Wat eten we vandaag? Deel 17!

Discussion in 'De lounge' started by Sado, Aug 29, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    May 7, 2019
    23,710
    27,351
    113
    Female
    Boerenschnitzel, bospeen en aardappelgratin
     
  2. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,499
    10,408
    113
    Wr hebben een too good to go pakket opgehaald en daar zat een 2 kilo bak mosselen in dus blijkbaar eten we die vanavond.

    Nu eerst kijken hoe je ze klaar maakt. Zelf nooit gekookt. Het is wel op de datum van vandaag maar neem aan dat er wel een strucje voor is om te zien of mosselen goed zijn

    @Adje jij advies over mosselen? Hoe weet je of je ze in de pan moet gooien? Of er juist uit
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,298
    25,761
    113
    Ja die maak ik weleens. Heerlijk!
    Ik doe de mosselen in de gootsteen in koud water, om ze enigszins schoon te maken. De mosselen die open blijven staan kan je even tegen het aanrecht aan tikken. Ze behoren in het koude water of door het tikken dicht te gaan. Mosselen die open blijven moet je weggooien (bij twijfel gooi ik ze ook weg), want die zijn waarschijnlijk dood en kun je niet meer eten.
    Ik sorteer ze dan dus en de slechte gooi ik weg (zijn er meestal een paar) en de goede doe ik even in een vergiet, tot ik ze in de oan gooi.
    Ik doe het meestal heel simpel met mosselgroente, mosselkruiden en een glas wijn (bouillon kan natuurlijk ook) in een grote soeppan. Dan op hoog vuur aan de kook brengen en een paar minuutjes laten koken met de deksel op de pan. Tussendoor schud ik nog weleens met de pan. Hoeveel minuten het echt duurt weet ik niet precies (ik zou zeggen tussen de 3 tot 8 minuten). Ligt ook aan hoe hoog je vuur kan en hoe snel je het aan de kook hebt denk ik. Maar in ieder geval zijn ze klaar als de schelpen open staan.
    Schelpen die nog dicht zitten, kan je ook niet eten en moet je ook weggooien.
     
    owly and Asil like this.
  4. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    Nov 30, 2015
    11,454
    23,123
    113
    Female
    Bloemkoolbodem pizza. Voor de kinderen met ham en kaas. Voor mijzelf met tonijn, paprika, ui, olijven, verse spinazie en cheddar ('tuna melt')
     
    NiVa0230 and Asil like this.
  5. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,499
    10,408
    113
    Bedankt!! Nog een hele onderneming:roflmao:
    Ik ben heel benieuwd!
     
    Adje likes this.
  6. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    Sep 3, 2013
    3,837
    2,180
    113
    Female
    Shoarma met pitabroodjes, verse frietjes en een salade.
     
    Sansaatje likes this.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,298
    25,761
    113
    Haha, dat snap ik! Ik had mosselen om een of andere reden ook niet zo gauw in een too good to go pakket verwacht.
    Ik hoop dat het zal smaken!
     
  8. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Sla met wortel, komkommer, kidneybonen, vegan feta en walnoten met balsamico dressing in een wrap. Nepkip erbij voor man en kind.
     
  9. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,499
    10,408
    113
    Haha wij ook niet! Nou het was gelukt! Mosselen werkte mee. Wel lastig om te hepalen of ze echt helemaal dicht moeten zijn of die paar mm open mag bljven.

    Ook het klaar maken ging gied, ze waren niet taai!

    Onze knul probeerde het ook. Spuugde het niet gelijk uit. Heeft redelijk wat op.

    Ik krijg het niet uit mijn hoofd dat het diertjes zijn. Bij het schoonmaken als bij het eten blijft dat in mijn hoofd zitten.

    Het is dus niet iets wat we vaker zullen halen.

    Mijn man is al helemaal niet van de mosselen en die had de vegetarische shoarma die in de box zat. Weet dus ook niet of je die in kan vriezen.
    Dit was de minst slechte wat we tot nu toe hebben gegeten. Ik vond het niks. Echt teveel kruiden. Aan de andere kant deze smaakte niet zoals hondenvoer ruikt:roflmao:
     
    Adje likes this.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,298
    25,761
    113
    Whahaha toch tricky dat too good to go!
    Maar klinkt wel alsof je mosselen goed gelukt waren. Dat is dan wel weer tof!
    Ik denk er nooit aan alszijnde diertjes. Maar ontleden of te veel er naar kijken bv doe ik ook niet. Zijn niet echt aantrekkelijke dingen :roflmao:. Dus ik haal ze lekker door de dipsaus halen en smullen maar :D
     
  11. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,499
    10,408
    113
    Hahaha dat probeerde ik ook maar die structuur hielp ook niet. Ze zien er inderdaad niet aantrekkelijk uit. Overigens blijft die lucht ook lekker hangen. :roflmao:

    Nu de geurkaarsjes aangezet:D
     
    Adje likes this.
  12. Lovieyou

    Lovieyou Fanatiek lid

    Sep 3, 2021
    1,137
    884
    113
    Female
    Wat ik me altijd afvraag.. nepkip, is dat nou echt lekker?
     
  13. Lovieyou

    Lovieyou Fanatiek lid

    Sep 3, 2021
    1,137
    884
    113
    Female
    Zalmpasta met tagliatelle, philadelphia, cherrytomaatjes en spinazie. Super easy en snel klaar, maar het favoriete maaltje van onze zoon.
     
  14. zegenwens

    zegenwens VIP lid

    Sep 28, 2021
    5,036
    5,008
    113
    Female
    Ligt aan het merk dat je hebt! Ik vind de 'kipfilet' van Vivera superlekker, snij het meestal in blokjes en doe het dan ergens door. Vegetarische slager vind ik ook lekker, maar wel heel andere structuur en smaak dan die van Vivera bijv. De 'filet als van kip' van de Appie is ook lekker (juicy). Die soort is er ook van andere merken maar weet even niet uit mijn hoofd welke. Sommige soorten vind ik ook niet zo lekker. Merk maakt echt heel veel uit.
     
    Lovieyou and Cobon like this.
  15. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Ja wij ook altijd de Vivera kipfilet :)
     
    Lovieyou and zegenwens like this.
  16. Lovieyou

    Lovieyou Fanatiek lid

    Sep 3, 2021
    1,137
    884
    113
    Female

    Proberen waard dus! Ik eet zelf niet zo graag vlees of kip, dus was een beetje op zoek naar ervaring. Vivera kipfilet ga ik wel eens proberen! Thanks! :D
     
    zegenwens and Cobon like this.
  17. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,554
    14,095
    113
    Female
    Indiaas menu besteld, 3 soorten curry's, iets met kaas en spinazie, papadoms, naan en rijst. We hebben erg veel over dus dat vriezen we in.
     
  18. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    Nov 30, 2015
    11,454
    23,123
    113
    Female
    Bbq mini krieltjes, broccoli met kaassaus en chipolata worstjes
     
  19. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Half volkoren pannenkoeken met spinazie door het beslag. Belegd met vegan kaas/feta, ui, tomaat, nootjes, rucola en balsamico.
     
    NiVa0230 likes this.
  20. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,147
    1,683
    113
    Wij gaan dominos halen om te vieren dat iedereen weer uit quarantaine mag
     
    Haver11, NiVa0230, Magnolia29 and 2 others like this.

Share This Page