Was van de week op tv dat veel merken nu ipv prijzen verhogen de verpakkingen kleiner maken. Dus ipv inflatie noemen ze dat krimpflatie als ik het goed heb onthouden. Zo worden pakken bloem ipv 500 gram 400 gram. Zit in een pak rijstewafels nu nog 11 ipv 13 stuks enz. Dit omdat ze merkten dat mensen zuiniger worden met de duurdere prijzen en minder producten kochten. Op deze manier valt de prijsverhoging minder tot niet op en hopen ze dat mensen hun producten dan niet laten staan omdat ze geen prijsverhoging zien. Vond het best een stiekeme manier van indirecte prijsverhoging.
Viel me idd ook al of. Veel bekers zuivel van 450 of zelfs 400 gram; oneven aantal koeken in een verpakking, idd minder crackers etc.
Misschien ook vanwege de vogelgriep? Ik weet niet of er echt een tekort is aan eieren hoor, maar mayonaise is natuurlijk eieren en olie. Net de 2 dingen waar nu wat mee is
Klopt inderdaad! Ik werk sinds kort in een winkel en buiten een aantal hele zichtbare prijsverhogingen gebeurd dit dus ook. Was ons ook opgevallen.
Wat een onzin, iedereen kan als consument de prijskaartjes bekijken en de kiloprijzen of stukprijzen vergelijken.
Maar gaan jullie nu ook bezuinigen? Dus minder frisdrank, minder frituren, minder mayonaise, kleinere porties vlees? Of accepteren jullie de hogere prijzen? Zelf hoeven wij niet echt op het budget te letten. Wij blijven alles kopen, maar hier gaan bijv geen liters frisdrank door heen in de week. We drinken veel water. Ik bak wel veel, maar gebruik meestal bloem van de molen en daarvan zijn de prijzen nog gelijk.
Wij eten er ook geen boterham minder om. Al ben ik wel meer bewust bezig met: heb ik het echt nodig? Maar ja, wij hebben tot nu toe gewoon makkelijk praten, als wij 100 euro per maand meer uitgeven aan boodschappen, dan kan dat gewoon. Maar in de winkel mopper ik wel (in mezelf dan hè)
Ik kocht altijd kipreepjes en hamblokjes bij de lidl. Die waren 1.99 per verpakking. Afgelopen week verhoogt naar 2.49. Dat is gewoon een stijging van 25%
Wij gebruikten altijd bleu band smeerbaar voor op brood. We gebruiken nu de AH huismerk. Smeert net zo fijn en scheelt 1 euro!!!! Ook voor de braadboter gebruikten we altijd Croma. Ik heb de bak en braad geprobeerd van AH huismerk en deze bakt bijna net zo goed. Alleen voor de karbonades gebruik ik nog croma, voor de rest de AH. Scheelt ook iets van een euro per pakje... We hoeven hier niet meer op ons budget te letten, maar wegspoelen door dure artikelen te kopen terwijl de huismerkvariant ook heel goed is, let ik nu zeker wat meer op .
Wij hebben nu wel wat veranderingen doorgevoerd. Bv minder vlees of idd kleinere porties. Simpele koekjes voor doordeweeks. De lekkere filet americain van de versafdeling word niet meer gekocht. Maar bv ook de familiezak kibbeling van de visboer elke twee weken word nu hooguit eens per maand. Ik was de laatste keer gewoon 25 euro kwijt. Verders lette ik altijd al goed op aanbiedingen aangezien wij het van 1 modaal salaris doen. En tot nu toe nooit tekort gekomen en altijd erbij kunnen sparen. En dat wil ik graag zo houden, dus vandaar wel wat andere keuzes maken met de boodschappen.
Ik heb echt geen idee hoe duur een artikel is, echt nooit opgelet. Waarschijnlijk omdat wij in de luxe positie zitten hier niet echt op te hoeven letten. Ik gebruik een handscanner en daar zie ik het totaalbedrag. Ik weet ongeveer hoeveel geld ik normaal kwijt ben als ik bij een bepaalde afdeling aan kom. Ik ben nog niet echt geschrokken. Wij pakken hier sowieso meestal huismerk AH.
Wij bezuinigen vooral op buitenhuis zaken ( wat gaan drinken, eten en bestellen) Vroeger dronken we wekelijks wat in e cafetaria en gingen we heel vaak wat drinken op vrijdag avond ( tapas plankje bij, ...) Voor de prijs van 1 glas cola zero, heb je een 2 liter fles cola zero en 4 flessen AH cola zero. Ja dan gaan we dat toch laten voor wat het is.
Mijn man kijkt ook niet en pakt gewoon. Ik vind dat een beetje zonde en ga dus ook liever zelf of winkel online. Mijn man zou ook totaal geen huismerken nemen, alles op oog hoogte neemt hij
Wij doen dit ook. Niet persé bezuinigen maar wel bedenken of we het echt nodig hebben / gaan eten, huismerk nemen als die ook prima smaakt, minder luxe dingen, niet uit eten. En dan gaat het prima maar wij hebben wel 2 inkomens. Ik ben wel eens bang voor gewoon, de modale gezinnen, die het al niet breed hadden.. hoe die rond moeten komen. Als het puur om luxe dingen gaat, is het 1 ding.. maar nu gaat het over basisvoeding.
Daar was ik dit weekend met mijn man over bezig. Wat gebeurd er nu binnen gezinnen waar het budget al beperkt was en waar er al weinig kan bezuinigd worden en waar er al geen sprake was van sparen. Hoe moet het met die mensen.
Even over veel inslaan: Bij ons in het winkelcentrumpje zit een jumbo en o.a. een bakker. Die bakker komt één keer in de week de volledige voorraad wit afbakstokbrood leeg kopen bij de jumbo. Die van 49 cent weet je wel. De hele winkelwagen vol en de schappen leeg, in de ochtend al. Ik vind dat zó debiel! Je bent verdorie een bakker! Dat is het enige moment dat ik denk: joh, regel dat eens lekker anders en ga niet al dat brood voor andere mensen hun neus weg kapen. Doe het dan op bestelling bijvoorbeeld! Als het nu incidenteel was. Maar een particulier mag voor mij zoveel inslaan als ie wil hoor. Merk dat ik wel onderscheid maak tussen die twee.
Ik moest ook 2 keer lezen . We een beetje gek want dit aankopen aan winkel prijs is natuurlijk niet interessanter
Ik heb dus geen flauw idee wat die bakker er mee doet! Misschien belegde broodjes ofzo van maken om te verkopen? Want een bakker heeft altijd van die lange dikke broden toch, niet van die kleine kutstokbroodjes