Is ook echt zo!! Het was meer de manier waarop ze het zei! Dat laatste vind ik mooi en is ook echt zo! Vandaag is er hier iemand overleden, nog zo jong en in de bloei van z'n leven. Dan pas besef je hoe dankbaar je eigenlijk mag zijn voor wat je heb! Heb de kinderen en m'n man vandaag extra geknuffeld!
ik snap dat je geld mag hebben qua regels hoor. En een spaarbedrag kan nooit kwaad als er eens iets stuk gaat oid. Maar deze vrouw (tenminste zo kwam het over in de eerdere afleveringen) leefde volledig van de toeslagen en alimentatie. Die hele bijstand hield ze volledig over. Dan vraag ik me serieus af of de bijstand daar voor is bedoeld. Qua wet en regels heeft ze er uiteraard recht op, maar in mijn ogen hoort bijstand een vangnet te zijn als je het financieel zwaar hebt en anders niet op kunt lossen en in mijn ogen is dat bij deze vrouw niet het geval. En dat heeft trouwens absoluut niets te maken met misgunnen, want regels zijn regels en ze krijgt het omdat ze er recht op heeft.
Daar kreeg ik ook een raar gevoel bij. Ik had denk ik gekozen voor helpen met repareren. En zorgen dat het gereedschap veilig ligt. Want als ze in het dak kunnen schieten kunnen ze dat ook in benen of erger
Misschien is het iets van vroeger dan of van de pkn (waar wij lid van waren haha) Collecte in de kerk vind ik heel normaal of gewoon een vrijwillige gift..
oh ik denk dat ik dit wel gezien heb. Was dat aflevering 2? Met die gaten in het schuurdak van die nietjes ofzo? Ik dacht ook gelijk lekker veilig dat ze daarbij kunnen. En ik was het volkomen met haar eens dat als kinderen bewust iets stuk maken ze het dan van hun eigen geld ook mogen repareren. Zo werkt het leven en dat kun je ze jong al aanleren. Al ben ik gelukkig verzekerd als mijn kinderen buiten of in huis iets stukmaken. Aan haar vaste lasten te zien zal ze denk ik geen aansprakelijkheids verzekering voor het gezin hebben. Of valt dat onder inboedel? Of opstal? Ik ga nu twijfelen. Toen zoon in woede door het verliezen van een potje fifa een jaar of 3 Geleden zijn joystick tegen zijn tv gooide en deze dus stuk was vergoede de verzekering de hele tv. Om hem te laten leren ervan heb ik hem zelf een nieuwe tv laten kopen (of 50% weet ik niet meer zeker) en het moest dezelfde zijn, geen kleinere of goedkopere. Ook echt in de winkel en niet online zodat hij de prijzen echt zag en hem met cash laten betalen zodat hij echt besefte hoeveel geld dat was. het verzekeringsgeld heb ik zelf gehouden. Klinkt misschien als een loeder moeder, maar naar mijn mening leren ze zo beter van hun fouten als ze de concequenties ook echt zien en voelen.
dat ze wassen nodig vind, vond ik al wonderbaarlijk. Als je met dat water wast kun je net zo goed niet wassen. was iemand al duidelijk of deze kinderen naar school gaan of thuis school krijgen? Hoe erg ik het vind om te typen maar dit zijn volgens mij dus echt de voorbeeld kinderen die worden gepest op school door de leefwijze van moeder. Of ik heb het hopelijk fout, zijn de tijden van vroeger veranderd, en willen klasgenoten juist graag met ze afspreken omdat je daar buiten zo lekker kunt ravotten.
Ja aflevering 2. Misschien had ze ook even de (geschatte) kosten moeten zeggen. Dat maakt voor mij ook wel uit. Consequenties kunnen ze ook voelen door het verplicht moeten helpen repareren. Extra werk is tenslotte ook een gevolg van
Waren volgens mij transparante golfplaten. Nieuw niet al te duur, 2e hands al helemaal niet en ze lijkt me niet het type dat hoge eisen stelt aan kleur van het dak. Zal me niets verbazen als ze die ergens gratis vandaan weet te halen.
Zou best kunnen hoor dat dat alleen in de PKN gedaan wordt. Ik ben inmiddels van 3 verschillende hervormde gemeentes lid geweest. En bij elke gemeente was er het verjaringsfonds.
Ja hier ook 3 verschillende collectes. Een is altijd voor onderhoud van kerk en alles wat met de kerk en kerkdienst te maken heeft. De anderen zijn juist voor anderen buiten onze kerk. Wij geven altijd per persoon een klein bedrag. Als we met zijn allen naar de kerk gaan is dat al een behoorlijk bedrag per kerkdienst. Verder heb je bij ons kerkgenootschap elk jaar een actieweek waarin wij worden gevraagd om een bijdrage voor de kerk. Iedereen is daarin vrij om te geven en hoeveel je geeft. De een zal dan een paar tientjes geven, maar anderen doen dan juist weer een paar duizend euro. Zo met elkaar is het elk jaar weer een mooi bedrag. Een kerkelijke gemeente heeft nu eenmaal best wat geld nodig om te kunnen bestaan. Het kerkgebouw moet onderhouden worden, we zitten zondags ook graag in een warme kerk. De gemeentes hebben vaak een woning voor de dominee. En dan ook het salaris voor de dominee. T is eigenlijk net een beetje als lid zijn van een (sport) vereniging. Daar betaal je ook voor. Een vastgesteld bedrag. Bij de kerk ben je daar dus volledig vrij in. Al zou je geen cent geven, dan nog ben je welkom.
Wij hebben in onze gemeente 2 collectes. De eerste is vaak voor iets in de kerk of iets landelijks van de kerk, de tweede altijd voor een goed doel. Bij speciale diensten zijn de collectes voor een goed doel. Wij geven verder een maandelijks vast bedrag aan de kerk en doen dit ook met een aantal goede doelen. Dus onze 'tienden' gaan niet alleen naar de kerk. Voor ons is geven echt delen van wat wij hebben, vanuit de gedachte dat we niet alleen voor onszelf hier op aarde zijn. Die vaste bijdrage is voor de vaste kosten die de kerk heeft. De kerk geeft hier wel richtlijnen voor qua bedrag, maar het is niet verplicht om je daaraan te houden. Ik denk wel dat je je moet realiseren dat ook al sta je alleen maar op papier ingeschreven bij een kerk, de kerk wel een vast bedrag afdraagt aan de landelijke kassen. In mijn vorige gemeente was dit rond de 70 euro per lid en de gemeente waar we nu lid van zijn is dit een bedrag van 40 euro per lid per jaar.
Ik vind het wel mooi dat je dat als kerkgemeenschap zo draaiende kan houden naar draagkracht van iedereen!
@GossipGirlxoxo bij ons vroeger ook altijd 3 collectes: - voor de kerk (dus kerkdienst, salaris dominee, verwarming, etc) - voor de diaconie (dit geld wordt verdeeld onder leden van de kerk die in geldnood zitten) - aflossing verbouwingskosten of een goed doel, bijvoorbeeld wanneer er een ramp is geweest of zoals nu voor Oekraïne. Mijn ouders gaven altijd 50 cent - 1 euro pp per collecte. Verder is het inderdaad een kwestie van draagkracht. Wij kregen lang geleden een dominee uit Canada (Nederlandse dominee die daarheen verhuisd was). Het was de keus van onze kerk om specifiek hem te vragen ipv een dominee die al in Nederland woonde. Er kwamen dus best wel veel verhuiskosten e.d. toen die dominee naar Nederland immigreerde met zijn gezin. In de kerk is toen gevraagd of men hiervoor (vrijwillig!) geld wilde schenken. Er zijn toen gerust schenkingen van 20.000 euro gedaan Echt bizarre bedragen, maar het was dus volledig vrijwillig. Van die schenkingen is de verhuizing betaald en de opknapping van het huis waar de dominee zou gaan wonen. Alles wat daarna overbleef, is naar een goed doel gegaan.
dit hebben wij ook een keer gedaan. Onze dochter stapte altijd zelf uit de auto. Ondanks dat wij dus iedere dag, elke autorit zeiden dat ze moest wachten tot wij de deur openen ivm de auto’s die ernaast staan. Ze bleef het doen. En ja hoor na een tijdje knalde ze de autodeur tegen de auto van een ander bij school. Nu kenden wij die ouder redelijk goed (dochter niet) en hadden afgesproken dat we naar hen zouden komen die middag met haar spaarpot. Ze heeft dus de inhoud van haar spaarpot daar achtergelaten en wist heel goed dat het niet genoeg was. Tranen met tuiten huilde ze maar ze heeft nooit meer zomaar de autodeur open gegooid. Het geld kregen we uiteraard in een zakje weer meegemoffeld, is op haar rekening gezet en de verzekering heeft alles keurig afgehandeld. Maar tot de dag van vandaag weet ze nog heel goed dat slopen kopen betekend en dat dat soort dingen je hele spaarpot kunnen kosten. Dan maar een loedermoeder maar wat moet je anders?