Voelt het alsof je vingers slapen? Dus het gevoel dat je ook in je benen krijgt als je een beetje gek gezeten hebt en ze hebt afgekneld? Dat heb ik soms ook, schijnt te komen door lage bloeddruk en daardoor slechte doorbloeding. Als ik dan een paar keer goed een vuist maak, is het weer over.
Ik heb gisteren een nieuwe sjaal gekocht maar hij geeft echt gigantisch af met pluisjes op mijn jas. Ik zat te denken om hem in te sprayen met haarlak, weet niet of dat helpt. Of heeft iemand anders misschien een idee?
Ja een beetje wel inderdaad! Oh lage bloeddruk zou niet eens zo gek zijn. Heb van mezelf een lage bloeddruk, maar nooit last van. Misschien is hij nu nog wel ietsje lager soms dan.. Ja vuist maken doe ik ook steeds dan. Het is ook nooit uren ofzo dat het zo is, maar half uurtje ofzo.
Ons kitten heeft regelmatig poep aan z'n kont hangen. Soms is het hard en soms zacht. Doordat het er niet altijd makkelijk uit te krijgen is hebben we hem al een paar keer moeten wassen, maar dat is erg stressvol voor hem. Het is een ragdoll en hij krijgt royal canin kittenbrok en dagelijks een half zakje kitten mousse van royal canin. Iemand een tip om die vieze kont te voorkomen?
Wij vinden groente uit de oven de laatste tijd erg lekker. Courgette, aubergine, wat verschillende paprika’s, ui en krieltjes. Husselen met wat olie en kruiden de oven in en klaar. Makkelijk en gezond. Maar al die ingrediënten samen is telkens veels te veel. Zoon en dochter vinden het niet lekker. Ik gebruik nu al telkens halve paprika’s om dat een dag later ergens anders door te verwerken maar nog is het veels te veel. Weet iemand of ik bovengenoemde ingrediënten rauw kan invriezen om het de keer daarom nogmaals te gebruiken voor op de bakplaat? Dan kan ik alles vast snijden, husselen en zonder de olie en kruiden invriezen voor een volgende keer.
Paprika wel. Wij hebben sinds kort een zak bevroren paprika zodat we geen gedoe meer hebben met snijden of het dan toch opeens niet gebruiken omdat we iets anders eten. gewoon een zak bevroren stukjes paprika en die mieteren we zo de pan in!
Ik heb een taartbodem gebakken. Zo eentje voor slagroomtaart. Nu dacht ik gisteren: ik snij hem door en klap hem open. Je raadt het al: vanmorgen was alleen de onderste laag nog goed. Maar wat moet ik nou met die onderste helft? Kan ik er een cheesecake op bakken? Ipv de koeklaag als bodem, een taartbodem? Jullie nog ideeën? Hij is ook nog blauw @Adje
Gewoon rond 17 uur op de eettafel zetten met komkommer en tomaat, is zo weg! (hier althans!) Ik zou ze niet invriezen maar gewoon verwerken op de rest van de dagen. Een hele paprika eet je toch zo weg? Of als je overhebt, de volgende dag als lunch eten?
Helaas heeft dit niets te maken met nat of droog voer. (nat is zelfs beter ivm voldoende vocht) Zelf zou ik de haren van zijn kont knippen dan hoef je niet meer te wassen, wellicht is dat voldoende? Daarnaast is Royal Canin niet het beste voer. Hoeveel eet hij? Ik zou tzt eens kijken naar eitwitrijker voer.
Wat was er mis met de bovenste helft? Ik zou hem doorsnijden, jam/ botercreme ertussen/ afsmeren en fondant erop en een stukje nemen! (of anders gewoon los invriezen)
Hoeveel hij precies eet durf ik niet te zeggen. Zijn bak met brokjes vul ik dagelijks aan. Welk voer zou dan beter zijn? Dit had de fokker en ik weet dat de dierenbescherming dit ook voert. Dus ik ben er vanuit gegaan dat het goede voeding is.
Er zit een vlek in mijn passagiersstoel, ik denk een watervlek van natte kleding na voetballen. Iemand ooit zo’n vlek goed weg gekregen met azijn en bakingsoda? Ik durf het niet zo goed.. We gaan zaterdag voor een andere auto kijken en ik moet die van mij meenemen voor het inruilen Ik moet de auto echt even een goede poetsbeurt geven
Nou de bovenste helft had ik niet goed op papier gelegd en hij was nog wat vochtig dus toen ik hem op wilde tillen, toen scheurde hij aan alle kanten Kon er niks meer mee. En de onderstel helft is echt maar een paar centimeter dik dus nog een keer halveren gaat echt niet. Kan ik er geen cheesecake mengsel bovenop gieten en dan in de oven doen? Of wordt de cake dan echt snot?
Dat ken ik niet. Ik las dat het niet te nat mag want dan kan het erger worden. Moet je dat met andere dingen flink naspoelen?