Et bloem bedoel je dan dat je dan na het invetten van de vorm er bloem in strooit en dat je denkt dat het daardoor mis gaat? Ik klop de vorm op zijn kop dan even goed uit. Dan zit er een dun laagje op. Maar je zou ook paneermeel kunnen proberen. Dat werkt ook wel goed. En met al die hoekjes en randjes is het ook belangrijk om heel secuur in te vetten. Zo zonde als je iets lekkers niet uit je vorm krijgt.
Daar heb ik dus altijd problemen mee. Ik boter ze in, bloem, uitklappen en nog blijft het plakken. Ook die nodig ware mini tulbandjes.
Wat gek dat daar zo’n verschil in kan zitten, terwijl we waarschijnlijk hetzelfde doen. Ik lees in de fb nordic ware groep ook nog wel andere tips als alleen invetten met boter en dan de vorm in de koelkast zetten, of juist het gebruik van bakspray en dan bv het gebruiken van paneermeel ipv bloem. Dus misschien is dat nog iets is. Maar zelf hou ik het bij gesmolten boter en bloem. Ik heb nu drie vormen (twee tulbanden en de mini braided tulbandjes) en bij alledrie werkt dat echt perfect. Sta er iedere keer weer van te kijken. Oh en schiet me nog te binnen dat het tijdstip van ontvormen ook nog mee kan spelen. Ik wacht tien minuutjes als de vorm uit de oven is, en dan ontvorm ik. Schijnt dat te snel of te laat ontvormen ook nog weleens problemen oo kan leveren.
Vandaag wraps met gebakken kipfilet, groente en roomkaas. Morgen groentesoep met afbakbroodjes. Woe omelet met courgette spaghetti en rauwkost Do tagliatelle met basilicumsaus, verse spinazie, cherrytomaten en pijnboompitten. Veel vega dus maar er is ook nog tonijn etc in huis dus ik gok dat er wel een blikje tonijn door de pasta gaat!
Wraps met guacamole, tomaatjes, sla en gerookte kip. Eet alleen met de kinderen dus makkelijk maar voedzaam.