Ietsje. Ik vraag me dan af: dachten die ouders: - mag het ietsje meer zijn? - ietsje doorpersen en toen was ze er. - het duurde ietsje te lang.
Nu baal ik van de naam van dochter zeg, dit was veel beter geweest . Zwangerschap duurde ietsje langer ( over de 42 wk gekomen) bevalling idem ietsje langer( ks anders nog langer), ze was ietsje(s) kleiner dan voorspeld (7,5 pond vs Dysmatuur). Ken trouwens wel een Pietsje niet dat dat nou veel mooier is.
Juno is een Romeinse godin, Julie en alle varianten komt van Julius (Romeinse naam, de maand juli is naar de naam genoemd ipv andersom. Geldt trouwens ook voor juni, afgeleid van die godin dus). De naam voor de maand mei is ook afgeleid van een Romeinse godin (Maia). Augustus van de naam Augustus. Alleen April lijkt rechtstreeks van de maand zelf te komen. Op Julie/Julia na zijn het in Nederland geen van oudsher veelvoorkomende namen natuurlijk. Ik vind November trouwens ook wel lekker klinken. Maar het blijft voor mij toch meer een maand dan een naam. Maar dat heb ik met April ook, hoe al-dan-niet-normaal het ook gevonden wordt in het Engelse taalgebied
Ik had niet anders verwacht! “Ken” ook een meisjes Reign, en veel namen eindigend op -a zijn meisjesnamen.
Ik zie dat ik een typefout heb gemaakt. Het was Ryan-mea. Vandaar mijn verwarring. Ryan vind ik echt een jongens naam
Ah, ik snap je. Ja dat wel. Maar denk dat deze naam uitgesproken wordt als rie-jan, net als dat je zowel Rianne hebt als Ryanne.