Wat eten we vandaag? Deel 17!

Discussion in 'De lounge' started by Sado, Aug 29, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,304
    17,357
    113
    Wij hebben Chinees besteld
     
  2. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,053
    1,717
    113
    Female
    Saotosoep
     
  3. meis1987

    meis1987 Fanatiek lid

    Dec 13, 2011
    2,455
    372
    83
    in een huis
    Gebakken aardappelen, witlof salade en een stukje vlees.
     
  4. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Pastasalade met verse pesto.
     
    TanjaK likes this.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,303
    25,766
    113
    Piadina tuna melt
     
  6. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,798
    905
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Zuurkoolstamppot met gehakt en banaan
     
  7. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Romige orzo met spinazie, artisjok en paddestoelen.
     
    Cobon and TanjaK like this.
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ovenschotel met prei en gehakt en gegratineerd met kaas.
     
  9. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Turks brood met verse pesto, tapenade formaggio, aioli en snoep groenten en fuet en olijven. (Brood met smeersel dus :roflmao:)
     
    Magnolia29 likes this.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,303
    25,766
    113
    Pasta salade met gerookte kip, uitgebakken chorizo, mozzarella, gedroogde tomaatjes, cherry tomaatjes, rucola, pijnboompitten en voor mij nog wat geitenkaas, met honing-mosterdvinaigrette
     
    Floeperd and Magnolia29 like this.
  11. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    Nov 30, 2015
    11,454
    23,123
    113
    Female
    Mie met sperziebonen en kip uit de oven.
     
  12. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Geroosterde bloemkool, zoete aardappel frietjes en rode linzen burgers.
     
  13. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Gisteren aten we bami ketjap uit de slowcooker en vandaag maak ik pizza
     
  14. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    Oct 16, 2013
    3,061
    2,403
    113
    Female
    Ik maak kip kerrie met ‘rommel’. Bij de kip komen restjes groenten die ik nog heb zoals: paprika, tuinerwten, sperziebonen, ui en knoflook. Saus erbij en klaar.
    En gele rijst.
     
  15. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Dat klinkt heerlijk! Heb je een recept?
     
    Adje likes this.
  16. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,303
    25,766
    113
    Voor de hoeveelheden bedoel je? Want het is eigenlijk een kwestie van alles door elkaar mikken :roflmao:

    Voor een ongeveer 6 personen:
    • 350 g pasta, voorgekookt en afgekoeld (even omscheppen met wat olijfolie)
    • 250 g chorizoworst, in blokjes gesneden. Uit bakken tot het knapperig is en laten uitlekken op keukenpapier
    • 200 g gerookte kipreepjes
    • 2 bollen mozzarella, in blokjes
    • Bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
    • Gedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden. Ca. 1 klein potje
    • Pijnboompitjes, even roosteren in een droge koekepan. Hoeveelheid gaat op gevoel (ik mik gewoon wat in de pan)
    • Rucola, een zakje
    Honing-mosterdvinaigrette (gaat eigenlijk ook op gevoel en proeven):
    • Flinke scheut olijfolie (extra vierge)
    • Iets minder witte wijnazijn
    • ca. 1 el grove mosterd
    • ca. 1 el honing
    • Peper en zout
    Honing en mosterd pas ik nog aan bij het proeven.

    Dan alles, behalve de rucola, in een grote kom door elkaar scheppen. De rucola gaat los op het bord en dan daar de pasta salade op, zodat het lekker knapperig blijft en ik de salade van tevoren klaar kan maken.
    En geitenkaas is daar echt nog wel heel lekker bij. Dus dat verbrokkel ik voor mezelf erover.
     
  17. tuc

    tuc Niet meer actief

    Wat we vandaag eten ligt helemaal aan hoelaat mijn man thuis is.
    Ik heb er 6 vandaag, waaronder 2 baby's. Natuurlijk spelen we met water, dus zonnebrand smeren, in badkleding, uit de badkleding, water aanvoeren.
    Het is nog geen 13 uur en ik ben al kapot haha:roflmao:.
    Ben om 7.00 uur begonnen en mag tot 18 uur, dus geen idee wat ik dan nog voor elkaar krijg.
     
    NiVa0230 likes this.
  18. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Dank je! Gaat hier zeker snel op tafel komen te staan. :roflmao:
     
    Adje likes this.
  19. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    Dec 14, 2018
    1,752
    4,024
    113
    Snijbonenstamppot en grillburgers
     
  20. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    Sep 3, 2013
    3,837
    2,180
    113
    Female
    Zuurkool met spekjes en knakworstjes voor de kinderen
     

Share This Page