Wr hebben een too good to go pakket opgehaald en daar zat een 2 kilo bak mosselen in dus blijkbaar eten we die vanavond. Nu eerst kijken hoe je ze klaar maakt. Zelf nooit gekookt. Het is wel op de datum van vandaag maar neem aan dat er wel een strucje voor is om te zien of mosselen goed zijn @Adje jij advies over mosselen? Hoe weet je of je ze in de pan moet gooien? Of er juist uit
Ja die maak ik weleens. Heerlijk! Ik doe de mosselen in de gootsteen in koud water, om ze enigszins schoon te maken. De mosselen die open blijven staan kan je even tegen het aanrecht aan tikken. Ze behoren in het koude water of door het tikken dicht te gaan. Mosselen die open blijven moet je weggooien (bij twijfel gooi ik ze ook weg), want die zijn waarschijnlijk dood en kun je niet meer eten. Ik sorteer ze dan dus en de slechte gooi ik weg (zijn er meestal een paar) en de goede doe ik even in een vergiet, tot ik ze in de oan gooi. Ik doe het meestal heel simpel met mosselgroente, mosselkruiden en een glas wijn (bouillon kan natuurlijk ook) in een grote soeppan. Dan op hoog vuur aan de kook brengen en een paar minuutjes laten koken met de deksel op de pan. Tussendoor schud ik nog weleens met de pan. Hoeveel minuten het echt duurt weet ik niet precies (ik zou zeggen tussen de 3 tot 8 minuten). Ligt ook aan hoe hoog je vuur kan en hoe snel je het aan de kook hebt denk ik. Maar in ieder geval zijn ze klaar als de schelpen open staan. Schelpen die nog dicht zitten, kan je ook niet eten en moet je ook weggooien.
Bloemkoolbodem pizza. Voor de kinderen met ham en kaas. Voor mijzelf met tonijn, paprika, ui, olijven, verse spinazie en cheddar ('tuna melt')
Haha, dat snap ik! Ik had mosselen om een of andere reden ook niet zo gauw in een too good to go pakket verwacht. Ik hoop dat het zal smaken!
Sla met wortel, komkommer, kidneybonen, vegan feta en walnoten met balsamico dressing in een wrap. Nepkip erbij voor man en kind.
Haha wij ook niet! Nou het was gelukt! Mosselen werkte mee. Wel lastig om te hepalen of ze echt helemaal dicht moeten zijn of die paar mm open mag bljven. Ook het klaar maken ging gied, ze waren niet taai! Onze knul probeerde het ook. Spuugde het niet gelijk uit. Heeft redelijk wat op. Ik krijg het niet uit mijn hoofd dat het diertjes zijn. Bij het schoonmaken als bij het eten blijft dat in mijn hoofd zitten. Het is dus niet iets wat we vaker zullen halen. Mijn man is al helemaal niet van de mosselen en die had de vegetarische shoarma die in de box zat. Weet dus ook niet of je die in kan vriezen. Dit was de minst slechte wat we tot nu toe hebben gegeten. Ik vond het niks. Echt teveel kruiden. Aan de andere kant deze smaakte niet zoals hondenvoer ruikt
Whahaha toch tricky dat too good to go! Maar klinkt wel alsof je mosselen goed gelukt waren. Dat is dan wel weer tof! Ik denk er nooit aan alszijnde diertjes. Maar ontleden of te veel er naar kijken bv doe ik ook niet. Zijn niet echt aantrekkelijke dingen . Dus ik haal ze lekker door de dipsaus halen en smullen maar
Hahaha dat probeerde ik ook maar die structuur hielp ook niet. Ze zien er inderdaad niet aantrekkelijk uit. Overigens blijft die lucht ook lekker hangen. Nu de geurkaarsjes aangezet
Zalmpasta met tagliatelle, philadelphia, cherrytomaatjes en spinazie. Super easy en snel klaar, maar het favoriete maaltje van onze zoon.
Ligt aan het merk dat je hebt! Ik vind de 'kipfilet' van Vivera superlekker, snij het meestal in blokjes en doe het dan ergens door. Vegetarische slager vind ik ook lekker, maar wel heel andere structuur en smaak dan die van Vivera bijv. De 'filet als van kip' van de Appie is ook lekker (juicy). Die soort is er ook van andere merken maar weet even niet uit mijn hoofd welke. Sommige soorten vind ik ook niet zo lekker. Merk maakt echt heel veel uit.
Proberen waard dus! Ik eet zelf niet zo graag vlees of kip, dus was een beetje op zoek naar ervaring. Vivera kipfilet ga ik wel eens proberen! Thanks!
Indiaas menu besteld, 3 soorten curry's, iets met kaas en spinazie, papadoms, naan en rijst. We hebben erg veel over dus dat vriezen we in.
Half volkoren pannenkoeken met spinazie door het beslag. Belegd met vegan kaas/feta, ui, tomaat, nootjes, rucola en balsamico.