Ik moet zeggen...het voelt ook wel gewoon goed om nu zo te versoepelen. Als het ergens druk is kun je altijd zelf kiezen om een mondkapje te dragen. Of als je verkouden bent, hoest en keelpijn hebt. Helemaal prima. Ik was soms alleen in een winkel ( ook het personeel was dan nog niet op de vloer) en dan is een mondkapje toch wel wat raar. Ik ga voor volgende week een high tea bestellen samen met mijn dochter. Gezellig.
Dat ben ik ook wel met je eens. Denk dat we daar op den duur naartoe moeten. Ziek, blijf thuis, anders doe je ding.
Je hoort idd weinig over waarom patienten in het ziekenhuis liggen. Welke klachten, de ernst. En nog steeds geen getallen met/door corona in ziekenhuis. Maar goed, als zelfs ons OMT adviseert dat de maatregelen drastisch afgeschaald kunnen worden, dan zal de situatie wel onder controle zijn.
Jammer dat er niet bijstaat welk ziekenhuis het is. Ik zag laatst ook iemand van een bepaald ziekenhuis heel negatief, en dat bleek een ziekenhuis uit een regio waar ook veel minder gevaccineerd waren. Dan snap ik dat daar de problemen wat groter zijn. Maar ik heb dat ook steeds geroepen dat het probleem van de IC zou verschuiven naar de verpleegafdeling en huisarts/thuiszorg. Ik lees ook vooral een gefrustreerd iemand (laatste zinnetje) die dat twitterbericht geschreven heeft. En dat snap ik ook in sommige gevallen hoor
Zo las ik laatst ook een artikel over Isala in Zwolle. Dat ze toch weer regulier planbare zorg moesten afschalen (pff autocorrect maakte er afschaffen van. Dat is wel erg rigoureus ) Dit ziekenhuis heeft ook patiënten uit oa Staphorst, waar zeer weinig gevaccineerd is. Weet niet of dat ook echt de oorzaak ik.
Volgens mij had dat te maken met het hoge ziekteverzuim onder personeel. St Jansdal kwam daar vorige week ook mee in het regionale nieuws.
Nee staat er niet bij. Dit is een dame die haar dagelijkse ervaringen van een ziekenhuis deelt in Nederland...maar ze zegt niet welk ziekenhuis.
Zonder boosters was aantal opnames volgens RIVM twee keer zo groot geweest Zonder boostervaccinaties zou het aantal ziekenhuisopnames tussen 25 januari en 9 februari bijna twee keer zo groot zijn geweest, stelt het RIVM dinsdag. In die periode werden er 1.746 personen opgenomen met COVID-19, maar zijn naar schatting van het instituut 1.620 opnames voorkomen. Vanaf eind januari nam het aantal positieve coronatests in Nederland explosief toe, met uitschieters naar 100.000 per dag. Ook het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen nam toe, maar veel minder dan bij eerdere golven. Dat komt mede doordat de omikronvariant van het coronavirus minder ziekmakend is, maar volgens het RIVM ook doordat de boosterprik extra bescherming biedt.
Ik zie het als een soort flessenhals waar je op een gegeven moment doorheen moet in de versoepelingen. En ik merk bij mezelf ook gewoon ongeduld en ergernis, dat ik denk dat als je Omikron niet kan hebben dat je dan ook any moment van een ander virus of bacterie de bocht om gaat. Dat vond ik bij de vorige varianten echt wel anders. Dat we niet iedereen kunnen redden blijf ik bij.
Ik snap je reactie maar hier is Bijv een juf met een zieke man en zij heeft ons gevraagd alsjeblieft wel te testen en thuis te blijven. En dan doe ik dat ook. Ik zou het vreselijk vinden als zij via mijn kind besmet raakt. En tuurlijk kun je dat niet helemaal tegen houden. Maar als ik weet dat iemand een kwetsbare in zijn gezin heeft hou ik daar graag rekening mee
Vind ik ook. Mijn zoon van 6 zit dus al een week thuis. Hij heeft een lichte neusverkoudheid. Voelt zich kiplekker, verveelt zich stierlijk, maar helaas het is corona, dus thuisblijven. Ik hoop toch echt dat het er snel vanaf gaat om bij elke snotneus te moeten testen. Ik snap best dat dat voor kwetsbaren spannend kan zijn, maar dit voelt voor mij best wel nutteloos.
Ja zo doen wij het ook nog. Maar ik vind het wel lastig. Want naast Corona kun je natuurlijk altijd wat meenemen. Moet je dan de rest van je leven blijven testen voor van alles? Of gewoon sowieso oppassen bij kwetsbaren. Dus goede hygiëne en bij ziekte thuis blijven.
Denk vooral het laatste, denk ik. Je kunt ook niet meer doen dan voorzichtig. Helemaal kun je het niet voorkomen. Maar als ik het echt weet, zoals vorig jaar dat mijn schoonmoeder haar zieke broer verzorgde met kanker, de man van de juf en uiteraard oma van 93, dan let ik wel extra op
Ik hoop dat het thuiswerken geaccepteerd blijft en dan vooral ook voor diegene die strontverkouden zijn (en soortgelijke kwaaltjes) - maar eigenlijk best kunnen werken, maar op die manier niet de hele afdeling besmetten. Sommige mensen blijven thuis voor 'niets' en andere werken tot ze er letterlijk bij neervallen... maar wat mij betreft kun je dat nu deels opvangen door het thuiswerken. Wat fysiek misschien ook weer scheelt als je niet fit bent.
Maar met oma heb je rechtstreeks contact en is het logisch dat je voorzichtig bent natuurlijk. Bij onrechtstreeks contact, is het toch vooral aan de juf om extra te testen en voorzorgen te nemen.
klopt maar je kunt ook overdrijven. Er zit nog een heel gebied tussen voor het zover is. En wat ik juist zie in de winter met name, is dat het immuunsysteem bij sommige mensen geen tijd krijgt om te herstellen.