Wij hebben sinds vandaag HelloFresh (want zwanger en nergens zin in, kan zo slecht bedenken wat te eten ) Krieltjes met rundergehakt (met korte kruiden) groenten en rode pestosaus Ben benieuwd haha
Ik zit met moeite een kleine quiche weg te werken met een zakje rauwkost. Laatste gaat er lekker in. Man is op pad dus de kinderen maar pannenkoeken gevoerd, weinig energie voor koken. Morgen weer een dag. (Schuif de pasta met verse pesto, broccoli, pancetta en geroosterde tomaatjes door naar morgen.)
Pot pie met nepkip en erwten. Met gegrilde groene asperges. Chocoladecake met amarena kersen en ijs toe! Het is per slot van rekening 5e kerstdag
Oh, dit is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk! Voor de saus verwarm ik een beker crème fraîche (200 g) en als dat warm is en goed vloeibaar roer ik daar grove mosterd doorheen (ca 2 el, en proeven of het genoeg is). Daarna bij rooster ik een bak cherry tomaatje. De makkelijke versie: hele tomaatjes 15 min op 180°C De lekkerdere versie: halve tomaatjes met snijkant naar boven in de oven drogen op 100°C (een paar uur). Kook de pasta gaar. Gooi een soeplepel van het pastavocht bij de mosterdsaus. Voeg alles samen (pasta, saus, gedroogde tomaatjes en gerookte kipreepjes).
Nee hoor, het hoeft geen zuurtje te hebben, denk ik. Slagroom is wel dunner dan crème fraîche, dus misschien dan geen kookvocht toevoegen. Of roomkaas gebruiken (philadelphia voor een light versie en mascarpone voor een vette versie). Of een deel roomkaas en een deel slagroom.
Hmmm. Ik ga het eens proberen! Ik bedenk dat mijn in mijn favoriete hartige taart ook crème fraiche gaat. (Zuurkooltaart met katenspek, dadels en oude kaas, een waar feestje.) Misschien zit het tussen mijn oren.
Wij krijgen gasten vanavond. Ik maak twee grote pannen, 1 met pittig gehakt en de ander met stoofvlees van kip. Friet laten we bezorgen en van een deel daarvan maak ik hete friet. Daarbij nog pikante witte kool en zoetzure komkommer. Ik heb twee desserts. De volwassenen krijgen een koffie-licor 43 panna cotta met licor 43-karamelsaus. De kinderen krijgen een chocolade panna cotta met een gewone karamelsaus. Dan voor iedereen nog mascarponeroom en een amandelkrul.
Gourmetten op verzoek van dochter. Altijd heftige combinatie met oliebollen, beignets en het andere gesnaai op zo'n dag maar we moeten ons er maar weer doorheen slaan