Ik vind Hofweb ook heel erg fijn. Dat vaste tijdslot, de bezorger heeft gewoon een route die hij afgaat en komt tussen 10-11 hier aan de deur. Ik begrijp van de grotere supermarktketens dat ze de klant de keuze willen geven, maar het kan veel voordeliger voor de supermarkt zelf en veel milieubewuster wanneer ze een vaste route hanteren. Waar ik wel over twijfel nu, aangezien we hier ook wel op het geld moeten letten, is of het echt voordeliger is om te bestellen. De boodschappen bij Hofweb zijn iets duurder (logisch, het is biologisch dus daar zit een ander prijskaartje aan) dan in de supermarkt, maar het voordeel van bestellen vind ik dan toch dat je niet verleid wordt tot impulsaankopen in de supermarkt. Ik bestel wat ik nodig heb, en kom niet thuis met chips of snoep dat bij de kassa ligt of ander spul wat op een kopstelling staat in de supermarkt. Op die manier scheelt het mij wel weer geld ondanks de duurdere boodschappen. Bij de supermarkt ben ik al snel 100 euro per week kwijt en bij Hofweb meestal rond de 80. Ik bestel/koop in de supermarkt geen vlees, ik ga wel naar de lokale supermarkt wanneer de vleesvervangers in de aanbieding zijn. Hondenvoer halen we eens per maand bij de Aldi, en dan neem ik ook wasmiddel mee.
Verder: mooie en duidelijke berichtjes. Wordt zelf enthousiaster om echt nog meer meer volgens de seizoenen te eten. Heb wel eens een suitsending gezien over de productie van toevallig ook cashewnoten noten, heel intensief idd. Walnoten weet ik op zich dat die wel uit Nl en FR komen (heb ik hele dichtbije fam met huis en walnotenboom). Zal me eens verdiepen de herkomst van de verschillende noten en de milieu belasting. En de arbeidsomstandigheden zijn ook niet altijd top volgens mij waaronder ze geplukt worden. Wat doen jullie qua brood? Zelf bakken of? Wij hebben hier een bakkerswinkel aan een bakkerschool tegenover ons, waar je goedkoop brood kan kopen gemaakt door studenten. Dat vind ik wel ok om te doen. Maar we halen het helaas ook gewoon bij de Appie.
Als die Nederlandse bloemkool uit een koude kas komt, is het geen probleem denk ik. Maar verreweg de meeste Nederlandse kasgroenten komen uit warme kassen
Jaaa hofweb!! Ik neem vaak de seizoensgroente en fruitpakketten die zijn wel voordelig. En ik hou van verrassingen improviseren in de keuken dus ik vind dat leuk. Prijs/kwaliteit/milieu is voor mij echt zo'n afweging. Alles wat goed is, is vaak zo veel duurder. Terwijl ik echt heel erg probeer te besparen maar dat lukt niet echt zo...
Ik kan niet wachten tot de kippen van mijn vriendin weer eitjes gaan leggen. Dan krijgen we dozen vol per week omdat ze zo veel hebben. Hun dochter zit dan zelf ook aan de straat met een kraampje na school. Onze appels (als we een goede oogst hebben) leggen we daar dan ook neer. Hoop dit jaar weer op een goed seizoen! Veel appels en appelmoes We eten nog steeds moes van de oogst van 2020. Ik heb nog 5 weckpotten in de voorraadkast staan. Het idee bij ons qua moestuin is dat we het hele jaar kunnen eten van onze oogst. Courgette was in 2020 ook zo enorm goed gegaan dat ik daarvan ook nog een deel in de diepvries heb liggen. Helaas in 2021 een heel slechte oogst gehad. Ik zal me weer eens gaan verdiepen in het aanstaand seizoen. Moet zodra de nachtvorst voorbij is de bakken weer op orde maken en de kas voorbereiden.
Ik haal t bij appie maar wel in eigen zakken. Laatst 1x TGTG gedaan maar dan zit er weer zoveel plastic bij Leuk die school en winkel!
Ik bestel normaal gesproken een groot fruitpakket en een groot groentepakket maar afgelopen week zaten er dingen in die ik nog in huis had, dus heb apart wat groenten en fruit besteld. Ik heb nu een halve kilo flowersprouts liggen die woensdag heb ontvangen. Een kruising tussen boerenkool en spruitjes. Ik moet nog even gaan bedenken wat ik daarmee ga maken. Heb jij die al eens besteld? Ik vind de verse producten bij Hofweb zo veel meer smaak hebben dan het spul uit de supermarkt dat ik echt wel overtuigd ben van het voordeel van de iets duurdere biologische produkten. Maar dat wist ik natuurlijk ook al doordat ik een eigen moestuin heb. Veel meer smaak, intensere smaak, veel lekkerder. Mijn kinderen vinden de melk ook veel lekkerder dus dat is een grote plus. Ik drink zelf geen melk. Niet dat ik het niet lust maar heb er niet zo'n behoefte aan. Zal eens proeven zometeen Waar ik wel vastloop zijn vleeswaren. Ik vind ze enorm duur in vergelijking met de supermarkt (en eet het zelf niet), maar hier in het gezin mag het niet ontbreken. Dat is namelijk het enige vlees dat de rest van het gezin eet. Qua prijs haal ik dat liever bij de supermarkt omdat er toch aardig wat doorheen gaat. Dubio....
Milieucentrum had hier een app voor maar zie m nu zo snel niet meer. Dir gaf dan aan bijv dat een subpagina in september een A had uit NL en een F uit Spanje, sls je dan kijkt in januari is het andersom (ik noem maar iets hoor weet zo even niet meer wat beter is) Het zou gewoonweg verboden moeten worden aardbeien in de winter in NL .. slaat toch nergens op, smaakg ook nergens naar. Maar goed in de winter groeit er geen enkel fruit in NL dus dan komt het uit de koeling of met vrachtwagen uit Spanje (sinaasappel) wat dan minst belastend is. Ik koop voor de afwisseling ook wel ananas, kiwi (zomer n-z)en mango
Terwijlvleeswaren voor brood echt zo bewerkt is en dus ook nog s heel ongezond daar zit niet veel meer in hoor...hummus, ei en kaas?
Kaas wordt hier veel gegeten, een eitje op brood ook regelmatig. Hummus gaat er helaas niet in maar na het bericht van @citroenrasp ga ik zelf ook een proberen een sandwichspread te maken. Wie weet! Wel heb ik een enorme voorraad zelfgemaakte jam, dat gaat ook altijd prima hier. Maar dat vlees, tsja, dat blijft wel een dingetje hier hoor. Jammergenoeg.
Nee die heb ik nog niet gehad. Maar misschien lekker roerbakken en dan door een stamppotje met wat oude kaas (als je naast de melk wel ander zuivel eet?). Misschien is een goed alternatief om dan zo'n vleespakket te kopen bij koopeenkoe.nl of je hebt meer van die websites ook met Schotse hooglanders en wild? Heb je wel een grote vriezer nodig want het is vaak veel wat je krijgt. Hier eet mijn zoon ook echt wel graag vlees. Humus (allemaal varianten ook lekker met bietjes) enzo maak ik vaak zelf maar ja het lukt echt niet omdat er in te krijgen helaas haha. Ik eet zelf sinds ik zwanger ben ook weer vlees maar heb een ecologische slager om de hoek. Dat is wel echt heel fijn (wel rete duur maar ja voor 1 of 2 keer per week wel te overzien).
Ja vlees. Man wil echt AVG met vlees en kan zn vlees dan echt niet missen. Op zn brood vlees of kaas en ontbijt is zoet ik krijg hem daar niet vanaf ben ik bang. We hebbem wel een paar vega dingen die we kopen ipv vlees. Kroketten, kipschnitzel en gehakt voor ovenschotels mag tegenwoordig vega. Die vind hij zo goed lijken op de vlees variant en helij beseft wel de milieuimpact gelukkig. Wat wij trouwens nog doen om water te besparen is het eerste koude douchewater opvangen met een emmer. Daarmee spoelen we de wc dan weer (handmatig) door. Nr1 spoelen we niet altijd door, nr2 uiteraard wel. "If it's yellow let it mellow, if it's brown flush it down"
Hm ja wij waren zelf al gestopt met vleeswaren voor de oudste ging eten. Ik koop nog wel s vegetarische kipfilet of filet americain..voor de afwisseling. Verder pindakaas of avocado of gewoon wat mayonaise met komkommer en tomaat
De bakker die bij ons aan TGTG doet, heeft voortaan de pakketten klaar staan in kisten. Mag je zelf inpakken. Gelukkig geen overbodig plastic meer. Eerst zat alles apart in plastic en dan ook nog in een grote plastic tas, zodat je alles in 1 keer mee kunt nemen. Ik ben er blij mee.
Oh beter! Dit was bij de plus (4,5brood) en ieder brood in een eigen verpakking en idd alles kant en klaar in een plustas. Ik probeer t wel allemaal nog minstens 1x te hergebruiken voor t als vuilzak of,o dient. Maar zonde is t wel. Al vind ik t principe van TGTG wel echt geweldig!
Wat is dat toch hé mannen en hun vlees die van mij houd er ook erg van maar ik kook elke dag dus hij moet t gewoon doen met wat ie krijgt en dat is de afgelopen jaren aanzienlijk minder vlees. Ik denk 1x gehakt 200gr met z'n 4en en soms nog een keer runderreepjes 200gr. Dan af en toe nog s zo'n klein bakje spekjes. Verder zijn het gerechten met peulvruchten of ei/kaas en 1x pw vis. Die echte vleesvervangers vind ik zoveel troep in zitten (zout! En gistextract etc.. ) daar ben ik naast het duurzame aspect ook erg mee bezig. Maar ik haal het wel bij de biologische boerderij en hij gaat ook erg goed met zijn koeien om. Ik ga binnenkort eens vragen of ik er verse melk kan krijgen voor yoghurt.