Over inhaalzorg en drukte er zijn inderdaad ziekenhuizen die niet overlopen. Zo hoorde ik van een vriendin dat ze bij haar in het ziekenhuis juist vroegen om patiënten voor inhaalzorg. Het ziekenhuis staat er financieel ook al niet zo goed voor , dus zij willen graag patiënten hebben
https://m.washingtontimes.com/news/2021/oct/28/applying-brakes-on-warp-speed-covid-19-vaccination/ Een opiniestukje van 3 artsen. Gewoon, om eens te laten zien dat nadenken over of het niet nemen van zo'n prik echt niet raar is. Je weet simpelweg niet hoe dit gaat uitpakken. Daarin moet alle vrijheid blijven bestaan.
heb het helemaal gelezen en goed stuk. Helemaal mee eens dat we (men) zeer, zeer terughoudend moeten zijn met vaccineren van kinderen.
Vorige week kwam ik inderdaad ook zo’ n artikel tegen. Ook al zouden ze anders beweren. Die prik komt er hier sws niet in. Nu niet, nooit niet.
Die vaccinatie verplichting komt er niet, de reguliere zorg gaat wel weer afschalen. Nu maar hopen dat met hetzelfde aantal besmettingen per dag als vorig jaar (volgende week gaat t wel naar de 10.000 per dag), de ziekenhuis opnames achter blijven…
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/258907/helft-coronapatienten-op-ic-antonius-ziekenhuis-komt-van-urk Helft coronapatiënten op IC Antonius Ziekenhuis komt van Urk URK • Vrijdag 29 oktober 2021 | 18:49 De helft van alle coronapatiënten op de IC in het Antonius Ziekenhuis in Sneek komt van Urk. Dat meldt Omrop Fryslân. Het ziekenhuis heeft inmiddels een opnamestop voor mensen met corona ingesteld. Alle bedden die daarvoor zijn aangemerkt, zijn in gebruik. De IC van het Antonius telt in totaal zes bedden. Sneek is voor het noordelijke deel van Flevoland het ziekenhuis waar coronapatiënten naartoe moeten. Mensen met corona die in de buurt van de Friese plaats wonen, moeten nu ergens anders worden opgenomen. Dat gebeurt in Heerenveen en Leeuwarden. 'Ook veel op verpleegafdelingen' Naast de Urkers op de IC, liggen er ook veel op de verpleegafdelingen. In totaal gaat het om 70 tot 80 procent van alle patiënten, zegt Ate van der Zee tegen Omrop Fryslân. Hij is voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Noord-Nederland. De situatie is volgens hem reden tot zorgen. "Geleidelijk aan gaan we de coronacapaciteit opschalen, maar de vraag is wanneer dat weer ten koste gaat van de gewone zorg." Ziekenhuis: duidelijke toename Het Antonius Ziekenhuis zelf wil geen verdere details geven over de hoeveelheid patiënten op de IC en wat hun aandoening is. Gevraagd naar de totale IC-capaciteit laat een woordvoerder weten dat er zes IC-bedden zijn. Het ziekenhuis bevestigt wel dat er een duidelijke toename van het aantal Urker patiënten te zien is dat in het ziekenhuis behandeld wordt. "Dat is het signaal dat we vrijdag ook naar de buitenwereld hebben willen afgeven."
Ik denk dat hier wel aardig wordt opgesomd waar de problemen liggen, lagen en zullen blijven liggen. Niet door Corona, maar deze situatie legt nog wel versneld de ellende bloot. Wanbeleid van de afgelopen jaren. De mensen die hier verantwoordelijk voor zijn, zitten nu in de langste formatie ooit. En wij accepteren dat, ze gaan gewoon verder. Na alle ellende die ze hebben gebracht. Ik hoop dat we met z'n allen kritisch worden. Het land gaat naar de knoppen.
Ja ik vind het nogal zorgelijk inderdaad. Het gaat ten koste van ander zorg en mensen uit de buurt mogen uitwijken naar een ander ziekenhuis.