Hoe komt het dat er geen plek is in de verpleeghuizen, ook personeelstekort of gewoon vol? Er zijn natuurlijk een hoop mensen overleden, dus ik zou verwachten dat er dan ook wat meer plek is. Vraag me dit wel af, kan het niet echt ergens vinden.
De zorg... Het wordt straks alleen nog maar erger...de babyboomers worden steeds ouder. Waar halen we de mensen vandaan... Misschien eens gaan kijken hoe Japan het nu doet. Die zitten er al midden in.
En dan lees je al deze ellende over tekorten in ziekenhuizen, verpleeghuizen. En dan zijn er nog mensen die een verplichte vaccinatie een goed idee vinden voor die beroepen. Echt, hoe gaan we het dan doen?
De prognose is dat over 10 jaar 1 op 5 mensen in de zorg moet werken, willen we dit niveau van zorg behouden. Ik baal ervan dat ik de bron niet meer heb van die prognose, anders kon ik hem delen. Maar dat getal blijft me bij... wat een vooruitzicht. Ik zie hoe moeilijk het is om het huidige niveau na te streven. En zie dat het nu al vaak niet lukt. Dan hou ik mijn hart vast voor de toekomst.
Wij hebben hier jaren met een flexpool aan assistentes gewerkt maar dit is allemaal wegbezuinigd. We werken nu veelal met geneeskunde studentes maar die worden nu weer massaal door de GGD ingezet. Als wij eens een zieke collega hebben zitten we dus gewoon alleen want er is en komt ook gewoonweg niemand. Ze liggen niet voor het oprapen. Was het maar zo 'n feest.
Het is altijd al wel een golfbeweging en wel vaker druk, maar ik vermoed dat ook daar veel ziekte onder personeel is. En er was ook alweer een afdeling dicht vanwege een coronabesmetting, dan neemt zo'n afdeling twee weken lang niemand op.
Ik denk dat mensen dit zich echt niet realiseren. De managers in ziekenhuis van mn man lopen op hun tandvlees, ze zien het niet meer zitten en raken helemaal in paniek met het idee dat die qrpas er komt. De roosterplanners krijgen de roosters niet meer rond. Mocht de qrpas er komen stapt er een groot gedeelte van de zorg op of moet misschien zelfs opstappen. Volgens mij kun je beter al het personeel 1 á 2 x in de week testen dan zit je veiliger dan maar op dat vaccin vertrouwen.
Eigenlijk toch echt bijzonder dat mensen die met kwetsbare mensen werken MOETEN gaan werken ondanks een positieve test en dat je met een positieve test niet op restaurant mag. Voor het eerst snap ik dat dit wel heel erg krom en oneerlijk moet aanvoelen, ongeacht gevaccineerd of niet...
maar ik lees hier dat je ondanks een positieve test toch moeten blijven werken, dan heeft testen toch ook totaal geen zin? (of heb ik het misbegrepen, wat ik echt heel erg hoop)
Maar ik zie het ook niet zover komen eigenlijk met die verplichting op het werk. Ze zien ook wel dat zorgpersoneel hard nodig is nu. Wel ben ik bang dat er een 2g beleid komt voor alles waar je nu de qr code voor nodig hebt.
Erg hoor. Sowieso, de afgelopen 1,5 jaar waren ze goed genoeg om het vuur uit de sloffen te lopen en als ze nu zeggenschap over hun eigen lichaam willen kunnen ze opzouten.
https://wnl.tv/2021/11/08/viroloog-ab-osterhaus-invoeren-van-2g-systeem-zou-een-stuk-veiliger-zijn/ Viroloog Ab Osterhaus: ‘Invoeren van 2G-systeem zou een stuk veiliger zijn’ Een 2G-systeem zou een “stuk veiliger” zijn dan het 3G-systeem dat we nu hebben, zegt viroloog Ab Osterhaus in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Als je het virus wil beheersen moet je dat serieus overwegen, zoals bepaalde landen al gedaan hebben.” Op dit moment hanteert Nederland een 3G-systeem. Dat betekent dat je bij vrijwel alle plekken binnen kunt komen als je maar gevaccineerd, genezen of getest bent. Bij een 2G-systeem valt die laatste optie weg en krijg je alleen toegang tot bepaalde plekken wanneer je gevaccineerd of genezen bent. Het probleem van een 3G-systeem is dat gevaccineerden het virus toch nog kunnen uitscheiden, “op een laag pitje”, legt Osterhaus uit. “Als dat gebeurt op een plaats waar veel niet-gevaccineerden bij elkaar zijn gaat dat virus zich daar toch weer verspreiden, en gaat het zo weer de maatschappij in.” Ongevaccineerden en gevaccineerden kunnen elkaar dus gewoon besmetten. “Als je 5000 mensen bij elkaar hebt, kun je uitrekenen hoeveel virus daar nog circuleert als die mensen gevaccineerd zijn. Iemand die compleet gevoelig is voor dat virus pakt dat gewoon op en raakt besmet en die kan dit wel degelijk verspreiden.” ‘Splitsing in de samenleving’ Het 2G-systeem is een beladen begrip, weet Osterhaus. “Daarmee krijg je nog meer een splitsing in de samenleving.” Maar het is wel een stuk veiliger, benadrukt hij. “Je stopt daar de verspreiding van het virus behoorlijk mee.” Daarbij zijn maatregelen die genomen worden altijd impopulair, aldus Osterhaus. “En dat is wat politici moeten afwegen. We moeten accepteren dat we nog altijd in een pandemie zitten en dat we ons nog aan de maatregelen moeten houden.”
2G is nu al in Oostenrijk, benieuwd wat het op gaat leveren. Mensen komen toch nog steeds thuis bij elkaar over de vloer… daar zijn de besmettingen het hoogst.
In ons ziekenhuis geldt ook een groep (geen onderscheid tussen gevaccineerd en ongevaccineerd) die thuis moet blijven na nauw contact tenzij ze onmisbaar zijn. Maar krijgen ze koorts, of een positieve test terug, dan moeten ze direct vertrekken. Wie tijdens het werk klachten krijgt, kan op het werk terecht voor een sneltest.