Jij mag bijna weer ik ben 19 weken dus nog flink geduld, maar heb m’n lijstje al klaar met eten wat ik wil haha. Ben sinds okt ‘20 bezig geweest zwanger te raken, paar miskramen gehad en tussendoor voor de zekerheid ook altijd gegeten alsof ik zwanger was dus kan niet wachten
Had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat er zoveel kaas en vlees bij een ei wordt gegeten. Wij eten ei namelijk echt als vleesvervanger. Maar misschien is dat eerder uitzonderlijk
Ooh jeetje! Nee dat heb ik nooit gedaan, dus voor mij is het minder lang geleden haha. Gefeliciteerd met je zwangerschap, fijn dat het nu gelukt is!
Ja t is ook vrij extreem maar mij gaf t rust, dat ik zeker wist dat ik niks ‘fout’ deed. Dan geniet je er anders toch ook niet van. bedankt! Jij succes met de laatste loodjes. Heb jouw verhaal ook gelezen met alle onzekerheden. Fijn dat alles goed is, en wat gaat de tijd snel dat je al bijna mag bevallen!
Mijn favoriete restje rijst recept is met gebakken ei: Ui snijden en aanbakken, ei en rijst erbij, even roerbakken. Lekker met wat sla of een wrap (of beiden). Soms doe ik er nog wat pinda's bij. Vanavond eten we rijst, heel toevallig heb ik dan morgen weer een restje rijst
Hier de meest voorkomende baksels want met ei kan je zoveel wat lekker is 2 eieren met hele dooier of 1 dubbeldooier, ham of rookvlees of spek en kaas meebakken. Beetje kerriepoeder en bieslook erop. Met brood of zonder brood. Soms handje sla erbij. Scrambled met ui, knoflook en verse spinazie of andijvie. Roerei (met of zonder melk) met groentemix van prei, knoflook, ui en paprika erboven op. Of met sla, komkommer, tomaat erop Kaal gebakken ei met een beetje zout en peper. Boterham zachte eruit snijden, ei in het gat bakken met zout en peper. Afbakbroodje uithollen, beetje kaas erin. Ei erin wat lenteui en kerriepoeder. Beetje kaas erop. In de oven afbakken.
Vlees eet ik sowieso nooit, maar een broodje met kaas en een gebakken eitje (eerst met hele dooier laten bakken, dan halverwege de dooier kapot maken, alles moet wel gestold zijn)... hmmmmm.... is ook zeker niet uniek Nederlands of zo hoor. Bij Turkse restaurants kan je vaak een omelet met feta of sucuk bestellen. (En ja in essentie is het gewoon luxe natuurlijk en is een ei een prima vleesvervanger) Verder doe ik graag eireepjes (geklutst ei zonder melk, dun gebakken) in mn poke bowl, en maak ik een omeletje (wel scheutje melk, en wat groenten zoals prei, paprika, champignons) als eenvoudig avondeten.
Klopt wel hoor, maar omdat wij het eigenlijk nooit samen met een ander dierlijk eiwit eten stond ik er gewoon niet echt bij stil. Culinair gezien is het iig geen gekke combinatie Hier doen ze wel van die puntjes kaas (in mini stukjes gesneden) door de brick, maar daar is volgens mij nog weinig echt kaas aan. Die omeletreepjes deed het gastgezin van mijn zus uit Japan ook, door de sushi Lekker is dat!
2 eieren klutsen, scheutje melk. Gesneden cherrytomaten, Italiaanse kruiden en wat zout erdoor. In de pan, paar plakjes kaas eroverheen. Heerlijk
Scrambled eggs op de Gordon Ramsey manier. Of geklutst met een lepeltje pesto er doorheen. Of een omelet met wat groente er door op een geroosterde boterham en dan ipv boter en beetje mayonaise
Wisselt echt per keer. Meestal wisselt het hier tussen: Gewoon gebakken (met hele dooier), roerei met tomaat en peper, roerei met ui en kerrie masala kruiden (met naanbrood!). Als avondeten maken we ook wel eens een roerei met groente die nog in de koelkast rondzwerft. Meestal iets van ui, champignons en tomaat/spinazie/prei. Gebakken ei met zalm en spinazie is ook heerlijk als avondeten. Laatste 2 dan op een Italiaanse bol.
Ik vind heel simpel ei, ui en tomaat ook lekker om te roerbakken op een Italiaanse bol of kaiserbroodje. Beetje zout, peper en klein beetje kerriepoeder als topping, heerlijk!
Gekookt eitje. Gebakken ei met lopende dooier. Omelet ham kaas of met bacon. Maar voor ei telt ik kan alleen niet veel van eten. De max is wel een m ei. (Geen galblaas meer)
Op relax ochtenden... Gepocheerd ei met hollandaise saus, soldaatjes en gestoomde spinazie.... Kwijl...