Wapenaer gehaktrol en doperwten/wortelen. De aardappelen slaan we over vandaag. En érg dat de kinderen dat vinden! Niet dus.
Oh ja, helemaal vergeten! Lekker, maar iets te citroenig Ik had in een pannetje roomkaas light (200 gr) gesmolten met kookzuivel (100 g) en daar citroenrasp en sap door gedaan. Maar wat te veel van het laatste, dus volgende keer rasp en sap van 1 citroen. Dan nog 50 geraspte parmezaan erdoor en op smaak brengen met zout en peper. En dit gaat dan gewoon door gekookte pasta. Het had potentie, maar was nog niet helemaal goed dus. Sowieso maak ik het de volgende keer met mascarpone en room, maar ben nu ff aan het weightwatcheren Voor de schnitzels gooi ik altijd fijngemalen parmezaan door de paneermeel (en een beetje tijm). En dan gewoon paneren met bloem, ei en het paneelmengsel.
Pasta met gerookte kip, courgette, cherry tomaatjes en een roomsausje van groene pesto. Nog een kleine frisse salade ernaast.
Lekker makkelijk de komende tijd. Zitten in quarantaine en nu moet ik de boodschappen steeds bestellen. Ben daar niet zo goed in, dus gerechten met veel ingrediënten zijn even een no go Pommes duchess, kip in limoen marinade en kruidige gebakken prei.
Nog niet eerder gemaakt, dus geen idee of het een succes is: https://www.eefkooktzo.nl/plaattaart-met-groene-asperges/ https://www.eefkooktzo.nl/plaattaart-met-witlof/
Ik maak een pan groentesoep. Beetje van mijzelf en een beetje van honing. Daarbij eten we lekker makkelijk een tosti.
Vandaag eten wij zuurkoolstamppot met speklapjes. (Ook wel "Gedver, dat ga ik echt niet eten" genaamd, door dochter)