Ik denk dat dit een gevalletje is van "onder druk wordt alles vloeibaar". Ook in het ziekenhuis worden er momenteel veel meer concessies aan kwaliteit van zorg gedaan dan me lief is.
En jij weet dat die 40% van de bevolking zich wel allemaal thuistesten? Dat bleek in ieder geval niet uit de verkopen zelftesten tot begin november, bij de supermarkten en drogisterijen liepen die voor geen meter. Wie zich wilde testen kon bijna altijd dezelfde dag terecht bij de ggd en kreeg meestal dezelfde avond de uitslag. En de bereidheid was toen dus iets van 60%. Die verkoop zelftesten ging pas hard toen de ggd capaciteit krap werd. Daaruit krijg ik de indruk dat mensen die anders snel bij de ggd terecht zouden kunnen (dus de groep die zich wel laat testen bij de ggd) meer testen zijn gaan kopen vanwege de wachttijd. Maar wellicht heb ik andere onderbouwingen gemist. En ja, ik heb het over de mogelijkheid om een grotere groep (niet de absolute groep) te bereiken door het weghalen van de drempel en de wachttijd. Men zou inderdaad ook voor kunnen kiezen om niks te doen, wellicht is dat een betere optie?
Andere kant wil ik het niet noemen (ik heb een hekel aan de zogenaamde kampen/kanten, in mijn ogen bestaan die niet echt) ik zie niet echt veel mensen hier die dit (het mogen thuistesten bij klachten) nu een probleem vinden.
Hoevaak ik hier niet heb gelezen dat het niet zo zwart-wit is? Dat geldt dus ook in dit geval. Ik heb het niet over gelijk niets doen, niet zo zwart-wit denken. Hou het bij; zonder klachten testen we thuis, met klachten blijven we naar de ggd gaan. Maar nee, de testen zijn zonder klachten niet meer betrouwbaar. Of wel? Ohnee, Roche niet, maar andere merken wel toch? Maar heej, het was andersom. Tvt, hoor ik niet? Deze testen zijn hoogstwaarschijnlijk dus hartstikke onbetrouwbaar, want daar mag je enkel heen zonder klachten. Maar je krijgt een onbetrouwbare test. Ik denk er het mijne van, maar volgens mij weten ze het zelf ook niet meer. Of nouja dat weet ik wel zeker, ehm, bijna zeker.
Wat ook kan is dat er gewoon veel meer mensen met klachten kwamen die nu voor de zekerheid toch maar een zelftest wilde doen, want de kans op corona was nu wel een stuk groter met 24000 besmettingen per dag...
Als niks wordt gedaan. Wat er ook wel of niet wordt gedaan, men blijft klagen en moeilijkheden vinden.
Naar de ggd rijden kost voor ons net zo veel gezien de huidige brandstofprijzen. Tel daarbij de wachttijd en de tijd die het kost om er naar toe te gaan..
Is deze regel nu al officieel ingegaan? Volgens de mentor van mijn zoon geld deze regel niet in het onderwijs. Mogen docenten bij klachten geen zelftest doen en heeft zoon daarom deze week weer giga veel uitval omdat meerdere docenten in afwachting zijn van een ggd test ivm klachten. Ik dacht dat dit nu voor iedereen geld of is de regel nog niet ingegaan? En even dubbelcheck telt dit ook voor kleuters? Dochter niest sinds vanavond af en toe (over de hele avond stuk of 8 keer) twijfel nu of ik morgen ochtend een zelftest bij haar moet doen. Ik heb niet het idee dat ze verkouden is en ze voelt zich goed maar ben alle regels kwijt en zie door de bomen het bos niet meer. Als ze echt verkouden was dan had ik niet getwijfeld en haar lekker thuis bij me gehouden en haar pas weer naar school laten gaan als ze zich weer goed voelde. Die net niet verkouden maar wel lichte klachten twijfel gevallen vind ik zelf maar lastig te interpreteren nu met al die regels.
zijn ze dan duurder geworden? Ik herinner me dat ik voor het werk (gewoon bij de supermarkt) voor 100 stuks €40 of €50 heb betaald een maand of 2 geleden.
zal in dat stukje daling testen voor toegang ook niet zitten? Dat is nu deels weg gevallen omdat veel grote evenementen weer zijn gecanceld. Ik zie als ik hier langs de teststraat rij langere file’s dan voorheen en er is nu een aparte voetgangerrij en die is ook dagelijks super lang. Zulke rijen heb ik tot nu toe nog niet gezien. Hier is het geloof ik elke dag tot 14 uur met afspraak en na 14 uur zonder afspraak testen bij de GGD.
Jawel dat geldt zeker: Met ingang van 3 december 2021 geldt: bij milde klachten volstaat een zelftest. Het RIVM meldt op zijn website onder milde klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of een verhoging tot 38 graden. Is de zelftest negatief, dan kan men naar school komen. Is de zelftest positief, dan blijft men thuis en wordt geadviseerd om een PCR-test bij de GGD te doen om de besmetting te bevestigen. https://www.vo-raad.nl/artikelen/857-q-a-bij-het-protocol-onderwijs-tijdens-corona https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/milde-coronaklachten-met-een-negatieve-zelftest-kunnen-leerlingen-en
dank je voor het linkje, die speel ik nog even door naar de mentor van mijn zoon. 3 docenten zitten namelijk thuis met klachten in afwachting van een ggd test en worden deze week niet meer op school verwacht. Toen ik dus zei dat ik dacht dat een zelf test ook mag nu reageerde de mentor dat dat niet zo is in het onderwijs.
Ik heb van de VO school van mijn zoon mail gehad dat bij milde klachten een zelftest voldoende is. Bij een negatieve zelftest mag hij dus gewoon naar school. Hoe het voor de leraren is weet ik niet. Mogelijk dat de school daar strenger voor is.
ik heb het linkje doorgestuurd naar de teamleider en kreeg deze reactie. hopelijk aankomende week wat minder uitval van lessen hierdoor. Bedankt voor de mail. Fijn om even een duidelijk overzicht te hebben. Vandaag meteen een collega hiermee kunnen helpen.
Te gek voor woorden eigenlijk dat blijkbaar de leerkrachten op die school dit niet weten. Wel fijn hoor dat hij zo reageert en het ook meteen overneemt. Maar het is wel een beetje gek dat dit blijkbaar niet is gecommuniceerd of niet goed is doorgekomen. Het heeft nogal impact op heel veel leerlingen.
ik vind het gewoon te bizar voor woorden. Om deze reden waren de afgelopen 2 dagen namelijk al 5 lesuren uitgevallen (onnodig).
Nou precies. Zou je dit niet aan de ouderraad kunnen meegeven? Lijkt me essentieel dat dit schoolbreed wordt opgepakt.