Je zou bijvoorbeeld met vaste roosters kunnen gaan werken, dat zou voor veel mensen ideaal zijn. Daar willen alleen een hoop ziekenhuizen niet aan beginnen. Er zijn ook mensen die bijv alleen maar dag of nacht willen. Ik denk dat je daar wel een stuk meer in zou kunnen schuiven.
Zo inderdaad; er zijn gewoon amper afspraken te maken als je als verpleegkundige in het ziekenhuis werkt. Hooguit een vaste vrije dag of een vaste avond vrij. En dat tegenover een minimaal salaris.
Weet je dat dit door de zorgverleners zelf bedacht is? De wet- en regelgeving verplicht het namelijk niet zo heel erg. Maar men is bang om iets fout te doen en daarom wordt alles tot in den treure maar vastgelegd. Dit is nu al zo gewoon geworden, dan vaak het beeld heerst dat dit móet. Die lagenstructuur ben ik het helemaal mee eens. Je ziet nog zo vaak dat er wel geld naar managers gaat, maar niet naar het aannemen van meer personeel. En dit zijn natuurlijk die managers die al die regeltjes bedenken, of denken dat ze het moeten bedenken. Een plattere organisatie is zoveel efficienter. Daarbij komt ook nog bij dat de sfeer in zulke organisaties beter is. Personeel wordt gehoord, managers kennen het personeel bij naam, verantwoordelijkheden worden gedeeld, waardoor het werk interessanter wordt. Ja, deze zorgorganisaties bestaan echt
Nou, ik heb wel eens een discussie met een zorgverzekering gehad over het wel of niet uitgevoerd zijn van een onderzoek. Onze opmerking: de uitslag staat in het dossier. Hun opmerking: maar hoe kan ik dan herleiden dat het is uitgevoerd? Onze reactie: nou, er staat een uitslag in het dossier. Hun reactie: maar dan weet ik toch niet zeker dat het is uitgevoerd? Dus er is ook wel reden om bang te zijn, want ik ken meer van dit soort situaties, ook met accountants. Soms is er ook echt wel een issue, er worden fouten gemaakt en er wordt geheid ook gefraudeerd, maar de neiging is heel erg om te controleren om het controleren.
https://nos.nl/artikel/2403287-deel-omt-spreekt-zich-uit-tegen-aparte-regels-voor-ongevaccineerden?fbclid=IwAR1zhnr3pnjSvcbxo2ru_EF2gK1-HkOfzHx9vqgwIpkWnjadcVRVdjDIZ68 Ik acht de kans toch wat kleiner dat er speciale maatregelen komen voor ongevaccineerden. 1.5m mag van mij wel weer terug komen. Thuiswerken ook, maar dat is makkelijk praten omdat wij daar zelf niet mee te maken hebben Mondkapjes hoop ik echt niet, had daar zo’n hekel aan!
Mag zeker niet van de AVG maar mijn vraag zo langzamerhand is ook, hoeveel van de gevaccineerden / niet gevaccineerden komen te overlijden?
Ik denk het niet, ze hebben de besmettelijkheid onderschat denk ik.. er werd nog uitgegaan van de alpha variant en niet de meer besmettelijke delta variant. En wat nu als we een mutatie krijgen van covid19 met influenza? Of zeg ik nu hele rare dingen?
Wellicht hebben die vaker klachten? Wat ik er wel positief aan vind is nu blijkt dat die testbereidheid zo hoog is bij gevaccineerden, een algemeen testbeleid makkelijker in te stellen is. Dus iedereen tvt.
Wat ik er wel positief aan vind is nu blijkt dat die testbereidheid zo hoog is bij gevaccineerden, is dat de gevaccineerden hun verantwoording blijven nemen. Het is maar vanaf welke kant je het bekijkt
7301 positieve tests.. gaat wel heel erg hard nu.. Ik ben voor veel feestjes uitgenodigd en voel me hier zo langzamerhand niet meer goed bij.. herkent iemand dit? Hoe ga je ermee om?
als ik als gevaccineerde klachten heb en naar mijn werk wil, moet ik van mijn werkgever toch echt gaan testen. Die wil geen snotneuzen op het werk hebben. een werkgever wil geen risico lopen op een uitbraak binnen een bedrijf, dus dat lijkt mij ook wel een verklaring voor veel testen onder gevaccineerde. daarnaast zou ik ook gaan testen omdat ik kleine kinderen heb die niet gevaccineerd zijn, en het mogelijk zonder al te veel symptomen wel kunnen krijgen. dus daar zou ik ook mijn verantwoordelijkheid voor nemen, om te willen weten of ik het wel of niet heb. ik het eventueel aan mijn kinderen kan geven, en zij op hun beurt de halve school ofzo kunnen besmetten.
Waarom loopt het gelijk op? De duiding staat in de tweede alinea: 28 vs 8. = 3,5x. Dus niet/deels gevaccineerden worden 3,5x zo vaak besmet als volledig gevaccineerden. Maar duidelijk is dat gevaccineerden altijd anderen kunnen blijven besmetten, maar in kleinere mate. Waar ik dan benieuwd naar ben, is of er een verschil is waar ze de besmetting oplopen. De thuissituatie vind ik niet het meest belangrijk, want als een iemand besmet is, is de kans groot dat het virus door is gegeven in de tijd dat er nog nauwelijks klachten waren. Deze besmettingsplaats is evident. Horeca op nr 2, maar daarvan hadden we al gezegd dat het nog niet duidelijk is of het QR beleid hier een rol bij speelt.
Een aantal pagina's terug heb ik begrepen dat de instroom vorig jaar 15% hoger was dan eerdere jaren. Maar dat de uitstroom nog hoger ligt, en met name onder de nieuwe medewerkers. Uit de survey in de link met name uit privé overwegingen (zware opleiding, verantwoordelijkheid, taken, toch niet onregelmatig willen werken, toch buiten de zorg enz). Je kunt mensen nou eenmaal niet verplichten zo'n zware opleiding en functie te (blijven) vervullen. Blijkbaar willen niet zo enorm veel (waar hier constant om wordt gevraagd) mensen op zo'n massale schaal IC verpleegkundige zijn. En dan?
Zie jij een ander artikel dan ik zie? Van de bijna 80.000 positieve tests; 48% gevaccineerd 48% niet gevaccineerd.