Met de huidige lockdown houden we regelmatig een movie night. Rolluiken omlaag alle lampen uit en in het donker een film kijken, net als in de bios. Mijn kinderen vinden het geweldig! Daar hoort popcorn bij en daarom zoek ik naar het recept voor zoete popcorn wat niet mislukt. Het liefst uit de pan en dus niet met kant en klare magnetron zakken. Ik heb vaak dat er een laagje suiker in de pan blijft liggen en aanbrandt.
Ik doe de suiker er altijd over ná het poppen. Je krijgt er wel viezere handen van de van popcorn uit zak. Maar je hebt geen last van aanbranden. En de smaak is prima!
Voor zoete bioscoop popcorn ooit gelezen dat wanneer je popcorn klaar is met poppen, het daarna moet bakken in een dikke laag roomboter met veel poedersuiker. Of het werkt weet ik niet! Ik hou liever van zout! ik bak de popcorn meestal in olie en roomboter met al zout van te voren, na het poppen weer een laagje zout, heerlijk!
Ik pop 'm in boter en suiker, in een wok. Moet wel opletten dat hij niet verband maar dat is gewoon op tijd van het vuur halen.
Wij maken wel eens popcorn in zo'n gierijzeren pannetje op een kampvuur. De truc is dan blijven bewegen/zacht schudden met de pan zodra het poppen begint, dan brandt het niet aan. De poedersuiker doe ik er daarna over.
Moet je zoete popcorn met poedersuiker maken?! Ik altijd klooien met gewone suiker. Is echt een hel om goed te timen. Als de korrels bijna poppen, suiker eroverheen en pan blijven bewegen. Maar de helft van de tijd fikt het aan
Toevallig gisteren popcorn gemaakt met olie de poedersuiker. Eerst de poedersuiker over de opgewarmde olie en maïskorrels en na het bakken nog eens wat suiker er overheen en weer laten afkoelen. Hier was de popcorn niet aangebrand, dus het is vast zoeken naar de juiste temperatuur.
Ik heb het net geprobeerd met poedersuiker. Wat een verademing! Véél beter dan dat klooien met suiker!
Dit heb ik dus ook altijd vreselijk om dan de aangebrande suiker uit de pan te krijgen. ik ga het vanmiddag met poedersuiker proberen.
In olie, korrels erin tot het poppen minder wordt. Vuur uitzetten, popcorn eruit, poedersuiker in de pan, de popcorn erbij. Deksel op de pan en schudden maar.
Wij hebben een popcorn pan. Dan draai je aan een hendeltje en dat zorgt er voor dat de popcorn in beweging blijft. Zo nooit verbranden popcorn. Alleen de suiker en de poedersuiker tips gaan we testen
Heeft e r iemand dan misschien nog een recept voor wat specialere popcorn? Zoals karamel-zeezout of chilli ofzo?
Bij dat programma op rtl 4 met froukje de both en Hugo kennis, was vorige week geloof ik iets van pizzapopcorn. Een Amerikaanse borrelplank had ie geloof ik. Weet niet hoe dat programma heet En het leek me ook niet lekker maar het was wel speciale popcorn