Dat is wat mensen doen, niet waar? Je voelt de maatregelen pas als ze jouzelf raken. Ondertussen makkelijk om maatregelen voor anderen te bedenken. Beetje scheef wel. Een goede onderzoeker houdt wel rekening met de doelgroep.
Ik heb nergens gelezen dat dat aangepast is hoor. En als ik op de site van de RIVM kijk staat daar ook niks over. Dus ik denk dat dat niet is aangepast hoor.
Nee hoor. Grote zorgorganisatie die zich aan de regels houd. Bij hoge uitzondering/wanneer je onmisbaar bent en lage risico moet je aan het werk..dus niet hoestend en proestend natuurlijk. En erg voor de patiënten? Overdrijf toch niet zo We doen dit in het uiterste geval. JUIST voor onze mensen. Wat denk je dat erger is? Cliënten paar dagen hun medicatie/insuline niet geven/geen zorg leveren en ze niet verschonen omdat al het personeel uit gevallen is? Of dan toch maar iemand sturen die besmet is, geen klachten heeft en beschermd is dmv handschoenen, mondkapje , zoveel mogelijk afstand houden enz waardoor besmettingskans zo goed als nihiel is ? Dan denk ik het laatste... Ik wil je wel eens horen wanneer je kind na een ongeluk in het ziekenhuis terecht komt en er foto's gemaakt moeten worden. Er is 1 radioloog aanwezig die positief getest is maar daar met beschermende middelen staat. Ga je de zorg weigeren? Of je ouders in een verpleeghuis. Moeder die niet zelf uit bed kan komen en in haar eigen vuil ligt. Personeelstekort en familie kan of mag niet helpen. Wat heb je liever? Positief geteste medewerker die je moeder nog kan helpen? Of je moeder maar een paar dagen laten liggen? Dit gebeurd echt in uiterste noodzaak. Bij ons team nog niet gebeurd, wel er een keer bijna tegenaan gezeten. Groot deel van team positief getest, deel al "gewoon" ziek door burnout, rugproblemen enz. Andere teams hetzelfde dus die kunnen niet inspringen. Invallers waren niet te krijgen. We hebben de zorg zover mogelijk afgeschaald. Mensen die nog enigszins zelfredzaam waren of familie hadden die wat konden helpen moesten het even zelf doen. Dan houd je nog een flink aantal cliënten over die gewoon hulp MOET hebben. Zo makkelijk praten vanaf de zijlijn ...
Nou die kun je dus meteen uit het onderzoek halen. Geen geldigheid! Makkelijk praten als je er zelf nooit mee te maken krijgt...
Dan bestaat er altijd nog iets als een uitzendbureau waar je een samenwerking mee aan kan gaan. Niks praat het goed om positief naar zulke kwetsbare mensen toe te gaan. Onverantwoord heet dat.
dank je voor jouw inzicht. Ik begrijp het nu meer, dus niet met ernstige klachten en voorzorgsmaatregelen. Maar nu is mijn vraag, hoe check je zoiets bij een thuiszorg organisatie want niemand draagt meer mondkapjes en wel verzorging op minder dan 1,5 m afstand en langer dan 15 min.
Bij ons mocht je positief getest en zonder klachten enkel de covid ronde doen, dat was dus enkel bij mensen die ooj positief getest waren. Bij echt kwetsbaren kwam je er positief getest niet in en maar goed ook.
LEZEN! als er geen invallers zijn. Jezus, denk je echt dat die voor het oprapen liggen? Vorig jaar tijdens corona zeker niet. Maar duidelijk dat jij totaal geen idee hebt waar je het over hebt
Ze moeten weer mondkapjes op hoor. Wij wel en organisaties in de buurt ook. Vanaf zaterdag al. Alleen op 1.5 meter afstand hoeft hij niet op.
Bij invallers denk ik aan je eigen invalpool. Als daar niemand meer beschikbaar is moet je dus uitwijken. Maar ik weet ook dat er in veel gevallen liever niet met uitzendkrachten gewerkt wordt. Soms heb je dus geen keuze.
Wij zijn een redelijk grote thuiszorg organisatie en wij hebben tot nu toe nog nooit zonder mogen werken...
Haha hier moet ik echt even om lachen er zijn echt geen invallers/uitzendkrachten te krijgen hoor helaas!
Ik was er verbaasd over, maar we zijn al blij dat er zorg is. Dit is ook een grote organisatie werkzaam in 7 gemeenten.
Dat ligt dan misschien aan de omgeving. Maar ik snap nav deze berichten nu wel waar al die besmettingen in de ouderenzorg vandaan komen.
In sommige ziekenhuizen gebeurt dit aan de lopende band hoor. Mijn ervaring is dat ze al snel roepen dat je onmisbaar bent. Je moet dan gewoon (ook met klachten) aan het werk... In uiterste nood begrijp ik het uiteraard, maar dat is niet altijd aan de orde.
Jij hebt lang niet door hoe een tekort er is aan personeel in de zorg! Mijn man is huisarts en is soms tot laat in de avond bezig om thuiszorg te regelen voor patiënten. Vaak ook nog eens zonder resultaat omdat er simpelweg geen personeel is zelfs niet via een uitzendbureau. Een inval ploeg? Die luxe is er allang niet meer!
Moet zeggen dat ik me de laatste tijd best geroepen voel om terug te gaan naar de zorg. Ik heb er alleen 6 jaar gewerkt zonder diploma. Rolde er zo in en mijn hulp was toen al meer dan welkom. Ik deed alles behalve medicijnen delen. Maar dan moet ik terug naar school + onregelmatige diensten en dat is gewoon niet te doen met de kinderen. Of mijn man moet stoppen met werken/ maar 2 vaste dagen gaan werken, anders komen we financieel ook niet rond want mijn salaris zal dan lager zijn. Dit is wel een optie waar we naar aan het kijken zijn...
Ik moet zeggen dat ik die radioloog ook niet helemaal snap. Het is een van de weinige specialismen die je grotendeels vanaf thuis kan doen. Externe toegang is standaard, en veel radiologen hebben thuis inmiddels ook een fancy monitor staan om net zo goed te kunnen beoordelen als op het werk. Dus ze kunnen even geen echo's en puncties en zo doen en er zal best nog eea blijven liggen, maar ze kunnen gewoon verslagen maken vanuit thuis. En vanuit het ziekenhuis hetzelfde. Mensen worden acuut opgenomen, kunnen niet zonder meer terug naar huis, verpleeghuis heeft ook geen plek. Zelfs niet voor revalidatie, waarvan de insteek is dat overnames snel gebeuren. Vorige week had ik op een goed moment 9 van de 14 mensen op mijn afdeling wachtend op een verpleeghuisplekje. En ondertussen moest er een andere afdeling van 30 bedden dicht om de COVID zorg te kunnen blijven opvangen. Waarmee de acute bedden onder grote druk komen te staan.