Nou, ik ga vanavond zoete aardappelsoep maken met garam masala en cashewnoten, dat vind ik wel een aanrader! Maar wel een beetje veel werk want je moet al die zoete aardappelen schillen...
Haha ohja dat zijn echt de vleesvervangers bij uitstek. Gewone vleesvervangers als een vegetarisch worstje/gehakt/hamburger is dat wat voor je? Zit wel verschil in kwaliteit maar je hebt best goede. En dan hoef je niet echt iets aan te passen in je dieet. Verder genoeg vegetarische dingen die ik veel maak als pasta pesto, risotto met paddestoelen, melanzane alla parmegiano, pasta norma (ook met aubergine), vegetarische nasi en ik heb een lekker Ottolenghi kookboek waar veel Midden Oosterse vegetarische recepten instaan.
Ahh dat klinkt lekker!! Ik maak vaak een pompoensoep (flespompoen met schil) en doe er dan 1 of 2 zoete aardappels bij voor de dikte. Doe ik ook met garam massala of vadouvan (en kokos) of juist met salie en basilicum en tomaat met een kaasbroodje.
Met pompoensoep is mijn ervaring dat je er zo min mogelijk bij moet doen qua kruiden. Een ui, paprika of (zoete) aardappel kan, maar alles extra verpest die lekkere pompoensmaak Wij eten trouwens best veel 'gewone' vleesvervangers. De standaardballetjes van AH zijn bijvoorbeeld echt heel lekker, die kipstukjes en de spekjes ook, en vega-schnitzels en zo... Sommige andere dingen zijn gezonder, maar ja, die afweging met dier- en milieuvriendelijkheid hè. Gelukkig vinden we hier bonen en linzen wel ook lekker, dat maakt het makkelijker. Maar er is genoeg te doen met noten bijvoorbeeld. Deze is bijvoorbeeld ook lekker: https://www.volkskrant.nl/eten-en-drinken/bulk-noten-over-maak-deze-walnotenpasta-die-ik-graag-voor-mijn-tante-zus-had-bereid~b5f13c50/
Wat je ook kan doen is in 1 keer een zooi vegaburgers maken ( Ik vind de 'burger voor hongerlappen' van Anna Jones lekker), en die de vriezer in gooien. Dan heb je 1x wat meer werk maar kun je het daarna altijd pakken, nou ja, tot het op is natuurlijk .
Ik krijg hier helemaal trek van, lekker recept Ja snap ik ook van de pompoensoep niet te veel kruiden krijg er ook al trek in Wat ook lekker is (voor de Paasdagen maak ik dit): plaattaart van filo deeg met asperges en kleine stukjes walnoten en kaas (eventueel een beetje blauwe kaas maar dat vinden de kinderen vaak niet lekker) en een groene salade. Ok ik heb trek dat is duidelijk Hier ook heel erg fan van vleesvervangers, zoo veel keuze. Ik probeer vaak wel op te letten hoe gezond het is maar soms is het idd gewoon te lekker.
@Mamafiets dit is wat wij zo'n beetje eten, alles vegan. Soms vleesvervangers, soms peulvruchten, soms burgers of balletjes gemaakt van peulvruchten. Gewoon het vlees vervangen voor nepvlees als je niet zo goed weet wat je moet doen lekker veel groente, nootjes, vers koken.. en taartjes natuurlijk van zuurkool stamppot tot couscous salade tot lasagne tot roti tot noem het maar op.. View attachment 721202 View attachment 721203 View attachment 721204 View attachment 721205 View attachment 721206
Ik had al trek maar nu extra veel!! Heb je een bepaald boek/blog ofzo dat jij volgt qua koken? Ik vind dit echt er top uitzien.
Linzen en kikkererwten heb ik ook moeten leren eten. Nu zijn ze helemaal ingeburgerd. Van tuinboontjes houden we nog niet zo van. Die vervangen we vaak voor erwtjes in een recept. Die misstanden in de veeindustrie komen ook door de lage prijs die boeren krijgen. Ze willen de opbrengst zo hoog mogelijk maken. Als er een eerlijke prijs zou zijn, zou dit ook veel minder voorkomen.
Nee, ik doe meestal maar wat met wat ik in huis heb of waar ik zin in heb. Veel veganistische recepten smaken erg veganistisch vind ik
Wraps met tomaat, bonen, zoete aardappel, maïs, paprika, komkommer, sla (uit eigen tuin), augurk, wat je maar wilt eigenlijk. Soep met gnocchi of tortellini (wel vega dan). Bij champignonsoep en tomatensoep erg lekker. Nasi met spitskool, wortels, erwtjes en ei (van de kippen van de buurman). Lasagne met wat je maar wilt aan groenten en ricotta tussen de laagjes. Verder nog veel meer, maar mijn zwangerschapsbrein wil even niet meewerken, haha. Ook eten garneren met zaden, pitten en noten werkt hier erg goed en fijn. En inderdaad vleesvervangers, al eten we dat ongeveer 2 à 3 keer in de week.
Heb jij goede vervangers voor zuivel en kaas in je gerechten of laat je dat gewoon weg? Wij hebben hier wel edelgistvlokken voor over de pasta met een pittenmix, maar verder dan dat zijn we nog niet gekomen..
Kaas niet maar wij vervangen melk eigenlijk altijd door gewoon havermelk. Zeker in dingen als pannenkoeken proef je het verschil niet. Enige waar ik nog gewone melk in doe is mijn koffie, daar vind ik de alternatieven niet te drinken.
Ja zuivel zoals yoghurt en melk is erg makkelijk te vervangen! Kaas moet je denk ik heel erg aan wennen, ik luste pas vegan kaas na twee jaar. Maar wat er nu in de winkels ligt is wel wat lekkerder dan toen moet ik zeggen het ligt een beetje aan het gerecht en de rest van het gezin of ik het vervang of niet. Ik ben niet zo erg van de vleesvervangers en de nepkaas enzo (eet het liefst gewoon wfpb) maar mijn man doe je er wel een plezier mee.
Je moet wel echt even kaas uit je hoofd zetten denk ik, want het lijkt er niet 1 op 1 op.. maar: Kaas op pantosti; violife Gouda style Kaas op pizza; violife geraspt Mozzarella of Gouda (onderop doen) Kaas in bijvoorbeeld preitaart; violife Kaas in salade; Dodoni vegan feta Kaas op brood/cracker; AH Goudse stijl of komijn Kruidenkaas op brood; Wild Westland Andere roomkaas op brood; Oatly Even denken hoor.. Over de pasta doe ik het liefst pangrattato met evt edelgist. Ik heb een keer in Italië een echt goede nep strooiparmezaan gevonden maar daar hebben we hier weinig aan die Violife parmezaan vind ik een beetje moeilijk.
Wauw. Veel reacties en ideeën Krijg er trek van. Kaas ga ik zeker weten nooit volledig vervangen. Daarvoor ben ik teveel liefhebber van alle soorten. Misschien kan ik mijn assortiment uitbreiden met lekkere vegen varianten. Maar ontneem mij niet mijn broodje brie, toastje blauwe kaas, lekkere dikke kaaskorst op ovenschotels of het kaasplankje na bij bijzondere gelegenheden (met een goed glas erbij ) Voor vanavond staat flammkuchen op het menu. Die mag iedereen zelf beleggen De jongens maken er pizza van. Ik gooi er crème fraiche, groene aspergetips en ricotta op.
Haha, ik zei altijd dat ik nooit zonder kaas zou kunnen. Ik at echt veel en graag kaas. En nu toch al 6 of 7 jaar zonder zeg nooit nooit.