Net HSG gehad, confused! Ervaring gezocht!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door WannabeMammi, 4 apr 2022.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. WannabeMammi

    WannabeMammi Actief lid

    3 jan 2021
    447
    412
    63
    Vrouw
    Hi girls!

    Net terug uit het ziekenhuis, heb een HSG gehad. Nu ben ik een beetje verward!

    Er was maar 1 eileider zichtbaar op de foto. Dus ik zei; die andere zit dus dicht? Gyn zegt; dat hoeft niet, komt vaker voor dat het niet zo is dan wel. Vloeistof kiest weg van de minste weerstand. Ik; ‘Oké…’.

    Maar, nu ik thuis ben en Google heb geraadpleegd lees ik overal dat er meerdere ampullen zijn gebruikt om meer druk te kunnen zetten! En dat-ie dan evt. nog wel zou kunnen doorlopen. Dat is bij mij niet gebeurd. Ze gaf aan dat de vloeistof er al uitliep, dus dat een tweede ampul niets uit zou maken.

    Maar; als ik daar logisch over nadenk; dan zit die eileider toch gewoon dicht?
    Waarom zegt ze dan dat dat niet zo hoeft te zijn? En hoe komen we er nu achter of-ie wel of niet dicht zit?

    Heeft iemand dit ook meegemaakt? Een eileider niet zichtbaar maar misschien wel doorgankelijk?
     
  2. momim

    momim Actief lid

    21 feb 2019
    342
    213
    43
    Vervelend dat een onderzoek zoveel verwarring kan geven!
    Ik theorie heb je maar 1 eileider nodig om zwanger te worden, dus dat is iig goed nieuws, je hebt natuurlijke kansen :) je kunt het een beetje vergelijken met een ballonnetje, als er een gaatje in zit kun je er lucht in blijven blazen maar de kans is groot dat de ballon niet groter wordt maar er alleen maar meer lucht uit het gaatje loopt.
     
    WannabeMammi vindt dit leuk.
  3. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Hoi!
    Hier tijdens een hysterescopie erachter komen dat ik maar 1 eileider en 1 eierstok heb. Ben 4x op de natuurlijke manier zwanger geworden. Ik snap dat je er een beetje van geschrokken bent.
     
    WannabeMammi vindt dit leuk.
  4. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    Niet, je kunt het beste de uitslag van de gyn zelf afwachten. Die krijg je later nog toch?
     
    WannabeMammi vindt dit leuk.
  5. WannabeMammi

    WannabeMammi Actief lid

    3 jan 2021
    447
    412
    63
    Vrouw
    Dankje! Wie weet… We zijn alleen al bijna 2 jaar bezig dus hoop op een natuurlijke zwangerschap is een beetje vervlogen! Hoop dat deze HSG wat helpt :)
     
  6. WannabeMammi

    WannabeMammi Actief lid

    3 jan 2021
    447
    412
    63
    Vrouw
    Yes, uiteraard… Maar had gehoopt hier mensen te treffen die ook 1 eileider zichtbaar hadden en toch beide doorgankelijk! Dat haalt de onzekerheid wat weg :)
     
  7. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    Snap ik :).
     
  8. SD90

    SD90 Fanatiek lid

    3 nov 2017
    2.290
    2.488
    113
    Vrouw
    Hier een beetje een vergelijkbaar verhaal. Tijdens de schuimecho zagen ze het schuim slechts door 1 eileider gaan, aan de andere kant zagen ze het enkel in mijn buikholte. De gyn gaf toen ook een nogal vage uitleg dat dat niet hoefde te zeggen dat m'n eileider dicht zat en dat het er gewoon geruststellend uitzag. Dat voelde voor mij écht niet goed en vrij snel daarna heb ik een second opinion aangevraagd bij een ander ziekenhuis. Die gyn vond het ook een erg bizar verhaal. Na onderzoek daar (laparoscopie) bleek dat ik slechts 1 eileider heb. Daarmee heb je nog steeds kans op een spontane zwangerschap natuurlijk, maar ik was wel blij dat arts nr 2 me serieus nam en ik tenminste duidelijkheid had.
     
    WannabeMammi vindt dit leuk.
  9. Blosje89

    Blosje89 Fanatiek lid

    12 jan 2016
    1.325
    242
    63
    heb je ook nog een late foto van je buik gekregen? Soms loopt er later alsnog contrast door de andere eileider…
     
    WannabeMammi vindt dit leuk.
  10. WannabeMammi

    WannabeMammi Actief lid

    3 jan 2021
    447
    412
    63
    Vrouw
    Wat goed dat je een second opinion hebt aangevraagd! Wat je zegt komt me inderdaad heel bekend voor. Ik kreeg echt een heel vaag antwoord waar ik niets mee kon!

    Ben je uiteindelijk nog spontaan zwanger geworden?
     
  11. WannabeMammi

    WannabeMammi Actief lid

    3 jan 2021
    447
    412
    63
    Vrouw
    Ja, daarop geen nieuwe ontwikkelingen helaas. Ik krijg volgende week pas te horen hoe of wat. Maar waarschijnlijk krijg ik niet meer te horen dan ik al weet; rechter eileider niet gevisualiseerd en dat kan alle kanten nog op. Misschien daarna een kijkoperatie.
     
  12. Unicorn22

    Unicorn22 Lid

    28 mrt 2022
    15
    3
    3
    Vrouw
    Bij mij was hetzelfde te zien op mijn HSG, slechts één eileider waar de vloeistof met moeite door ging. Volgens de fertiliteitsarts konden er twee dingen aan de hand zijn. Of de andere eileider zat werkelijk dicht, maar wat schijnbaar ook regelmatig voorkomt is een spasme van de eileider. Dus dan is ie normaal gewoon open maar als reactie op de HSG verkrampt ie en is ie tijdelijk gesloten. Ik voelde me daarna ook niet fijn, want je wilt gewoon weten waar je aan toe bent. Het advies was toen om het nog een paar maanden af te wachten en anders een kijkoperatie om te kijken in hoeverre mijn eileiders wel echt goed open waren. En toen bleek ik totaal onverwacht ineens zwanger in de eerste ronde na de HSG. Dus waarschijnlijk heeft de HSG mijn eileider(s) toch wat verder geopend. Ik hoop dat het bij jou ook zo'n effect heeft!
     
  13. SD90

    SD90 Fanatiek lid

    3 nov 2017
    2.290
    2.488
    113
    Vrouw
    Ja en nee. Tijdens ons IVF-traject één keer spontaan zwanger geworden, maar dat is niet goed afgelopen. Nuja, het kan dus wel, spontaan zwanger worden in die situatie.

    Wij zijn na de schuimecho begonnen met IUI, nooit zwanger geraakt, en uiteindelijk met IVF gestart. Maar tijdens de IVF bleek dat er nog wat andere problemen waren waardoor zwanger worden niet lukte.
     
  14. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.314
    6.897
    113
    Vrouw
    Tijdens mijn HSG ging alle vloeistof idd naar 1 eileider maar toen hebben ze extra vloeistof ingespoten en toen ging er ook vloeistof die kant op. De gynaecoloog zei dat dat kon komen door een luchtbelletje die er door de HSG is gekomen. Door die extra vloeistof ging het belletje weg en was die tweede eileider ook goed doorgankelijk
     

Deel Deze Pagina