Mooie braadpan voor stoofpotjes 8 pers?

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 4 jan 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    Ik heb van die goedkope handy vd Blokker, zwart en licht maar bakken snel aan en niet mooi om te zien…

    ik wil een mooie nieuwe kopen. Hebben jullie tips? Voor stoofpotjes en waar anders gebruiken jullie deze voor? Wij zijn niet enorme vleeseters… en doel is juist: nog minder vlees in 2022!

    wie heeft goede tip? Misschien ergens ook in de aanbieding?
    En liefst ook een beetje mooi
     
  2. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.344
    10.309
    113
    Ik zou gaan voor een gietijzeren pan.

    Als je verwacht veel stoofpotjes te maken zou ik gaan voor een slowcooker
     
  3. mama2bengeltjes

    mama2bengeltjes Fanatiek lid

    28 jan 2015
    1.201
    533
    113
    Voor stoofschotels alleen zou ik ook voor een slow cooker gaan.
     
  4. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.926
    5.942
    113
    Vrouw
    Een gietijzeren pan met dikke bodem is hier favoriet. Wij hebben er een van le creuset En een van m’n schoonmoeder die al 40 jaar oud is ofzo, geen idee welk merk
     
  5. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.200
    6.620
    113
    Wij gebruiken hiervoor onze hapjespan van Le creuset (le forgees serie). Kan hem handig in de oven, 90 graden en verder geen omkijken meer naar.

    Hapjespan kun je natuurlijk ook voor 101 andere dingen gebruiken.
     
  6. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    Ja een creuset kan ook voor Bolognese saus bv etc?
     
  7. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.200
    6.620
    113
    Jazeker! Wel een losse deksel erbij kopen.
     
  8. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik heb een Staub want ik gooi vaak gewoon koud water of wijn of fond in een hete pan (ben lui) en dat vindt het emaille van een creuset niet zo leuk.

    Mijn gietijzeren loeigrote Staub is mijn liefste bezit in de keuken. Ik kan er ook inbrekers mee KO slaan, ook leuk meegenomen :roflmao:

    Ik heb deze

    https://www.bol.com/nl/nl/p/staub-ronde-braadpan-o28-cm-zwart/9200000005802652/?Referrer=ADVNLGOO002032-G-110747965850-S-1054367780145-9200000005802652&gclid=Cj0KCQiA_c-OBhDFARIsAIFg3ezrvTF4K4j-VmHB8f-0EX1w-Q7TRk2Tz0rbcNWZeFNSjhPoRT3lU70aAt9bEALw_wcB

    Wij zijn met 5 grote eters dus misschien moet je voor 8 personen de ovale van 37mm nemen
     
  9. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    Hier ook gezin met 5 maar fijn om eten te kunnen invriezen of als er bezoek komt
     
  10. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113

    Waarom heb je voor deze gekozen en niet een creuset eigenlijk?
     
  11. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.096
    17.087
    113
    Ik zou ook een slowcooker adviseren :)
     
    owly vindt dit leuk.
  12. Anniek88

    Anniek88 Fanatiek lid

    22 sep 2016
    2.992
    2.694
    113
    Vrouw
    Ja echt een slowcooker!
     
  13. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.515
    13.801
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Dat legt ze uit in de eerste alinea :)
     
  14. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Stond in mijn eerste alinea ;)

    Juul75 zei:
    Ik heb een Staub want ik gooi vaak gewoon koud water of wijn of fond in een hete pan (ben lui) en dat vindt het emaille van een creuset niet zo leuk.

    De Staub heeft geen emaille dus dat kun je gewoon meer temperatuurverschillen in hebben. Als je een hete creuset hebt en je gooit er koud water bij kan het emaille barsten
     
  15. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Le creuset gietijzeren braadpan. Ik heb er een van 28cm en kan daar prima 3 porties bolognesesaus (voor een heel gezin).
     
  16. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    De eerste woorden van de beschrijving vn de pan in je link zijn: ‘Deze geëmailleerde gietijzeren braadpan van Staub’, dus ik snapte hem ook niet. Ik heb overigens heel oude le creuset pannen (40+ jaar, huwelijkscadeau van mijn moeder), en geen barsten in het email. Ik ben er niet bepaald voorzichtig mee…
     
  17. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Maar zonder emaille kun je er geen tomaten in doen. Tenminste het kan wel, maar dan ben je olielaagje weer kwijt. Ik heb er ook een van 24cm (van de Ikea) zonder emaille en die gebruik ik ook heel vaak, maar niet meer met tomaat of andere ‘zure’ dingen, omdat hij daarna erg aanbakt.
     
  18. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ik behandel mijn gietijzeren pannen altijd eerst met melk en herhaal dat zo af en toe, dan valt het ook niet zo aan. En natuurlijk altijd horen lepels en zo.

    Maar eens, emaille is daar weer wel handiger voor. Eindelijk een goed excuus om ook een creuset aan te schaffen :roflmao:
     
    nelta vindt dit leuk.
  19. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Dan heb ik denk ik de verkeerde link gekozen .. ik heb le cocotte van Staub, geen emaille binnenkant
     
    Mamavandrie34 vindt dit leuk.
  20. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Wat doet de melk?
    Ik vet mijn gietijzeren (en plaatstalen) pannen na gebruik in en dat werkt ook erg goed. Mijn plaatstalen pan laat ik ook wel eens inbranden, als het laagje wat te dun wordt.
     

Deel Deze Pagina