Wij bakken een uitje, teentje geperste knoflook, paprika, champignons en bacon. Als dat gaar is, bakken we een omelet. gooien op de helft de groenten en gebakken bacon stukjes. vouwen de omelet dicht en dan laten we nog wat plakjes kaas smelten over de omelet. gegarandeerd een volle buik.
Ik moest dit topic openen toen ik het onderwerp zag Scrambled eggs met verse zwarte peper en veel bieslook
Alles wat ik nu niet mag behalve laatste 2 Spiegel ei, gepocheerd ei met toast avocado en gerookte zalm, zacht gekookt ei met een witte boterham (dippen). Scrambled met bacon en in hotels bij het ontbijt ga ik voor een omelet met kaas, bacon, ui, champignons en tomaat. Voor een lekkerbek als ik mis tijdens de zwangerschap het meeste bepaald eten. Ik snap: het is maar 9 maanden en houd me netjes aan de voorschriften, maar ik dat specifieke stukje zal ik niet missen aan zwanger zijn.
Mijn absolute favoriet: Kaiserbroodje uithollen, ontbijtspek erin om de binnenkant te bekleden (1 of 2 plakjes) en dan een losgeklopt eitje met peper en (heel weinig) zout erin. Kwartiertje bakken, dan inpakken in alu en nog een kwartiertje bakken in de oven (dan wordt je broodje niet te hard). Als een los eitje, echt afhankelijk maar meestal 'pannenkoekenei' oftewel geklutst met peper en zout en dan beide kanten gebakken.
dit!! Staat in mn top 3 met: - in een omelet met veel groenten - met zalm en kruidenkaas op een italiaanse bol
ik weet niet wat dat bij mij is, maar ik heb iets tegen de structuur van een bagel, kan het niet uitleggen. Al meerdere geprobeerd bij verschillende zaken, maar het valt mee altijd tegen.
Waarom lees ik nergens een (bijna) hardgekookt eitje met zout en mayo? Blijft lekker Enneh, ik eet soms wel eens een zacht gekookt eitje of spiegeleitje tijdens zwangerschap hoor. Kans dat je er iets van oploopt is zo klein. Misschien laat ik hem iets langer garen dan niet zwanger, maar nog steeds niet helemaal gaar.
Ik ben heel saai. Bij mij moet altijd de dooier kapot en moet het ei aan 2 kanten gebakken worden zodat er absoluut geen snot te zien is. Meestal eet ik een gebakken ei met ontbijtspek. Andere variaties heb ik nog nooit geprobeerd overigens. Je moet mij niet vragen waarom niet.
Gewoon gebakken, niet geklutst, absoluut met de dooier kapot, en aan twee kanten gebakken. En dan echt goed gebakken met knapperige korstjes aan de randen. En dan op een dubbele boterham met een snufje zout. Mijn man maakt het vaak voor me met een geklutst ei, goed doorbakken en dan op een afbakbroodje. Hij gooit er graag tomaatjes en champignons door, maar van mij hoeft dat niet.
O ik vind ei op zoveel manieren lekker. Met een hele tiet en ham erop. Gekluts met beetje melk Aan 2 kanten gebakken Met allerlei restjes groente erin als omelet Half zacht gekookt op een wit puntje Scramblet met komkommer en tomaat Met een geprakte banaan erdoor, banaanpannekoek
Wat bedoelen jullie in hemelsnaam met snot? Dat dus het eiwit nog deels zacht (transparant) is? Ik vind dat echt ongelofelijk goor haha. Dus zo’n ei dat je m’n opslurpen? Nee nee, ik ben er zo 1 dan als ik bijv eieren in een bakje dus los klop (ik doe nooit direct in de pan maar eerst in een schaaltje), ik zelfs de draden eruit haal. Bah. In een gekookt ei kan dat natuurlijk niet maar dan zie je het niet. @M061987 gekookt ei ook heerlijk hoor. Ik denk dat men hier niet post daarover omdat dat de vraag ook niet was . Ik ging vanochtend een ei bakken en was dus nog aan het bedenken hoe ik hem wilde. Gekookt doe ik áltijd 10 min (ik heb altijd L eieren en bij 10 min zijn ze altijd net helemaal gegaard, absoluut niet groen ofzo) koken en dan met zout en peper. Ik eet hem vaak zo los. Als ik hem op een broodje of cracker doe, dan vaak met kaas, kip en kerriepoeder. Maar gevuld eitje ook heerlijk! Oa met mayonaise en paprikapoeder
Alleen met katenspek (of bij gebrek aan beter: ontbijtspek) en een hele dooier en dan zout en peper erover en lekker slurpen (alleen de dooier, de rest moet wit zijn)! Op maisbrood het liefst of tarvo. Pas toen ik met meiden die ik hier op ZP heb leren kennen een weekendje weg was en degene tegenover me ervan moest kokhalzen toen ik ging slurpen, besefte ik me dat kennelijk niet iederéén z’n gebakken ei zo eet Het is een mooie anekdote geworden binnen de vriendinnengroep
Oeps Begrijpend lezen Spiegelei, dooier vloeibaar, op vers zuurdesembrood met grote vlokken zeezout en een plak oude kaas (niet meegebakken in de pan)
Heerlijk met ham of spek, 2 eieren met een scheutje melk en kruiden (knoflookpoeder, uienpoeder, milde of gerookte paprikapoeder, peper en zout) en geraspte kaas er door heen. Heerlijk op 2 boterhammen. Gekookte eitje ook heerlijk op een boterham met ham, kaas, komkommer, mayonaise en curry (of alleen truffel mayonaise) en beetje peper en zout. Gevult eitje ook heerlijk, maar zelf gemaakte eiersalade is ook erg lekker.