Wat eten we vandaag? Deel 17!

Discussie in 'De lounge' gestart door Sado, 29 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.866
    3.501
    113
    Maaltijdsalade met stokbrood en kruidenboter
     
  2. Indiana

    Indiana Fanatiek lid

    3 mei 2015
    1.197
    1.399
    113
    Vrouw
    Flevoland
    Rodekool met appelmoes, aardappels en boomstammetjes.
     
  3. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Wij eten vandaag mac 'n cheese..
     
  4. zegenwens

    zegenwens VIP lid

    28 sep 2021
    5.036
    5.008
    113
    Vrouw
    Stamppot andijvie. We zouden vandaag een nieuwe vaatwasser en oven geïnstalleerd krijgen. Hele middag gewacht, er kwam niemand. Stonden we net op het punt om te gaan eten, belden ze om 18:05 aan. En nu zijn ze nog bezig, dus we hebben inmiddels rammelende magen. :roflmao: Maar wel een mooie nieuwe oven en vaatwasser!
     
  5. MMW

    MMW Fanatiek lid

    29 dec 2013
    1.236
    447
    83
    Verse pasta met vegan boursin, spinazie en champignons
     
  6. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Wat doe je door de kip? Ik maak het met barbecuesaus maar eens wat anders is welkom. :)
     
  7. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Krieltjes met zelfgemaakte schnitzels en rode bieten, tomaatjes en paprika (maar eens voor iedereen wat te kiezen neergezet en werkte goed)
     
  8. kimmv2

    kimmv2 Fanatiek lid

    7 mei 2015
    1.069
    448
    83
    :oops:Mac donalds
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.295
    25.760
    113
    Ik maak een mexicaanse kruidenmix van:
    4 delen komijn
    2 delen paprikapoeder
    1 deel gerookte paprikapoeder
    1 deel uienpoeder
    1 deel knoflookpoeder
    2 delen oregano
    1 deel cayenne

    Daar gebruik ik een deel van om (kilo) kipfilet mee te kruiden. Dan fruit ik een ui, daar voeg ik een el Mexicaanse kruidenmix (en nog zout en peper) aan toe en 1 el tomatenpuree. Even meebakken. Dan een blik tomatenblokjes erbij en 200 ml water. Aan de kook brengen en hier de kipfilets in garen.
    Dan pluk ik de kipfilets uit elkaar en ondertussen kook ik de saus in en breng het op smaak wat bruine suiker en evt zout en peper. Als de saus niet meer zo nat is meng ik het met de pulled chicken.

    Maar is nog een beetje in de testfase. De volgende keer wil ik wat meer pit met bv wat chipotle in adobosaus.

    Deze pulled chicken is trouwens ook echt verrukkelijk:
    https://www.eetspiratie.nl/piri-piri-pulled-chicken/
    Ik maak altijd een dubbele portie saus om in te vriezen, want hij is wel wat tijdrovend. Maar zooo lekker!
     
  10. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Klinkt goed! Ik ga het zeker snel maken. :)
     
    Adje vindt dit leuk.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.295
    25.760
    113
    Kip cashew met rijst en zoetzure komkommer. Ik eet er wortelnoedels bij ipv rijst.
     
    Sansaatje vindt dit leuk.
  12. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Ik ga voor het eerst hachee maken, in de slowcooker. Eten we met aardappelpuree en sperzieboontjes.
     
  13. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Toevallig net de boodschappen binnen gekregen voor de komende dagen.

    Vandaag: Courgettespaghetti met spinazie en avocado-allioli saus (dit is echt goddelijk, koolhydraatarm en bomvol goede vetten!)
    Morgen: rijst met roerbakgroente + courgette, kipfilet en kerrie
    Za: gaan we bestellen bij de Italiaan
    Zo: Groentelasagne met mozzarella en tartaar (stuk magerder dan gehakt)
    Ma: wraps met Mexicaanse roerbakgroente, wrapsaus en gerookte kip
     
  14. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Recept van wat jullie vandaag eten aub
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  15. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.377
    2.969
    113
    Burritos
     
  16. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Voor 2 personen

    - 1 pak courgettespaghetti 2 min koken (of even een pan onder de Quooker zetten en de sliertjes 2 min erin leggen).
    - Pijnboompitten roosteren, even apart houden.
    - scheutje olijfolie verhitten en 200 gram spinazie wokken.
    - 1 rode paprika in kleine blokjes mee wokken
    - klein beetje kookvocht apart houden en bij de spinazie doen, samen met het sap van een halve citroen, een flinke lepel allioli en zout en peper.
    - ikzelf vind het lekker om de courgettespaghetti er doorheen te doen in de pan, maar je kan het mengsel ook erboven op doen.
    - opscheppen, en over elk bord een halve avocado verdelen, samen met de pijnboompitten. Naar smaak nog wat extra zout en/of peper.

    Super simpel, super veel groente, super gezond en super lekker!
     
    TotalBella vindt dit leuk.
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    @Sansaatje dit idee. Je kunt het ook met rookamandelen doen (gezouten).

    upload_2022-1-6_12-12-7.png
     
  18. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Waar is dit recept van? Dit lijkt me heerlijk!
     
  19. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Stamppot boerenkool. :)
     
  20. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Dochter mag alles kiezen vandaag, dus we hebben net bagels met avocado en tomaat gegeten en vanavond eten we spinazie, ovenfrites en vivera schnitzel.
     

Deel Deze Pagina