Gebakken ei

Discussion in 'De lounge' started by Nina Sanders, Apr 2, 2022.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Hoe eet jij ‘m het liefst? :)

    Geklust, dooier nog heel, spiegelei, op een tosti, gewoon los, met groenten of kaas, aan 2 kanten gegaard.. anders?

    Ik ga een ei het bakken en ben aan het bedenken wat ik ermee zal doen. :p
     
  2. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,874
    5,638
    113
    Sunny side up, met een klein beetje peper.
     
    2littlemonkeys likes this.
  3. goblins

    goblins Fanatiek lid

    Oct 27, 2013
    3,591
    3,222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Geen groente erin, twee zijdes gebakken, soms geklopt, soms geklopt met een scheutje melk.

    Een enkelzijdig gebakken ei met zachte dooier geeft mij poeperitis. Dus altijd goed doorbakken.
     
  4. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Ei klutsen, peper en zout erbij, zongedroogde tomaatjes erbij en dan bakken.
    Na het bakken af laten koelen, kruidenroomkaas erop smeren, hand sla erin, oprollen en opeten.

    Gebakken, kapotte dooiers, zout, peper en kaas erop. Oh en natuurlijk ham eronder.
     
  5. Relax

    Relax Fanatiek lid

    Sep 26, 2009
    1,869
    2,057
    113
    Female
    Geklutst zonder melk en aan 2 kanten gebakken. Peper en zout erop.

    Of met spek, dan zonder zout maar verder hetzelfde.
     
    Spectre and GossipGirlxoxo like this.
  6. Achterkantvandemaan

    Dec 31, 2020
    8,053
    8,315
    113
    Tosti ham kaas, bolognesesaus erover, spiegeleitje ❤️❤️
     
    Golden1213 likes this.
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,856
    22,378
    113
    Bijna altijd verwerkt in/op een gerecht, dus nooit zo apart. Hoe ik het bereid is vooral afhankelijk van het gerecht, ik lust alles.
     
  8. marloes80

    marloes80 VIP lid

    Aug 6, 2006
    22,025
    901
    113
    Spiegeleitje op een witte boterham.

    Stukje brood uit een boterham halen, in de pan leggen en in het gat het ei bakken. Krijg je een lekkere krokante boterham.

    Roerei op een vers gebakken pistoletje
     
  9. Fanne

    Fanne Fanatiek lid

    Feb 16, 2017
    3,168
    4,421
    113
    Voor man en mij samen:

    3 eieren met 2 plakken kipfilet en geraspte kaas.
    Of
    4 eieren, wat ontdooide diepvriesspinazie, ui en paprika en kaas.

    Goed idee trouwens! Moet ik weer eens gaan maken.
     
  10. Glitterhartje

    Glitterhartje Fanatiek lid

    Jan 30, 2021
    2,410
    1,929
    113
    Het liefst losgeklopt met kaas,peper,zout, munt, beetje melk en beetje suiker en dan op een geroosterd broodje met mayonaise mhh heerlijk,
    En soms nog met een gebakken plak kipfilet eronder alleen krijg ik nu geen ei weg en wordt ik al kotsmisselijk van de geur
     
  11. GoldenClown

    GoldenClown Niet meer actief

    Handje rosti bakken, 2 eieren eroverheen, Tsjechische aardappelkruiden, paar halve snoeptomaatjes er in, geraspte kaas er over.
    Flinke lepel zilveruien/zuur er naast en wat tartasrsaus og ketchup er bij.
     
    Anniek88 likes this.
  12. tupp

    tupp VIP lid

    Jun 13, 2009
    22,903
    19,401
    113
    Female
    lerares basisonderwijs
    Scrambled egg, met Italiaanse of Provençaalse kruiden en een beetje geraspte kaas erdoor.
     
  13. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,341
    25,793
    113
    Scrambled met gefruit uitje en zongedroogde tomaatjes, en evt. uitgebakken ontbijtspek of rauwe ham
    En als ik nog geraspte kaas heb liggen, gaat dat eroverheen.

    Maar ook heel vaak om restjes groente te verwerken, bv paprika, tomaat, wortel, doperwtjes en altijd een gefruit uitje.
    Soms nog wat kruiden of specerijen erbij en altijd scrambled.

    Ik eet het nooit op een boterham. Dat vind ik zonde van mijn lekkere ei.
     
    citroenrasp likes this.
  14. artie

    artie Fanatiek lid

    Sep 27, 2021
    3,829
    4,164
    113
    Female
    Gewoon een simpel spiegelei
    Of een ommelet met champignons en ham (en soms kaas) en peper en zout
     
  15. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Ohhhh ik doe hier inspiratie op!

    dit is ‘m nu geworden.
    85559934-B5D2-46CA-8142-4D8F5F5FDB24.jpeg

    3 eieren, dooier even kapot maar niet geklutst, aan 1 kant gebakken maar wel helemaal door laten garen, daarna roasted kip en oude kaas erop, wat peper en wat roomkaas!
     
    frummeltje31 and Mamavanvier95 like this.
  16. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Zo!
    Maar niet te vaak. En als ik het doe wel met dikke plakken bacon. Niet van die dunnetjes die al smelten in je pan :rolleyes:
     

    Attached Files:

    Mamavandrie34 and Nina Sanders like this.
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Ohhh geen kaas?
     
  18. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    Aug 13, 2006
    2,839
    2,504
    113
    Spiegelei met kaas. Kaas meebakken, niet er gewoon onder op het brood. En kaas niet over de dooier heen. Of omelet met kaas. En dat dan op een witte boterham, geldt voor beide.
    Edit: en bij voorkeur door mijn man gebakken, want die is beter in dooiers heel houden :p
     
  19. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    14,111
    19,307
    113
    Female
    Zolang er geen snot te zien is,eet ik het op.
     
    Merlino likes this.
  20. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Nee dan vind ik het echt te vet worden. Ik kan daar tegenwoordig niet meer zo goed tegen.
     
    Nina Sanders likes this.

Share This Page