Boekoeloekoeburgers met een gebakken ei op een wortelbroodje met verse frietjes die ik goed gekruid heb uit de oven.
Patat van de snackbar.. zoon heeft tand eruit en ik had beloofd dan patatjes te eten.. Helaas was de tand er vandaag al uit hahaha
Lekker allemaal. Ik maak een caesar salad en heb een verse tomatensoep van de markt. Kind krijgt de soep en wat zoete aardappelfrietjes.
Deze hebben wij gisteren gegeten. Vonden het echt superlekker! Vandaag gehaktballetjes in sticky saus met noedels, sperziebonen en taugé. Is ook een blijvertje!
Kip-pakketjes, bladerdeeg pakketjes gevuld met kipfilet, spinazie en kruidenkaas (maak ik ook in het klein als hapje voor op feestjes of bij de borrel enzo. Dan gaat het bladerdeegplakje in 4en met dezelfde inhoud maar dan in het mini)
Vandaag simpel gedaan. Pasta (tortellini gevuld met spinazie en ricotta) gekookt, tartaar geruld en daar een zak italiaanse wokgroente + een courgette bij gedaan. Pomodori saus erbij en klaar. Ja, de verse pasta's en sauzen van de Appie zijn in de bonus
Ohhh lekker, wat doe je dan precies? Heb je een receptje? Ik gok dat de kinderen (of in elk geval 1 kind) dat hier ook wel lusten
Haha ja is voor ons ook de 1e keer. Is een (boekoeloekoe) mix van volkoren tarwe en kruiden. Dat mixt je met ei, fijn gesnipperd ui, geraspte kaas en wat melk om zo je eigen vega burgers te maken. Was wel lekker! Mocht je een keer zelf een vega burger willen maken, aanrader!
Ik doe eigenlijk maar wat haha! Eerst de bladerdeegplakjes laten ontdooien en dan smeer ik daar een dun laagje kruidenkaas op (niet helemaal tot de puntjes want dan plakken ze niet meer zo goed aan elkaar).Daar gaan dan een paar kipfiletblokjes op (voor manlief meer, voor mezelf minder), dan een paar van die diepvries blokjes spinazie ala creme er op (die plak ik rondom/boven op de kip zeg maar) en dan een lekkere dot kruidenkaas er boven op. Dan vouw ik de pakketjes dicht door alle puntjes om de beurt naar het midden te brengen en in elkaar te drukken. De randjes laat ik open zodat het overtollige spinazievocht een beetje weg kan zeg maar. Dan in de oven tot de boel bruin is, meestal gooi ik het zo'n 20 minuutjes in het midden en dan zet ik het nog 5 minuutjes boven in de oven voor het kleurtje. (Op zo'n 200 graden, maar dat is ook even afhankelijk van je bladerdeeg zeg maar, sommige gaan sneller dan andere, maar ik neem altijd de tijd zodat de kip goed gaar wordt.) Hopelijk is het een beetje duidelijk, ben geen geweldige recept schrijver zoals je merkt Het is eigenlijk heel simpel, en iets waarvan alle onderdelen in de vriezer bewaard kunnen worden. Heb het altijd in huis als 'achter de hand recept' of weinig-kook-zin-recept. Vind het ook handig om te plannen voor het einde van de week als ik begin van de week boodschappen doe, geen gedoe met verse dingen die verlept raken enzo
Stamppot van geroosterde spruitjes, gekarameliseerde ui, gepofte knoflook en uitgebakken spekjes met een kipbraadworstje
Ik denk dat ik zo minestrone maak, en misschien een brood erbij bak met zongedroogde tomaat en olijven erin.
Wij gaan dochter naar grootouders brengen om te logeren dus gaan daar frietjes eten. Zit te lunchen met een wrap met hoemoes, spinazie en gerookte kip.