Stamppot andijvie. We zouden vandaag een nieuwe vaatwasser en oven geïnstalleerd krijgen. Hele middag gewacht, er kwam niemand. Stonden we net op het punt om te gaan eten, belden ze om 18:05 aan. En nu zijn ze nog bezig, dus we hebben inmiddels rammelende magen. Maar wel een mooie nieuwe oven en vaatwasser!
Krieltjes met zelfgemaakte schnitzels en rode bieten, tomaatjes en paprika (maar eens voor iedereen wat te kiezen neergezet en werkte goed)
Ik maak een mexicaanse kruidenmix van: 4 delen komijn 2 delen paprikapoeder 1 deel gerookte paprikapoeder 1 deel uienpoeder 1 deel knoflookpoeder 2 delen oregano 1 deel cayenne Daar gebruik ik een deel van om (kilo) kipfilet mee te kruiden. Dan fruit ik een ui, daar voeg ik een el Mexicaanse kruidenmix (en nog zout en peper) aan toe en 1 el tomatenpuree. Even meebakken. Dan een blik tomatenblokjes erbij en 200 ml water. Aan de kook brengen en hier de kipfilets in garen. Dan pluk ik de kipfilets uit elkaar en ondertussen kook ik de saus in en breng het op smaak wat bruine suiker en evt zout en peper. Als de saus niet meer zo nat is meng ik het met de pulled chicken. Maar is nog een beetje in de testfase. De volgende keer wil ik wat meer pit met bv wat chipotle in adobosaus. Deze pulled chicken is trouwens ook echt verrukkelijk: https://www.eetspiratie.nl/piri-piri-pulled-chicken/ Ik maak altijd een dubbele portie saus om in te vriezen, want hij is wel wat tijdrovend. Maar zooo lekker!
Toevallig net de boodschappen binnen gekregen voor de komende dagen. Vandaag: Courgettespaghetti met spinazie en avocado-allioli saus (dit is echt goddelijk, koolhydraatarm en bomvol goede vetten!) Morgen: rijst met roerbakgroente + courgette, kipfilet en kerrie Za: gaan we bestellen bij de Italiaan Zo: Groentelasagne met mozzarella en tartaar (stuk magerder dan gehakt) Ma: wraps met Mexicaanse roerbakgroente, wrapsaus en gerookte kip
Voor 2 personen - 1 pak courgettespaghetti 2 min koken (of even een pan onder de Quooker zetten en de sliertjes 2 min erin leggen). - Pijnboompitten roosteren, even apart houden. - scheutje olijfolie verhitten en 200 gram spinazie wokken. - 1 rode paprika in kleine blokjes mee wokken - klein beetje kookvocht apart houden en bij de spinazie doen, samen met het sap van een halve citroen, een flinke lepel allioli en zout en peper. - ikzelf vind het lekker om de courgettespaghetti er doorheen te doen in de pan, maar je kan het mengsel ook erboven op doen. - opscheppen, en over elk bord een halve avocado verdelen, samen met de pijnboompitten. Naar smaak nog wat extra zout en/of peper. Super simpel, super veel groente, super gezond en super lekker!
Dochter mag alles kiezen vandaag, dus we hebben net bagels met avocado en tomaat gegeten en vanavond eten we spinazie, ovenfrites en vivera schnitzel.