Wat eten we vandaag? Deel 17!

Discussie in 'De lounge' gestart door Sado, 29 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.571
    3.069
    113
    Varkenshaas,bloemkool, zoete aardappel uit de oven en rosti voor de kids.
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  2. Lovieyou

    Lovieyou Fanatiek lid

    3 sep 2021
    1.137
    884
    113
    Vrouw
    Boekoeloekoeburgers met een gebakken ei op een wortelbroodje met verse frietjes die ik goed gekruid heb uit de oven.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  3. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.643
    1.444
    113
    Balen van die complicaties!

    Maat wat is tiktok pasta??
     
  4. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.643
    1.444
    113
    Superlekker!!!!! Nu ook zin in hahaha
     
    Indiana vindt dit leuk.
  5. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.643
    1.444
    113
    Patat van de snackbar.. zoon heeft tand eruit en ik had beloofd dan patatjes te eten.. Helaas was de tand er vandaag al uit hahaha
     
  6. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.418
    2.169
    113
    Lekker allemaal.

    Ik maak een caesar salad en heb een verse tomatensoep van de markt.
    Kind krijgt de soep en wat zoete aardappelfrietjes.
     
  7. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.454
    23.123
    113
    Vrouw
    Sperziebonen, gebakken aardappels en kip krokant burger
     
    Sansaatje vindt dit leuk.
  8. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.752
    4.024
    113
    Deze hebben wij gisteren gegeten. Vonden het echt superlekker!

    Vandaag gehaktballetjes in sticky saus met noedels, sperziebonen en taugé. Is ook een blijvertje!
     
    Lovieyou vindt dit leuk.
  9. MamaAlice030

    MamaAlice030 Fanatiek lid

    6 sep 2021
    2.854
    3.050
    113
    Vrouw
    Kip-pakketjes, bladerdeeg pakketjes gevuld met kipfilet, spinazie en kruidenkaas (maak ik ook in het klein als hapje voor op feestjes of bij de borrel enzo. Dan gaat het bladerdeegplakje in 4en met dezelfde inhoud maar dan in het mini)
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  10. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Vandaag simpel gedaan. Pasta (tortellini gevuld met spinazie en ricotta) gekookt, tartaar geruld en daar een zak italiaanse wokgroente + een courgette bij gedaan. Pomodori saus erbij en klaar. Ja, de verse pasta's en sauzen van de Appie zijn in de bonus ;)
     
    zigzag vindt dit leuk.
  11. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    What in the world zijn Boekoeloekoeburgers? Ik moest echt 4x lezen!
     
  12. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Ohhh lekker, wat doe je dan precies? Heb je een receptje? Ik gok dat de kinderen (of in elk geval 1 kind) dat hier ook wel lusten
     
    MamaAlice030 vindt dit leuk.
  13. Lovieyou

    Lovieyou Fanatiek lid

    3 sep 2021
    1.137
    884
    113
    Vrouw
    Haha ja is voor ons ook de 1e keer. Is een (boekoeloekoe) mix van volkoren tarwe en kruiden. Dat mixt je met ei, fijn gesnipperd ui, geraspte kaas en wat melk om zo je eigen vega burgers te maken. Was wel lekker! Mocht je een keer zelf een vega burger willen maken, aanrader!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  14. MamaAlice030

    MamaAlice030 Fanatiek lid

    6 sep 2021
    2.854
    3.050
    113
    Vrouw
    Ik doe eigenlijk maar wat haha!

    Eerst de bladerdeegplakjes laten ontdooien en dan smeer ik daar een dun laagje kruidenkaas op (niet helemaal tot de puntjes want dan plakken ze niet meer zo goed aan elkaar).Daar gaan dan een paar kipfiletblokjes op (voor manlief meer, voor mezelf minder), dan een paar van die diepvries blokjes spinazie ala creme er op (die plak ik rondom/boven op de kip zeg maar) en dan een lekkere dot kruidenkaas er boven op.

    Dan vouw ik de pakketjes dicht door alle puntjes om de beurt naar het midden te brengen en in elkaar te drukken. De randjes laat ik open zodat het overtollige spinazievocht een beetje weg kan zeg maar. Dan in de oven tot de boel bruin is, meestal gooi ik het zo'n 20 minuutjes in het midden en dan zet ik het nog 5 minuutjes boven in de oven voor het kleurtje. (Op zo'n 200 graden, maar dat is ook even afhankelijk van je bladerdeeg zeg maar, sommige gaan sneller dan andere, maar ik neem altijd de tijd zodat de kip goed gaar wordt.)

    Hopelijk is het een beetje duidelijk, ben geen geweldige recept schrijver zoals je merkt :rolleyes:
    Het is eigenlijk heel simpel, en iets waarvan alle onderdelen in de vriezer bewaard kunnen worden. Heb het altijd in huis als 'achter de hand recept' of weinig-kook-zin-recept. Vind het ook handig om te plannen voor het einde van de week als ik begin van de week boodschappen doe, geen gedoe met verse dingen die verlept raken enzo :)
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.301
    25.765
    113
    Stamppot van geroosterde spruitjes, gekarameliseerde ui, gepofte knoflook en uitgebakken spekjes met een kipbraadworstje
     
  16. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Ik denk dat ik zo minestrone maak, en misschien een brood erbij bak met zongedroogde tomaat en olijven erin.
     
  17. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.827
    4.200
    113
    kip cashew uit de SC met rijst en sperziebonen
     
  18. zegenwens

    zegenwens VIP lid

    28 sep 2021
    5.041
    5.010
    113
    Vrouw
    Gevulde paprika's uit de slow cooker
     
  19. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Wij gaan dochter naar grootouders brengen om te logeren dus gaan daar frietjes eten.

    Zit te lunchen met een wrap met hoemoes, spinazie en gerookte kip.
     
  20. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.418
    2.169
    113
    Ik eet pasta bolognaise vanavond, zin in!
     

Deel Deze Pagina