Eerder postte ik al een topic waarin in aangaf dat zoon zegt gepest te worden (hier). Gelukkig wordt hier vanuit school actie uit ondernomen en zijn we hard op weg om stappen te nemen ivm zelfvertrouwen, het pesten en ga zo maar verder. Nu gaat het hier echter niet over. Ik benoemde namelijk in dit topic dat hij regelmatig misselijk werd. Ik koppelde dit ergens aan stress door hoe hij zich momenteel op school voelt en misschien ook wel een beetje schoolziekte. Het spugen is echter afgelopen week toegenomen. Hij spuugde soms tweemaal daags.Gelukkig is dit (even afkloppen) na bijna anderhalve week, gestopt. Daarnaast eet hij nog wel (zeker in vergelijking tot normaal) nauwelijks. Waar hij normaal bij wijze van makkelijk 4 boterhammen eet, moeten we blij zijn dat hij misschien de helft opkrijgt. Dit geldt ook voor avondeten en zelfs de dingen die hij normaliter met smaak wegwerkt. Denk aan bijv. chips of een patatje. Hij probeert het wel, maar schuift het snel weer opzij. Normaal gesproken eet hij zo goed als de hele dag door. Net zoals menig ander jongetje in de groei. Kortom: het is slechts een fractie van wat hij normaal gesproken eet. We zijn al bij de huisarts geweest en die vindt de klachten ook maar vaag. Vooral het stukje dat de misselijkheid al langer bestaat, maar eigenlijk maar 'soms' naar voren kwam. Daarna dik anderhalve week elke dag twee a drie keer spugen en nu dus niet spugen, maar nagenoeg al zijn eetlust kwijt zijn. Bloeduitslagen kwam niets aparts uit. Hij heeft geen diaree en drinkt wel voldoende water. Hij maakt (soms) een vermoeide indruk, maar is vanmiddag bijvoorbeeld wel lekker buiten gaan spelen. Kortom: ik kan er mijn vinger op geen enkele manier op leggen. Hij oogt niet ziek, maar er is iets 'anders'. Woensdag hebben we weer een afspraak om te bespreken hoe het nu gaat. Toch blijf ik tobben over wat dit nu precies kan zijn. Een beetje verminderde eetlust kan ik me voorstellen, maar een jongen die graag twee of soms drie keer opschept en nu met moeite een kwart van zijn bord/ brood of wat dan ook opeet vind ik nogal een rare verandering. Misschien dat iemand dit herkent?
Wat naar voor je zoon. Mijn dochter was in de tijd dat ze gepest werd op school ook veel misselijk en buikpijn. We hebben toen een doorverwijzing gekregen naar het ziekenhuis km iets medisch uit te sluiten. Uiteindelijk was er medisch niks gevonden, en kwamen ze uit op psycho-somatische klachten (door stress en angst). Dit is over gegaan toen ze naar een andere school ging.
Moet er trouwens ook bij zeggen dat hij in de afgelopen anderhalve week ook koorts/ verhoging heeft gehad. Ik weet niet of dit bij psychosomatische klachten ook kan?
ik wist niet dat het kon maar door stress kun je blijkbaar ook koorts krijgen ( toevallig ervaring mee gehad op mijn werk ) Het zou niet het eerste zijn waar ik aan denk overigs. Vervelend joh! Heeft hij niet ongemerkt Corona gehad en daar nog last van?
We hebben in januari allemaal Corona gehad. Ik weet niet wat de kans is dat dit de oorzaak is, maar ik kan het altijd even neerleggen bij de huisarts. Hij moest trouwens ontlastingsonderzoek doen, maar hij vertikt het om in een potje te poepen. Iemand daar tips voor . Probeer er namelijk maar eens een potje onder te hangen bij een 10-jarige.
In de wc laten poepen en daarna eruit scheppen. zou heel goed kunnen dat de klachten psychisch zijn hoor. Dat het pesten lijkt gestopt maakt alles niet opeens beter. Hij moet het verwerken, het vertrouwen moet terugkomen. Dat kan echt lang duren. Misschien dat zijn lijf nog steeds stress ervaart want hij zit nog steeds in de stressvolle omgeving. …en maar al te vaak wordt er nog steeds gepest alleen meer sneaky. Dan lijkt het gestopt voor de volwassenen maar dat is dan helemaal niet zo. daarnaast worden kinderen ook gewoon ziek natuurlijk. Dan ben je al misselijk van bijv. stress en dan komt daar diarree bij door een virus. Dat heeft dan niets met elkaar te maken maar kan wel een vals beeld geven van ‘het wordt erger’. Maar lastig hoor.. buikpijn/misselijkheid is bij kinderen heel vaak een fysieke uiting van ongelukkigheid.
Als een plons wc een probleem is er wc papier in leggen dan vangt het wat meer op. Al denk ik ook niet dat het een probleem is als het wat nat is. Overigens snap ik je zoon ook wel hoe groot is de kans dat je goed mikt
Ik ben opgeleid in Chinese geneeskunde. Daarin kennen we een patroon waarbij emoties zich kenmerken door hitte (boosheid, frustratie dus) en zo sterk zijn dat de maag wordt aangevallen. Hitte stijgt op, dan keert de maag zich om en krijg je braken. Gezien zijn ervaring met pesten zou het me niet verbazen als je zoon hier last van heeft. Daar kan ook buikpijn bij horen, hoofdpijn, rood gezicht, warm gevoel of koorts, dorst. En als je buik vol zit met gevoelens, of een steen van die gevoelens, dan heb je niet zoveel zin meer om hem nog verder te vullen met voedsel. De emoties verminderen is natuurlijk de oplossing, maar dat valt niet mee met pesten overweeg een acupuncturist, die zal helpen obv wat ik hierboven beschrijf, als je daarvoor open staat.
Hoeveel ontlasting moet hij opvangen? Soms kun je hier ook een kit voor krijgen, en gaat het maar om heel weinig (met een soort pippetje). Dan kun je een bedje van wc-papier maken in de wc. Soms moet je in een potje 3-4 schepjes van de ontlasting doen, ook dat gaat wel met zo’n wc-papier-nestje. Je zou ook een zak in de wc kunnen hangen. Er mag (naar mijn ervaringen) geen water of urine bijkomen, echt enkel de ontlasting. edit; er bestaat ook een kit om ontlasting mee op te vangen trouwens, Fe-Col heet dat - ik denk dat de apotheek dat wel heeft. Maar een plastic zal werkt denk ik net zo goed, misschien zelfs beter…
Ik heb geen idee of het erg is als het nat wordt . Wij hebben gewoon een potje gekregen. Hij voelt zichzelf er niet fijn bij zegt hij, haha. Begrijp ik wel. Maarja is toch wel fijn als er medische oorzaken uitgesloten kunnen worden.
Je zou kunnen proberen een plastic zak over je wc te spannen en daar dan de wc bril op zodat hij gewoon op de wc kan poepen en je het in de plasticzak opvangt. Wat betreft de koorts ja je kunt koorts krijgen van b.v overprikkeling @Sophy beschrijft dat erg mooi. Het pesten kan natuurlijk voor het ook gestopt zijn maar op momenten waarop de leraren niet kijken wel doorgaan (mijn dochter had ook zo'n pester in de klas zitten en die vond echt haar momenten wel). En ook als het pesten echt gestopt is duurt het wel even voordat het vertrouwen (dat het echt niet meer gebeurd) terug is. Ik ben in de brugklas veel gepest, ben nu 48 maar nog steeds op mijn hoede, altijd aan het afwegen hoe een ander over mij denkt (en dat gaan van kleding tot aan gedrag) de gevolgen zijn echt heel verstrekkend ook al is het pesten opgehouden. Wet betreft de verminderde eetlust, hij kan ook bang zijn dat hij weer moet overgeven als hij teveel eet.
Ja ik zou zeker medische zaken uitsluiten hoor. Lijkt mij dat het niet zo’n probleem is als het nat wordt.. poep is zelf ook nat.. maar misschien dat een huisarts(assistent ) daar meer over weet. @Liekje81 ??
Ik heb ervaring met ontlasting opvangen voor onderzoek, en daarbij geldt altijd dat het niet bij water of urine mag komen. Bij plateau-wc’s is het advies bv om dat plateau eerst zo droog mogelijk te maken (of met relatief veel wc-papier te bedekken).
Dit gaat sowieso nog wel een tijd duren. We hebben maandag pas om de tafel gezeten met de juf, waarbij hij (eindelijk) zijn verhaal mocht doen. Hier heb ik echter best vaak voor aan de bel moeten trekken. Hij heeft op zijn vorige school ook niet echt de leukste tijd gehad. Al met al zijn hier meerdere dingen uit voortgekomen die het nu extra lastig maken. Hier gaat nog veel aan te pas komen. Waaronder een kinderpsycholoog in verband met zijn zelfvertrouwen, emotie regulatie, pestbeleving (ook) en om gewoon zijn ei kwijt te kunnen. Dat het pesten niet helemaal over zal zijn is bijna een gegeven. Helaas is het een te lange periode inderdaad onderhands gegaan. Zo 'sneaky' dat de desbetreffende meid het elke keer weer voor elkaar kreeg dat hij uiteindelijk in woede uitbarstte en dan 'straf' kreeg. Hier plukken we nu de vruchten (weer) van. Stress is dus zeker niet uitgesloten, maar ik vond de verhoging/ koorts dan weer zo vreemd. P.S. sprak net de juf. Hij heeft vandaag in totaal 2x overgegeven. Beide keren na het eten van zijn brood.
Heel goed dat je een psycholoog erbij betrekt ( mijn ouders hebben het nooit aangepakt, als ik vertelde dat ik gepest werd dan kreeg ik als antwoord dat ik het er dan zelf wel na gemaakt zou hebben, mijn redding is geweest dat ik ben blijven zitten en de pesters overgingen ) want zo te lezen staat het arme kind stijf van de stress.
Heb het net even met de huisartsassistente besproken en moet even morgen overleggen met de arts zelf of er alternatieven zijn. Het is inderdaad nogal een gedoe. Zeker als je kind het vertikt.