Ik denk dat het per zorgenkind verschilt wat beter is. Ik hoop dat (speciale) scholen echt kunnen kijken naar een kind, en in overleg met de ouders een besluit kunnen nemen.
De meeste kinderen zijn al lang gewend aan mondkapje is mijn idee. Ze zien dat toch ook buiten op straat, in de winkel, bij de kapper. Het hoort er nu gewoon even bij. Uitzonderingen zijn er altijd en die hou je bij elke maatregel. Het is gewoon shit en niet voor iedereen fijn te maken.
Het is beeldvorming. Onbewust prenten beelden zich in. Kinderen groeien op met zaken waarmee zij zich nog niet bezig moeten houden. Ik ben daarom heel blij dat de school hier hetzelfde denkt en hier niet aan me wil werken.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5173081/mondkapjes-wel-niet-discussie-viroloog-burgemeesters “Grotere kans op besmetting' Het is precies waarom deskundige infectiepreventie Ellanie de Bruijne van het Amsterdam UMC geen voorstander is van mondkapjes in de strijd tegen het coronavirus. "Bij juist gebruik, de juiste draagduur én de juiste mondkapjes kunnen ze werken. Maar bij verkeerd gebruik vergroot je met een mondkapje juist de kans op besmetting." Ik verwacht niet dat kinderen mondkapjes op een goede effectieve manier gaan gebruiken in de gangen…
Wereldwijde studie: Mondkapjes verminderen aantal coronabesmettingen met 53 procent – Wel.nl (welingelichtekringen.nl) Internationaal onderzoek: mondkapjes werken tegen verspreiding corona | Het Parool Iets recentere info.
Hier dragen kinderen vanaf 11 jaar al een jaar of zo verplicht een mondkapje op school, en vanaf 6 is het aangeraden. Ik zie regelmatig kinderen van 6,7,8 met kapjes. Geen* kind dat bang is hoor. Je kunt het de meeste kinderen gewoon uitleggen: Het is koud dus we dragen een muts, er zijn veel mensen ziek dus we dragen een mondkapje. Het is allemaal niet zo erg. In Aziatische landen zijn mondkapjes super normaal, ook voor kinderen. Ben je ziek? Dan draag je een kapje. En volgens mij lopen er niet massaal getraumatiseerde en bange kinderen rond in Azië. *uitzonderingen daargelaten
Slim genoeg op cognitief gebied betekend niet altijd dat ze het emotioneel aan kunen. Mijn zoon is cognitief prima, heeft door alle angsten wel een enorme leerachterstand want door zijn psychische beperkingen komt hij niet tot leren. Sociaal-emotioneel functioneert hij op peuter/kleuterniveau. En juist dat maakt hem zo kwetsbaar. Het is bij kinderen als hij niet een kwestie van even uitleggen en klaar.
Een goed rondje pubmed zet je zo weer op het andere been. Er zijn zoveel veel verschillende uitkomsten. En ze vissen er nu uit wat ze nu uitkomt. De veelvuldig gebruikte vieze lapjes die mensen gebruiken, denk jij serieus dat die iets uithalen? Ik kan daar echt niet in geloven.
Ze zullen vast helpen als je ze op een goede manier gebruikt. Niet zoals op scholen gaat gebeuren straks, dan werkt het eerder averechts.
Nee, dat denk ik niet. Misschien als ze constant op zouden moeten. Maar ik vind het gewoon raar om dan al meteen te zeggen als school ''we doen daar niet aan mee''. Je kan het toch op zijn minst proberen en goede wil tonen. Wie weet voorkomt het zelfs nog wel een paar besmettingen. En ik snap het echt wel als mensen zoiets hebben van '' ja, daaag''. Ik loop zelf ook al de hele dag te zeiken om van alles. Maar vanuit een school snap ik het dan weer niet zo goed.
Sorry, maar als er iemand een nieuwsbericht van vorig jaar plaatst om te bewijzen dat mondkapjes niet werken, dan is een tegengesteld nieuwsbericht net zo waardevol. Het enige wat echt werkt is thuis op de bank blijven zitten en niemand zien, maar persoonlijk vind ik dat gewoon niet zo'n goed idee voor kinderen. Als ze dan een mondkapje op moeten in de gangen, vind ik dat allang prima. Word ik blij van mondkapjes, nee. Vind ik ze de meest nuttige oplossing ter wereld, ook niet. Maar gezien het feit dat volwassenen in Nederland hun eigen bridge-avond en funshopping belangrijker vinden dan overlopende ziekenhuizen en onderwijs, neem ik die mondkapjes voor lief.
Ik vind dat je achter kinderen moet staan en keuzes moet maken. Ik ben daar trots op. Ik werk niet mee aan dingen waar ik echt niet achter sta. Wel aan dingen waarmee ik mensen denk te helpen.
Jouw artikel zegt toch niet wat anders dan degene die ik deelde? Bij verkeerd gebruik werkt het averechts. Dat zegt mijn artikel. Bij goed gebruik werkt het wel, zegt jouw artikel. Maar ik kan me niet voorstellen dat de kindjes zich aan de voorschriften houden, dus ben eerder bang dat het averechts werkt. (Zie mijn artikel voor argumenten hiervoor , en deze zijn helemaal niet weerlegd door jouw artikel)
Ik ben zelf voor flink strenge maatregelen, en niet dit soort zacht gepruts. En ondanks dat ik een voorstander van mondkapjes ben, kunnen kinderen ze nooit goed gebruiken. Die gaan echt niet keurig hun handen ontsmetten alvorens het kapje op te zetten etc. verdwijnt verfrommeld in de broekzak, en waarschijnlijk gaat bij veel kinderen dagelijks, zo niet wekelijks hetzelfde mondkapje mee. Want je denkt toch niet dat kinderen er elke dag 10 meekrijgen om steeds weer een nieuwe op te zetten. Want dat op af op af dat heeft totaal geen nut natuurlijk.
Ja dat doe ik ook. Hier zitten ze vlak bij de deur en tijdens het werken op de gang mag hij af neem ik aan. Gymlokaal zit buiten de school, dus dat mag ook zonder. Dan komen we hier echt maar op een paar minuten per dag uit. En ondanks dat ik het de grootste onzin vind en mijn kinderen zeer recent covid hebben gehad en dus nu niet besmettelijk kunnen zijn, vind ik die paar minuten verder ook niet heel boeiend.
Tja dat doe ik zelf nog geen eens. Ik heb een stoffen in mn zak zitten en daar doe ik een paar dagen mee. Zo vaak heb ik hem niet op. Op mn werk pak ik elk dagdeel een nieuwe, maar die gaat tussendoor ook vaak genoeg af.
Ik vind mondkapjes bij kinderen zinloos. Kinderen hebben een sterk natuurlijk immuunsysteem (uitzonderingen daar gelaten). Dat systeem wordt alleen maar versterkt wanneer zij met een virus in aanmerking komen zoals corona. Zijn ze ziek of snotterig of corona gerelateerde klachten? Blijven ze thuis en binnen om te voorkomen dat ze een zwakkere besmetten, die er mogelijk wel nare gevolgen van kan ondervinden.