Thank you, voor mij , vandaar mijn enthousiasme. Uit de posts die ik van jou lees over eten en jouw weekendjes alleen weg dacht ik al dat jij hier ook van houdt . Wanneer mag jij weer?
Oeh! Welke kruiderij gebruik je allemaal? Kruiderij voor gyros onder de knie maar we broodje shoarma is op zijn tijd ook zalig.
Wat leuk, heel veel plezier en geniet er van! Wij gaan morgen voor het eerst naar een restaurant met ster, heb er zo'n zin in!
Ik ben in november heel decadent 2 dagen achter elkaar geweest Was niet echt de bedoeling, maar ik had al een etentje gepland tijdens mijn weekendje weg en toen stelden vrienden voor om de dag ervoor bij een ander sterrenrestaurant te gaan eten. Dus ik kan er voorlopig nog wel tegen aan Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden!
Haha top. Heeft geen haast hoor Zo leek het ene beetje hahaha. Het volgende. Ik heb nog 500 gr half om half gehakt in de vriezer. Wij eten eigenlijk nooit varkensvlees, enkel rund en kip. Ik koop normaal altijd rundergehakt, maar nu was het een foutje. Geprobeerd als soepballetjes maar we vinden het echt te vies. Aan varkensvlees zit altijd een typisch smaakje, kan het niet uitleggen. Enfin, we zitten er mee en ik ben benieuwd: als je zo het bovenstaande verhaal leest, heb je dan een tip wat ik met dat gehakt kan maken? Het moet dus heel erg verbloemd worden. Voor alle gerechten waar gehakt voor nodig is vinden wij dus alleen rundergehakt lekker. Dus door de lasagne kan niet, soepballen niet, hamburger niet etc. Ben benieuwd naar jouw creatieve ideeën
Empanadas! Bak het gehakt met uienpoeder, knoflookpoeder, zout, peper, paprikapoeder en wat Laos als je dat hebt. Maak in midden van vlees een opening om een blikje tomatenpuree in de bakken. Als je dat goed hebt gebakken die je er een scheut zoete ketjap door en laat het even lekker bakken zodat het een beetje sticky wordt. Geraspte winterpeen en geraspte courgette voor de groenten erdoor en pakjes bladerdeeg ermee vullen (enveloppe vouwen). Afbakken en ik denk dat je het varkensvleessmaakje niet meer proeft. (Ik eet nooit half om half en weet precies welk ‘smaakje’ je bedoelt. )
@Sansaatje thanks! Ik heb nog bladerdeed dus kan dat al snel eens proberen! En fijn dat je het smaakje herkent, zijn wij niet gek dus.
Dan denk ik meteen aan iets met veel kruiden of andere sterke smaken, zoals in deze recepten: https://familieoverdekook.nl/pittig-gehakt-heerlijk-bij-veel-gerechten/ https://www.eetspiratie.nl/sambal-gehaktballen-uit-de-slowcooker/ https://www.eetspiratie.nl/gehaktballetjes-ketjap-pindasaus-slowcooker/ Nou maak ik het wel altijd met rundergehakt (hier dus ook geen voorliefde voor half-om-half), maar de smaakmakers in die recepten zijn ook wel sterk. Dus ik denk dat dat wel het e.e.a. kan verbloemen.
dank je wel. Oh heerlijk: veel plezier en vooral lekker genieten! Laat je hier even weten hoe je het hebt ervaren en of het een aanrader is wat jou betreft? Hier was het een top avondje uit, nu lekker nagenieten en slapen. Haha, heerlijk toch? Je moet er zelf een feestje van maken en als je er echt van geniet en blij van wordt en het kan, geef je groot gelijk. Bij ons staat Interscaldes nu hoog op het verlanglijstje, maar voorlopig kunnen we flink teren op deze ervaring (wel wat meer klassiek dan bijvoorbeeld het perceel). De Librije staat bij ons allebei op nummer 1 op dit moment…