het de kamer niet uit) en is onderweg dus losgekoppeld. Op de gang kreeg hij dus geen zuurstof meer en is hij out gegaan en hard op de grond gevallen. Hij kwam bij toen de zusters hem op de grond direct weer zuurstof gaven maar wist niet waar hij was en raakte behoorlijk in paniek. Ze hebben toen direct vanacht een mri scan gemaakt omdat ze bang waren dat hij een hersenbloeding had maar dat was gelukkig niet het geval. Of ze daar bang voor waren door zijn verwardheid of de harde val is me niet helemaal duidelijk. Naar aanleiding hiervan hebben ze vandaag weer allemaal bloedonderzoeken gedaan maar daar is niets bijzonders uitgekomen. Hij herinnert zich niets van voor de val en dat maakt hem wel een beetje bang. Ik merk ook dat hij een beetje depressief is. Hij wil eigenlijk niet meer en sprak vandaag over dat hij overweegt volledig te stoppen met alle medicatie (wat eigenlijk een soort verkapte euthanasie is want zonder die medicatie overleefd hij niet) morgen heeft hij (wij) een gesprek met de apotheker van het ziekenhuis en zijn longarts hierover. Hij denkt zelf namelijk dat hij meer nadelen heeft, als in bijwerkingen, dan voordelen van de medicijnen. Het is ook veel hij slikt thuis al 18 verschillende medicijnen per dat en daar is nu via het infuus nog van alles bijgekomen. Al met al gaat het dus eigenlijk kut. De longarts en cardioloog zeiden ook letterlijk dat hun doel nu is proberen hem op te lappen om te kijken of hij nog naar huis kan om zijn laatste tijd nog een beetje comfortabel door te komen. Ik durf het niet letterlijk te vragen omdat ik bang ben voor het antwoord maar ik maak daar een beetje uit op dat we in de laatste fase zijn beland met hem. :(

    voor iedereen die me sterkte wenst, en meeleeft, echt super bedankt. Dat betekend echt heel veel voor me. En doet me beseffen hoeveel ik jullie en dit forum allemaal waardeer. Ik ervaar dit echt als fijne steun ondanks dat ik jullie alleen online “ken”! Dus hartstikke bedankt hiervoor ❤️ Ik reageer nu wat minder op het forum maar wanneer ik meelees en reageer is dat om even mijn gedachten te verzetten en dat lukt aardig goed. Dus dat maakt dit forum voor mij nog een fijnere en vertrouwde plek dan het al was voor me.
     
    Zeebra, Spiekerbox, Shay25 en 6 anderen vinden dit leuk.
  14. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.555
    21.039
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  15. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.388
    23.005
    113
    Vrouw
    @GossipGirlxoxo ❤ Och die arme man... Heel veel sterkte met het gesprek morgen...
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    @GossipGirlxoxo oh wat moet dit moeilijk zijn voor jullie... en wat gaat het eigenlijk dan toch snel, ook al wist je dat dit eraan zat te komen. Het komt altijd onverwachts. Ik hoop dat ze hem nog op kunnen lappen, en anders dat jullie je vader kunnen helpen bij wat hij verder wil,
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  17. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.895
    25.250
    113
    Ik wil jou en jullie als hele familie heel veel kracht toewensen @GossipGirlxoxo
    Blijf dicht bij elkaar.
    Knuffel!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  18. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.484
    6.170
    113
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  19. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.822
    7.770
    113
    Amsterdam

    Als ie in het BovenIJ ligt vraag anders om een zgn tentbed. Dat is een soort klamboe over het bed waardoor ze het bed niet meer uit kunnen zonder dat ze vast gebonden hoeven te worden. Het klinkt namelijk als een delier, verwardheid bij ernstig ziekzijn en dan kunnen mensen ook hun infuus etc uit gaan trekken tot alle gevolgen van dien.
    En wat je eventueel ook nog kan vragen is of een geriater eens kan mee denken/kijken. Zeker als hij zich zo voelt etc en met z’n medicatie die kunnen dan heel goed kijken wat gaan we nog wel geven en wat niet. Die kijken naar de gehele oudere mens.
    Heel veel sterkte!
     
    Shay25, GossipGirlxoxo en Syane vinden dit leuk.
  20. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Dit kan een oplossing zijn. Of een alarm bij het bed op de grond. Als hij dan uit bed stapt dan gaat het alarm af. Soms zeggen ze dit ook wat verder weg bijv bij de deur. Er zijn in elk geval wel oplossingen voor.
    @GossipGirlxoxo het is allemaal niet niks. Hopelijk komt je pap de nacht goed door en kijkt hij morgen weer iets positiever de wereld in. Dikke knuffel voor jou!
     
    Siepie85 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina