Hier lust de jongste bijna niets, dus ook vaak gezeur aan tafel. Daarom eten wij op donderdag standaard agv waarbij de v ook kan staan voor vis of vegetarisch vlees. Daarnaast eten wij minimaal 1 keer per week pasta, snel klaar en handig met sporten. In het weekend vaak een keertje wat ongezonds. Dingen als wraps, broodje hamburger/ pulled pork/ pulled chicken of pita gyros gaan er hier ook altijd wel in. Lekker met veel rauwkost erbij. Verder lusten ze beiden toad in the hole en de meeste soorten risotto. Bij een hartige taart eet de jongste vaak alleen de korst. Dit recept vinden ze beiden ook erg lekker, alhoewel de jongste het volgens mij gewoon leuk vindt om de basilicum blaadjes te plukken. https://cookingmoms.nl/kipgehaktballetjes-met-basilicum/
Leuk topic, heb al wat recepten opgeslagen hieruit, want hier ontbreekt het ook wel eens aan inspiratie. Kinderen zijn hier ook geen al te beste eters, maar ik ben zelf ook wel kieskeurig en best een lijstje van dingen die ik niet lust. Ooit begonnen aan een lijst met gerechten die in de smaak vielen en voor herhaling vatbaar waren, maar het is weer een beetje verwaterd, dus dat ga ik ook weer oppakken. Wat de kinderen hier erg lekker vinden is nasi zoals van de chinees, dit is het recept: https://ashleywillems.nl/nasi-goreng-zoals-bij-de-chinees/ Hier maak ik dan nog (sajoer) boontjes bij. Ook de bolognesetaart van lekker en simpel valt hier altijd goed in de smaak, ik doe er zelf nog wat extra groente door, net wat ik in huis heb, handig om de restjes op te maken. Je kan er ook een lekkere salade bij maken. https://www.lekkerensimpel.com/hartige-bolognese-taart-met-gehakt-kaas-en-tomaat/ Ik denk dat ik de kinderen ook maar eens wat meer mee ga laten denken, de oudste vind kipshoarma wraps altijd erg lekker. Ik bak dan kipstukjes met 2 paprika's en dat gaat tussen een wrap met wat geraspte kaas die we dan vervolgens tussen het tosti ijzer stoppen, een soort quesadillas krijg je dan. Oh en waar ik ze hier het gelukkigst mee maak als het wel gezond moet zijn is krieltjes, worteltjes en een hamburger of vissticks. Is in een kwartiertje klaar en ze eten beiden zonder mopperen hun bord schoon leeg. Verder blijf ik volgen voor nog wat meer inspiratie.
Lekker! Zelf voeg ik geen zout toe (want spekjes zijn zout genoeg) maar wel veel gemalen peper. Eetsmakelijk!
Herkenbaar. Ik hield echt zo van koken, maar dat is gewoon verziekt. We eten elke week dus ongeveer hetzelfde. En helaas niet zo gezond als ik zou willen. Maar me een uur uitsloven en dan dat gezeur als ik het op tafel zet. Ben er echt klaar mee.