Was hier een groot succes! En ook vrij makkelijk, mocht het allemaal even niet lukken of je hebt er gewoon geen zin in. In elk geval sterkte de komende feestdagen❤️.
Leuk topic! Ik ga volgen voor de inspiratie. 24 december eten we gourmet met luxe schotels van de slager met onder andere: hert, parelhoen, eend en kogelbiefstuk. Ook wat simpele dingen als burgertjes etc. Ik ga er een groentensalade bij maken en ik denk een pluk rood met mascarpone--chilli dip en wat kruidenboter. 25 en 26 dec weten we nog niet aangezien we niet weten of het doorgaat. Als we thuisblijven eten we iets simpels, bestellen misschien wel Chinees ofzo.
Ik zit te denken aan een Beef Wellington. Verder ben ik nog niet haha. Als toetje wordt het Tiramisu zonder ei en alcohol. Smaakt heerlijk, al vaak gemaakt.
Eerste kerstdag vieren we voor het eerst hier met mijn ouders en gezin van zusje. Normaal deden we dit bij mijn ouders thuis, maar wij hebben een nieuwe keuken met 6 pitten en een mega oven. Dus keuze was snel gemaakt Voor de kinderen; Zelf kerstboom pizza's maken Voor ons; Portugese kip uit de oven Rijst op Portugese wijze gekookt Stoofpeertjes Rollade of stoofvlees Aardappelgratin van gewone/zoete aardappel Sperziebonen omwikkeld met ontbijtspek Voorgerecht; Portugese deeghapjes (pasteis de bacalhau, rissóis, croquetes, coxinas, chamuças) Hebben we ook wel eens zelf gemaakt (alleen dat kost je al een week ), maar we bestellen ze nu bij een Portugese winkel in Rotterdam. Nagerecht; Ijs voor de kinderen Taartbuffet met verschillende Portugese cakes. Met pompoen,kaneel en walnoten is mijn favoriet. Maar we hebben ook een chocoladeboomstam, pasteis de nata, pão de lo en ga zo maar door. En na afloop neemt iedereen een kwart van elke taart mee voor de volgende dagen Ohhhh heb er nu al zin in ❤
Ik ben alleen met mijn dochter. Misschien komt er nog een vriendin aanwaaien. Maar hoeft van mij niet luxe. Ik denk dat we 1 dag pizza bestellen, dochter haar favo eten. Kerstijsje voor dochter. En andere dag of gourmetten of lekker stukje vis, aardappelsterren (ah), groente, appelmoes. Wel lekker toetje. Waarschijnlijk als toetje weer bananen carameliseren in de oven met honing en walnoten. Ganache maken en dat er over gieten. Bolletje vanille ijs.
Qua voorgerecht zou je van die vacuüm verpakte ibérico ham kunnen kopen. Die neem ik vaak mee uit Spanje en overleeft het ook achterin de auto, op een vliegveld waar de airco het nooit doet en de gehele vliegreis. Is het verder niet een idee om een koelbox mee te nemen waarbij je zo'n auto oplaad stekker gebruikt?
Voor kerstavond hebben we verschillende soorten voorgerechtjes besteld bij mijn man zijn nicht, die heeft een viswinkel en traiteurzaak. We hadden alle 2 weinig zin in een standaard kerstmenu met groot hoofdgerecht of fondue/gourmet, en ook niet om zelf te koken, dus we doen het zo dit jaar. Voor kerstochtend gaan we een luxe ontbijt bestellen bij de plaatselijke bakker En op kerstdag bij mijn ouders, daar is het meestal iets van wild met de standaard bijhorende gerechtjes.
Traditie hier is dat we op kerstdag 1 (thuis met gezin) altijd zelf Zalm wellington maken. Benieuwd hoe die nu smaakt want vorig jaar was ik net zwanger en had ik er niet zo'n zin in. Dat drukt de pret een beetje haha. 2e kerstdag doen we altijd buiten de deur of bestellen we wat
Oh en qua gasten.. alsjeblieft niet te veel. Ik ben het afgelopen jaar vooral moe geweest. Om diverse redenen en toen kwam er nog een baby bij. Dus zoals ik zei met 1e kerstdag doen er thuis met ons gezin. 2e kerstdag willen mijn schoonouders hoor ik zojuist gaan brunchen met de familie. Dat dus
Oh en dan hebben we net na kerst ook nog 2 verjaardagen en hebben we mijn ouders ook nog waar we na Nieuwjaar natuurlijk ook even gaan borrelen. Twee keer want mijn ouders zijn gescheiden.
Kerstavond zouden we gaan wokken, helaas Dus nu nog iets anders verzinnen 1e kerstdag eten we altijd te zoute tomatensoep en jachtschotel bij schoonouders 2e kerstdag doen we vaak gourmet, maar ook wel eens een lekker stukje steak
Kerstavond gourmet met het gezin. 1e kerstdag zijn de plannen verplaatst. Omdat we schoonouders niet beiden kunnen halen (past niet in de stoel met 2 rolstoelen) en het voor hun zoveel gedoe is doen we het bij schoonpa in huis. Dus ik ga hapjes bedenken die koud gegeten kunnen worden of gemakkelijk opgewarmd kunnen worden. Het wordt een lunch/diner combi met lekkere broodjes met luxe beleg (gerookte zalm rosbief etc), gevuld eitje, fruitsalade, hartige minimuffins poffertjes ('kant rn klaar voor de kinderen), soep (nog bedenken wat) en een kaasplankje. Als iemand nog suggesties heeft voor makkelijke lekkere hapjes (mag gerust kant rn klaar, heb echt te weinig tijd voor uitgebreide voorbereidingen) die je mee kan nemen en eventueel in airfrryer of magnetron kan opwarmen. 2e kerstdag weer met gezin. Dan wil ik iets echt lekkers maken. Maar weet nog niet wat. Stoofschotel misschien. Zelfgemaakt zuurvlees met zoete aardappel friet uit de airfryer. Of boeuf bourguignon.
Wij hebben pas ook 2 eenden gekocht. Was erg lekker, de tweede eend ligt trouwens nog in de vriezer. Daar maak ik binnenkort tajine mee.
- Kerstavond: pizzaretten - Eerste kerstdag: winterBBQ. Weet nog niet precies wat we allemaal willen gaan maken, maar sowieso picanha, gegrilde groene asperges en gemarineerde ananas met mascarponecrème. - Tweede kerstdag: (ik-weet-nog-niet-hoeveel)gangenmenu. Daar gaan we dit weekend even goed voor zitten. De oudste wil graag iets met sous-vide eendenborst en de jongste wil graag iets met meringue. En ze vonden vorig jaar de tuinerwten-limoenpuree erg lekker, dus die willen ze graag. Verder zijn we nog niet gekomen, vooral omdat we álles lekker vinden en gewoon niet kunnen kiezen .
Ja, ik heb het ijsboek van Roberto Gelato (fenomeen in de stad Utrecht) en heb ook nog het boekje 500 ijsrecepten. De eerste vooral goed om de basis van ijs maken te leren, de 2e om inspiratie op te doen en bijzondere smaken te combineren.
De corona zorgt ervoor dat wij zijn happy de standaard familie zit er niet in zit. Kerstavond niet heel veel extra's op vrijdag is het visdag en dat blijft. 1ste dag naar mijn schoonpa en daar eten we wild = konijn met gebakken aardappels, groente en het toetje warme kersen met vanille ijs. 2de dag is losse hapjes dag. We maken zelf vis kroketten, saté, salades gewoon vanaf de middag lekker eten. Voor beide dagen bak ik een appeltaart beetje standaard kerst. Voordeel geen familie groep dat vind ik helemaal niks, altijd gezeik en gezeur
Ik ga amuses maken; maar ik weet niet hoeveel ik per persoon moeten rekenen? of gewoon 1 per soort per persoon?
Wat bedoel je met die 1ste zin? Wij gaan waarschijnlijk de hele kerst zo eten zoals jullie 2de kerstdag gaan eten. Lekker samen zijn, hapjes op tafel en van alles wat eten. Heerlijk vind ik dat. Dat is trouwens ook onze traditie met oud en nieuw. Dan zetten we d ehele dag de top2000 aan, even naar oma in de middag om oliebollen te bakken en de rest van de avond hapjes eten en spelletjes doen onder het genot van de top2000.