Hahaha, veeleisende man heb je: overal vlees in/bij en dat moet dan ook nog energiezuinig En dank je !
Hahaha, je was me voor. Wilde net zeggen dat hij zich dan maar eens moet verdiepen in de uitstoot van één stukje vlees Ontopic, het is weer eens gewijzigd. We eten de soep van gisteren (had een grote pan gekookt), met brik uit de oven ipv gefrituurd. @Asil om je googlen te besparen . Dat zijn een soort "loempia's" met vulling van ei, aardappels, peterselie, specerijen en soms nog kaas/tonijn.
Gevulde kipfilet met pesto, mozzarella en omwikkeld met spek uit de oven Aardappelpartjes uit de oven Rauwkostsalade
Ik denk dat hoe ik het maak redelijk authentiek is want heb het van mijn inmiddels bejaarde schoonmoeder geleerd Maar het schijnt wel erg per regio te verschillen. Zo maak ik het meestal: eerst aardappels koken, ik denk zo'n 3 middelgrote. Dit fijnprakken en flink wat bladpeterselie erdoorheen roeren, alsook de smaakmakers (Ik gebruik komijn, hete pepervlokken, knoflookpuree, kurkuma en tabelkarwiya kruidenmengsel*). Wegzetten tot het is afgekoeld en vervolgens zo'n 3-4 eieren erdoor klutsen en goed mengen. Het moet dunner zijn dan aardappelpuree maar niet zo dun als een beslag. Sorry, ik ben echt héél slecht in exacte hoeveelheden Dit doe je dus in brikvellen en bakt het af in de oven, airfryer of frituur. Frituren "hoort" eigenlijk maar meestal bak ik ze in de oven. Volgens mij zijn brikvellen moeilijk verkrijgbaar in NL dus wij gebruikten vaak loempiavellen. Dat maakt de smaak wel iets anders, maar is zeker ook lekker. Ik had er deze keer ook kaas doorheen gedaan, van die puntjes kaas in kleine stukjes gesneden. Rotwerk is dat dus doe dat bijna nooit (Maar de kinderen zeurden erom.) *Dit is een kruidenmengsel van onder anderen karwij en korianderzaad. Wij namen het eerst altijd mee van vakantie omdat ik het in NL nooit heb gezien. Je kan ook een mengsel van half garam massala en half 5 spice poeder gebruiken, dat komt heel dicht in de buurt. In ieder geval één ras al hanout, dat smaakt heel anders. En anders deze specerijen gewoon weglaten, als je de komijn maar gebruikt want dat geeft toch wel het meeste smaak Oh, en vaak is er wel wat mengsel over en dat bak in dan de volgende dag in muffinvormpjes, eventueel met nog een ei erdoor.
Klopt en klopt . Adhd doet dingen met je. Je wilt zuinig zijn maar wel vlees eten . Zolang we elk jaar nog steeds 700 euro terug krijgen van de eneco vind ik het prima @citroenrasp, baby steps, hij wilt al 1 keer per week vis en heeft pas gelezen over bio industrie wat indruk heeft gemaakt maar baby steps
Dank je wel! Heb het opgeslagen. In juni ben ik in Spanje waar ze in een plaatsje in de buurt meerdere tunesische winkels hebben (er wonen daar heel veel mensen die oorspronkelijk uit Tunesië komen). Dus dan ga ik zeker even op zoek naar dat kruiden mengsel, dat komt vast nog bij meerdere gerechten van pas. Tot die tijd even aan de slag met andere kruiden. De brik staat op mijn lijstje om binnenkort te maken.
Couscous met gestoofde rucola voor man en kinderen. Zelf lust ik dat niet, dus ik kijk nog wat ik voor mezelf opwarm, waarschijnlijk een restje pasta van een paar dagen geleden. Of soep met een broodje.
Ik heb het nog niet eerder gemaakt, dus nog geen idee of het lekker is, maar dit recept ga ik als basis gebruiken: https://ohmyfoodness.nl/pittige-pindacurry-met-tofu/ De rode curry pasta maak ik zelf en ik vervang de tofu voor kippendijen (want man lust geen tofu )
Tofu maak ik regelmatig zelf, maar dan op basis kikkererwtenmeel. Dat smaakt wel iets anders maar ik vind het veel smaakvoller dan soja-tofu. Je kan het trouwens nog vervangen voor seitan Even gezocht naar een recept voor rode curry pasta, want dat had ik nog nooit gebruikt. Dat verkopen ze hier natuurlijk niet maar gelukkig wel alle ingrediënten om het te maken.
Seitan staat nog op mijn lijstje om een keer te proberen, dat is wel een goed idee hierbij. Als het lekker is, doe ik dat misschien de volgende keer wel. Tofu zelf maken is ook een goed idee, ik ga eens zoeken naar een recept. Mijn man moet regelmatig een paar dagen voor zijn werk naar het buitenland en dan eten wij altijd vegetarisch, dan kunnen we wel een keer zoiets doen .
Vandaag tomatensaus met gehaktballetjes, sla (vandaag in verspil me niet zakje) tomaatjes en komkommer (over van de Lidl box) en pasta Misschien als ik een recept kan vinden nog een beetje witlof salade. Die zat ook in het verspil me niet zakje van de ah. Lijkt me wel lekker voor een keer. Iemand nog een simpel en lekker recept?