Bij ons is een ei met een hele dooier een snot ei. Dat je erin prikt en die vieze gele smurrie (snot) eruit loopt en je brood en bord nat maakt. Gatverdamme.
Spiegelei en dan de dooier op het einde lek prikken. Dus het eigeel mag er niet uitlopen maar moet ook niet keihard zijn. Daarna doe ik er een plak kaas over en een beetje mayo. Soms een plak gebakken spek en altijd zonder brood.
Hard gekookt eitje(eigeel eruit) heerlijk! Als ik een eitje bak is het altijd op beide kanten. Als het blubberig is ga ik kotsen Vaak met bacon, tomaatjes, kaas, kruiden.
Ja ik heb ook een hekel aan snottige stukjes aan m'n gebakken eitje. Ik heb vaak geen geduld om te wachten tot hij van onderaf helemaal gestold is en flip m dan nog even een paar tellen om. Voor een salade nicoise vind ik het dan weer het lekkerst als de dooier van het gekookte eitje nog net een heel klein beetje zacht (maar dus zeker niet vloeibaar) is.
N.a.v "snoteieren"... Laatst een duivenei gekookt en die blijft dus gewoon doorzichtig Het witte dan, het gele was maar zo hard als kon zijn. Zag er heel bijzonder uit. Helaas geen plaatje van, maar wél van vóór het pellen. Wel grappig om te zien hoe klein zo'n ei is vergeleken met een kippenei. Eet er hier iemand wel eens eieren van ander soort pluimvee dan kippen?
Ja wij eten wel eens ganzeneieren. Tenminste mijn man. Ik vind ze niet zo lekker, een beetje olie achtig smaakje ofzo.