Brabantse broeder. Al woon ik er niet meer ik rij er nog graag een stukje voor om als ik in de buurt kom.
Ohhhh lekker fryske dumkes! De oma van mijn man woonde in Friesland en gingen er paar keer per jaar heen, namen dan altijd vanalles aan eten mee terug Helaas is oma inmiddels overleden en we komen eigenlijk nooit meer in Friesland (is dan ook 3 uur rijden voor ons vandaar)
Ik heb er gewoon niet aan gedacht Edit: ik haal ze normaal gesproken altijd bij bakker Zonneveld. Volgens mij is er soms nog wel eens onenigheid over welke bakker ze nou het beste maakt
Ik weet niet eens wat een lekkernij uit mijn regio is. Wel dat er altijd op 3 oktober, hutspot, haring en wittebrood wordt gegeten.
Amsterdamse uien (op zuur) Ossenworst (van Louman in de Jordaan) Broodje Halfom (pekelvlees en lever) Broodje Dobbenkroket bij de enige echte dobbenzaak in de Reguliersdwarsstraat. Jodenkoeken Duivekater En het belangrijkste met stip op 1 IJs van van der Linde.
Team stevers hier! Maar mijn dochter zag laatst op dorp ergens dat de marketensters nu standaard verkocht worden. Dacht dat ze zei vlak bij lucardi.
Ooh bienenstich al zooo lang niet meer gehad, zin in! En meteen ook zin in zuurvlees, ga ik binnenkort weer eens maken.
Holtkampkroket wel eens geprobeerd? Die vind ik goddelijk, lekkerder dan van Dobben. Eet ze altijd bij brasserie Meuwese op het Rokin (met Amsterdamse uien geserveerd).
Holtkamp kroketten zijn die echt Amsterdams? Ze zijn heerlijk maar het bedrijf zit in Aalsmeer dacht ik?