Zou je eens op kunnen houden met je k*topmerkingen? Je hebt echt geen flauw idee hoe het eraan toe gaat en het enige wat je aan het doen bent is invullen en rellen. Je hebt echt geen flauw benul hoe besmettingen in de ouderenzorg komen. Er zijn zo verschrikkelijk veel factoren die mee spelen. Ouderen die niet gevaccineerd zijn, zorgverleners waarvan enkele niet gevaccineerd zijn, familie die gerust met klachten komen of lekker zitten te knuffelen, zonder mondkapjes op bezoek komen, nieuwe bewoners die nog geen vaccinatie gehad hebben, slechte ventilatie in verpleeghuizen enz enz. Een aantal van onze cliënten hebben nu familieleden die van de week op bezoek zijn geweest en nu klachten hebben. Vooral in de thuiszorg treffen we soms de halve woonkamer aan met bezoek en een week later het bericht dat er een paar positief getest zijn. Vooral de laatste 2 weken. Gewoon een k*topmerking door te insinueren dat het dus de schuld is van de zorgverleners dat er zoveel ouderen besmet zijn. En ALS ze al positief getest gaan werken dan is dat in uiterste noodzaak. Gebeurd dus bii vrijwel de meeste instellingen nauwelijks en ALS, dan nog met beschermende kleding aan en wanneer zorgverlener geen klachten heeft. Zonder hoesten/niezen en met ffp3 kapje en zoveel mogelijk op afstand dan is de virusload nihiel. Client ook zo mogelijk een mondkapje op. De kans dat je dan een client besmet is vrijwel nihiel. Het zijn namelijk dezelfde beschermende middelen die ons moeten beschermen wanneer we een corona patient verzorgen. Maar Echt , je hebt geen idee. Het is op dat moment kiezen tussen 2 kwaden die trouwens altijd in overleg gaat met client en of hun familie, huisarts, en deskundigen in de organisatie. Een mega lastige beslissing. Een keuze tussen geen medicatie/zorg en de mini kans dat ze besmet raken. Bah, kan zo kwaad worden om zulke opmerkingen terwijl we in de zorg er juist voor de mensen zijn en de benen onder ons lijf vandaan rennen.
Ik las net dat per januari Oostenrijk het Janssen vaccin niet meer accepteert als vaccinatie als er maar 1 prik is gegeven. Dat vind ik op zich niet heel schokkend, inmiddels blijkt deze inderdaad het slechtst te werken, maar veel zorgmedewerkers (en ik bijvoorbeeld ook) hebben deze prik gekregen. Ik zou heel graag een booster willen en ken meer mensen die dat graag zouden willen omdat ze aan het bed staan en dus heel vroeg zijn geprikt, bijvoorbeeld ook met AZ, maar dat kan nog helemaal niet en ik heb er ook een hard hoofd in dat Nederland eens een beetje doorwerkt en dat wel mogelijk maakt. Maar dat gaat dan wel zorgen voor onderscheid binnen gevaccineerden. Geeft nog een hele nieuwe dimensie aan het geheel. Voor mezelf allemaal niet zo spannend, als dat in Nederland gaat spelen zal die booster wel komen, maar ik kan me voorstellen dat er nu genoeg mensen aardig chagrijnig worden omdat ze geen keuze hadden en nu minder bescherming hebben en minder mogelijkheden. Ik dacht dat we Europese afspraken hadden gemaakt, maar die berusten dus ook op drijfzand.
Tja, wie zal het zeggen. Waarschijnlijk niet mogelijk om dit vanuit huis te doen? Als het vanuit huis had gekunt dan hadden ze hem vast niet naar het werk laten gaan.
Ik snap wat je zegt en ben het tot op zekere hoogte met je eens. Maar tegelijk lijkt het (in algemeen) alsof het wel oke is om van alles toe te rekenen aan ongevaccineerden. Dat is net zo goed k#t
Wellicht dat er specifieke apparatuur op dat kamertje staat? Of een beleid dat patiënt informatie niet de deur uit mag? Of misschien werkt de programmatuur waarmee hij werkt niet goed via van verbinding? Kan van alles zijn. Er is vast goed gekeken naar de beste oplossing in de gegeven situatie
Lees wat je lezen wilt, maar men; doe een beetje relaxed. Hier werken ze namelijk wél met een invalpool en als die niet beschikbaar is krijgen ze een uitzendkracht. Dan doen ze de bewoners liever niet aan (vreemde gezichten), dus wordt het vaak onderling toch weer geregeld. Dus dat het bij jullie niet lukt wil niet zeggen dat het overal niet lukt. Positief werken bij kwetsbaren is gewoon fout. En dan kan je recht gaan praten wat krom is, zoveel andere opties aankaarten waar besmettingen vandaan komen, en natuurlijk zijn die er, maar dat is allemaal onbewust gegaan, hoe triest het ook is. Maar als je je positieve personeel gewoon laat werken met deze mensen, zoek je het doelbewust op. Welke voorzorgsmaatregelen je ook neemt.
Ik hoop eigenlijk ook dat je straks dmv een serologie antistoffentest ook een herstelbewijs kan krijgen. Ik krijg er momenteel best wat vragen over. Nadeel is dat je niet weet wanneer je de besmetting heb opgelopen maar die antistoffen heb je dan wel. Zou weleens willen weten of mijn oudste kinderen antistoffen hebben maar moet ik ze eerst overhalen om bloed te laten prikken. Nog nooit eerder gedaan.
Om er even wat positiefs in te gooien over de ziekenhuisopnames: de groeipercentages dalen wel. Hopelijk snel verdere daling richting 0 of lager.
Ja, klopt. En dan hopelijk blijft dat minder hard gaan en uiteindelijk onder de 0 uitkomen en dus dalen ipv toenemen,
Oh dat ziet er beter uit dan ik had verwacht eigenlijk, de vorm van de curve is vergelijkbaar, dus hopelijk buigt het ook weer af… (Hoewel we vorig jaar een lockdown hiervoor nodig hadden…)
Ondanks de ( al weken ) hoge test cijfers is dit echt goed nieuws! Jeeeutje zou het vaccin dat tóch iets doen
Toen ik de eerdere opmerkingen hier las leek het eerder regel dan uitzondering dat positieve geteste personen toch aan het werk moesten in de zorg. Dus vandaaruit snap ik de opmerking wel... Het blijft heel erg krom dat dat kan. (Dat het vorig jaar kon op de covid-afdelingen vind ik dan weer een totaal ander verhaal, daar waren de personen al ziek/positief). Ik ben dan ook blij te lezen dat het wel eerder uitzondering is dan regel dat positief getesten moeten blijven werken, gelukkig maar!
Zo mee eens! Ik liep vorige week mee met een collega voor mijn opleiding we moesten een client met serieuze klachten gaan testen... zit er allemaal familie in huis zonder bescherming. En zo gaat dat heel vaak vertelde die collega.
Over hoge druk gesproken... deze tuchtzaak heeft een hoop stof doen opwaaien. Een inval verpleeghuisarts kreeg alleen de verantwoordelijkheid over 400 haar onbekende (zeer kwetsbare en/of zieke) patienten op verschillende locaties. In die situatie heeft ze iets over het hoofd gezien. Ze gaf aan dat deze werkdruk niet verantwoord was. Het tuchtcollege vond dat ze dan had moeten opstappen (en die mensen zonder zorg laten zitten). Edit: met link https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/berisping-of-medaille-voor-arts-op-onderbezette-werkplek.htm