De poliklinieken waren vorig jaar ook grotendeels gesloten. Daardoor is er ook daar een achterstand gekomen. Veel van dat personeel is toen bijgesprongen op de IC en verpleegafdeling met coronapatiënten. Nu zijn de poli's wel open, dus kunnen ze niet bijspringen op bijv de IC, waar de capaciteit te weinig is. Ze hebben dus wel met elkaar te maken.
https://nos.nl/artikel/2402364-vliegmaatschappijen-marokko-geen-vliegverkeer-meer-van-en-naar-nederland Dit klopt dan wel met de verhalen over veel ongevaccineerde mensen op de IC met een migratie achtergrond..
Kwestie van een stukje verder zoeken en lezen. "De meeste doden in het verkeer vallen onder ouderen: in 2020 waren 225 (37%) verkeersdoden 70 jaar of ouder. Kinderen (0-14 jaar) komen juist relatief weinig om in het verkeer; in 2020 waren dat er 17 (3%)" En daarbij zou jij toch ook moeten weten hoe ouderen af en toe zakken voor hun rijbewijskeuring? Dat je al hoopt dat ze niet met de auto zijn gekomen?
Dat kan kloppen, ik krijg inderdaad geen smsjes. Maar daarnaast hamert de arts zelf ook elke keer op begeleiding. Wie weet is dit inderdaad anders voor mensen die voor iets simpels als bloedprikken komen? Op de oncologie heeft iedereen begeleiding mee.
Landgenoten (want dat zijn het natuurlijk) met een migratie achtergrond is wat anders dan mensen die even op en neer naar nederland komen en dan op de IC belanden. Dat laatste gebeurt namelijk niet (of in ieder geval verwaarloosbaar). Dat eerste echter is wel (of beter ook, want ook landgenoten zonder migratieachtergrond kunnen op de IC belanden) het geval. Dus wat dat dan precies met vliegverkeer te maken heeft ... die link kan ik even niet leggen.
Dit is voor de cardioloog, ik kan dit zelf iemand met ernstig hartfalen Warschijnlek niet. Maar die vallen dan weer onder de 'uitzondering' er staat natuurlijk ook bij indien dit niet anders kan. Ik kan helemaal begrijpen dat iemand niet alleen naar oncologie gaat, en een arts het dan ook benoemt wel iemand mee te nemen. Maar in de regel is het in het LUMC dus niet gewenst begeleiding mee te nemen. ' uitzonderingen daar gelaten'
Ik vind het maar gek hoor. Ze spreken over 'nieuwe varianten' en voor België geldt het dan niet, terwijl die lijn ook stijgt?
Jij stelt in jouw eerdere bericht dat een van de neveneffecten van Corona en de periode ná de lockdown is dat ouderen vaker zorgen voor verkeersongevallen, omdat zij nu ze zijn ingeënt weer op bezoek mogen bij een familielid dat verder weg woont en ze tijdens de lockdown niet hebben gereden en dat dat zorgt voor een druk op de zorg. Lieve @Cin85 ik bewonder je fantasie, maar nergens in de bronnen die je aanhaalt wordt dit ook maar een klein beetje geïmpliceerd, laat staan genoemd. Slaat echt kant noch wal wat je zegt.
Hier wel een Belgisch ziekenhuis maar ik denk dat oncologie ( het verdiep waar behandelingen doorgaan) de enige afdeling is waar totaal geen begeleiding mee binnen mag. Het is zelfs zo dat de wachtruimte waar je na het aanmelden zit, verplaatst is naar een ander verdiep. Op gesprek bij de oncoloog kan er eventueel wel begeleiding mee, maar die zitten in de ziekenhuizen waar ik kom niet op hetzelfde verdiep als waar behandelingen doorgaan.
Wat weet je er toch veel bij te halen dat los staat van Corona zeg... Maar goed. Als jij ook nog even verder leest staat er daarna: "De oudere dodelijke verkeersslachtoffers hebben relatief vaak een fietsongeval, terwijl verkeersslachtoffers jonger dan 60 jaar voornamelijk omkomen bij een auto-ongeluk." Staat dus los van hun rijbewijs. Leeftijd 20-30 staat fier aan kop als het om auto-ongelukken gaat. Gevolgd door 30-40... En nog verder blijkt: "Er komen meer mannen om in het verkeer dan vrouwen. Dit gold in 2019 voor alle vervoerswijzen en alle leeftijdsgroepen. In 2019 stierven 465 mannen en 196 vrouwen als gevolg van een verkeersongeval. Dit betekent dat 70 procent van de verkeersdoden een man was. Het aandeel mannelijke verkeersdoden schommelt al jaren tussen de 70 en de 75 procent. Het aandeel mannen onder de verkeersdoden is vooral hoog onder de 20- tot 30-jarigen, van wie 82 procent van de verkeersdoden een man is." Misschien kan je daar ook een theorie bij bedenken icm Corona en vaccinaties? *sarcasme uit*
https://www.almere-nieuws.nl/nieuws/23759/gevaccineerd-en-toch-ziek-geworden-50-besmettingen-in-zorgcentrum-de-kiekendief/
Positief dus, dat er maar 3 werden opgenomen en de rest kan in eigen omgeving blijven. Hopeliui blijft het zo e. Het rusthuis waar mijn opa voor staat opgeschreven (België) was onlangs ook terug gesloten. 2 opnames geweest maar ze zijn al alle 2 terug in hun vertrouwde omgeving. Ik vind dat in combinatie met alle vrijheden die er nu zijn (vorig jaar kon en mocht niets en was het chaos ) eigenlijk positief nieuws.
In plaats van sarcastisch lopen doen, had je ook zelf kunnen zoeken. Dan was je vanzelf bij het swov uitgekomen. Daarbij ga je ook niet in op wat ik verder zeg. Dit geldt ook voor @Pleegmoeke . Vreemd trouwens dat jullie mijn theorie over de geboortegolf wel accepteren en of opgezocht hebben.
Zoveel besmettingen bij die leeftijdsgroep en maar 3 ziekenhuisopnames. Jij kunt dat als negatief zien als tegenstander van de vaccins, maar ik zie het zeker als positief.
Het eerste gesprek wordt dit bij oncologie inderdaad altijd aangeraden, maar ook bij de reguliere consulten wil de behandelend arts dat. Iemand met ernstig hartfalen zit waarschijnlijk ook in een rolstoel, dus dat wordt dan sowieso wat lastig om alleen te gaan. @Neuzeke apart dat dat dan bij jullie zo anders is. Mag er bij het eerste, slecht nieuws gesprek wel iemand mee of dat ook niet?