Dat is fijn! Hopelijk blijft het zo.. Bij ons nog geen enkele keer meegemaakt gelukkig. Ook nu de laatste weken niet. Maar mijn zoontje zit natuurlijk nog maar in groep 1 en veel ouders staan er ook nuchter in en houden hun kind thuis met klachten en gaan niet testen. Met oudere kinderen is dat wellicht weer anders.
En bv een week extra kerstvakantie ipv thuiswerken? Ik zou dat liever hebben dan thuiswerken met vaste videobel-lessen etc… ik vond het zo onhandig om met z’n vieren thuis te werken met ieder een eigen agenda, pauzes die niet aansloten (wilden wij bv samen lunchen, moest de oudste weer online zijn voor iets). Te veel gestress en gedoe… dan liever een lui weekje voor de kinderen zodat ze 3 weken kerstvakantie hebben.
Ik zou het wel fijner vinden als het dan kan en idd vakantie ipv thuiswerken. Maar als de cijfers zo oplopen dan denk ik dat het na Sinterklaas al helemaal ontploft en Kerst te laat is.
Hmm ja, ik hoop op óf helemaal niet dicht, óf als het écht moet een verlenging van de vakantie… Als de cijfers zo hoog zijn, maar de testbereidheid onder ouders eigenlijk vrij laag, dan zal het me niet verbazen als er wel íets gaat gebeuren…
De telegraaf kopt nu dat 1 op de 5 basisschoolleerkrachten besmet is geraakt tijdens de pandemie. Dat zou meer zijn dan mensen in andere sectoren. De algemene onderwijsbond roept op om docenten eventueel vooraan te zetten bij een booster. Best zorgelijke berichten in het kader van het openhouden van scholen. Ik vrees echt voor maatregelen op gebied van onderwijs.
Als alle volwassenen hun verantwoordelijkheid nemen ( maatregelen en zich daar aan houden) denk ik dat het niet nodig is dat scholen sluiten. Ik denk dat er misschien wel gewerkt gaat worden met deeltijd. Dus 3 dagen thuis en 2 dagen naar school. En/of de klassen kleiner maken. En dan ochtend of middag naar school.
Waren die leerkrachten toch niet zo gek met dat het een risico was ed. Natuurlijk geldt dat ook voor de zorg, maar ook in het onderwijs is afstand houden moeilijk en je zit vaak langere tijd met een groep in een ruimte, die vaak slecht te ventileren is. Het verbaast mij dus niets.
Ik weet niet of ik dat liever heb… Ik vond dat allemaal vreselijk rommelig en onduidelijk ed, merkte ook dat het voor de kinderen minder goed werkte dan gewoon alle dagen online les. Dan wisten ze waar ze aan toe waren (en ik ook) en de leerkracht was ‘gewoon’ beschikbaar ipv dat die met een deel van de klas fysiek op school zat. Maar goed, hopelijk is het allemaal toch niet nodig!
Nee dat kan ik me niet voorstellen. Of ze sluiten of ze blijven open maar waarom halve dagen of minder dagen? Daarmee gaan besmettingscijfers niet drastisch omlaag. En het is voor leerkrachten alleen maar omslachtig.
Halve of minder dagen hoop ik toch ook niet. Vorige keer kon ik alle dagen heen en weer. De ene dag voor de ene dochter, de andere dag voor de andere dochter. Op die manier beperk je het risico ook niet erg
Ja het lijkt me ook niks. Gewoon elke dag naar school is veel beter. Vooral met die achterstanden. Maar als het dus niet beter wordt ben ik bang dat ze iets gaan doen. Dan eerder kiezen voor deeltijd denk ik dan helemaal thuis. Onze zoon mocht in de lockdown 2 dagen komen omdat hij het nodig heeft. Maar ik hoop gewoon op volledig school.
Ik mag toch hopen dat ze eerst een heleboel andere dingen proberen voordat ze de scholen dicht gooien. Je mag nu bijna alles, alles is open. De scholen dicht lijkt me dan niet direct iets om mee te beginnen.
https://www.destentor.nl/regio/slob-scholen-kunnen-verantwoord-open-blijven-ondanks-hoog-oplopende-besmettingsaantallen~a038fda6/
Hier een oproep van school om met milde klachten de kinderen weer te testen, omdat er echt veel besmettingen zijn. Ook zijn er 5 leerkrachten positief getest. Ik hoop dat mijn zoontje niet weer ieder virus oppakt, want dan wordt het vaak naar de teststraat en met de huidige wachttijden is dat niet grappig. Daarnaast zal het nooit zijn hobby worden. Zelftesten lukt niet bij hem. Ik test mijzelf heel regelmatig met zelftesten. Voornamelijk omdat ik altijd milde klachten heb vanwege een allergie, maar ook omdat de jongste van 2 ook vaak verkouden is.
Ik denk dat ze er echt alles aan doen om scholen open te houden. Het probleem is dat ouders ook zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Dus kinderen thuishouden met klachten. En bijvoorbeeld een zelftest doen als er ook maar iets van vermoedens zijn of contact met een mogelijk besmette persoon. En natuurlijk testen bij de GGD als dat nodig is. En je aan quarantaine regels houden! Ik zie helaas op school dat het houden aan regels voor bepaalde groepen niet goed gaat. Ze kunnen slecht Nederlands of begrijpen de maatregelen niet. En gaan dus niet testen of doen niet aan quarantaine. De juf van mijn kind moest helaas toch kinderen en ouders hierop aanspreken en dat is heel erg vervelend. Maar helaas geen uitzondering. Ook zie je vaak dat deze groep minder vaak gevaccineerd is (of denken dat daarna geen enkele regel van toepassing is). Voor kwetsbare kinderen werd eerder een uitzondering gemaakt. Dus dat zal zeker zo blijven verwacht ik. Verder denk ik dat je instelling als ouder (hoe ga jij er zelf mee om en wat straal je uit naar je kinderen) ook verschil kan maken.
AOb bezorgd over veel besmettingen op basisscholen Onderwijsbond AOb is bezorgd over het grote aantal basisschoolmedewerkers die sinds het begin van de coronapandemie besmet zijn geraakt. Uit RIVM-cijfers die de bond opvroeg blijkt dat in de afgelopen anderhalf jaar 21 procent van het basisschoolpersoneel corona opliep. Dat cijfer ligt veel hoger dan het gemiddelde onder Nederlanders tussen de 18 en 69 jaar. In totaal raakte van hen ongeveer 13 procent besmet. AOb-voorzitter Tamar van Gelder laat weten dat het de sector flink zou helpen als onderwijspersoneel voorrang zou krijgen bij het uitdelen van de boosterprikken: "We willen zorgen dat onderwijs zo veel als mogelijk door kan gaan en er geen leerlingen de dupe worden. We hebben immers al te maken met een tekort aan leraren en de griep die rondwaart." De AOb benadrukt dat bij het toedienen van boosterprikken "de zorg uiteraard wel voorgaat". Het RIVM bevestigt de hoge besmettingscijfers van basisschoolpersoneel, maar zegt ook dat dat de testbereidheid bij onderwijspersoneel hoog is. "Als je meer test, vind je ook meer", aldus een woordvoerder. Ook meldt het instituut dat de bron van de besmettingen veelal onduidelijk is. Het is dus niet vast te stellen of onderwijspersoneel de besmetting op school heeft opgelopen. Uit de weekcijfers van het RIVM bleek gisteren al dat kinderen op de basisschool nu de groep zijn met de meeste positieve testen. In de leeftijdscategorie 10-14 jaar testten afgelopen week ruim 11.000 kinderen positief, dat is 10,1 procent van alle gevallen. Meteen daarna volgen de 5- tot 9-jarigen met meer dan 9400 besmettingen, 8,6 procent van het geheel. Volgens het RIVM is dat "heel erg logisch", omdat kinderen onder de 12 jaar niet zijn gevaccineerd en er op scholen geen afstand wordt gehouden.
Dit inderdaad! Ik heb me bij vorige lockdowns groen en geel geërgerd dat in het lokale winkelcentrumpje alles open was (want alles van Kruidvat tot weet ik veel wat ineens essentieel) en ondertussen de kinderen weer iets echt essentieels als onderwijs misliepen.