Hier in het dorp hingen zelfs sommige speurtochtkaartjes voor mn dochters verjaardag niet eens een uur
Als er iets aan de habd was dan had ik het idd ook niet vreemd gevonden, wel dat je je verdekt opstelt en dan meefietst. Kind is categorie: doet alles wat god verboden heeft, ouders houden niet in de gaten wat hij in de wijk uitspookt, maar dan wel zo'n actie.
Wat erg toch? Daarom hier een vooraf vaste route. Krijgen ze in tekst en met een leuk filmpje, werkt heel goed zo (bij de meesten dan)
Hier zouden de middelbare scholieren het als een grote grap zien om de pijlen te veranderen ( van richting). Hier krijgen ze dus ook 2 weken van te voren de route met de tip het minstens 1 x te oefenen zodat ze de weg weten, de verkeerssituatie's zijn toch steeds wisselend door de verschillende mede weggebruikers. Hier mogen de kinderen die zowel de theorie als de praktijk foutloos doen op bezoek bij de burgermeester. Verkeersexamen is hier in groep 7, dochter had theorie foutloos en het praktijk ging vanwege de corona niet door. Wat betreft achter je kind aan fietsen en als een soort van Tom Tom zeggen wat ze moeten doen is ( volgens stichting MEE, waar ik contact mee had ivm zoon) een effectievere manier om het deelnemen aan het verkeer te leren dan je kind achter je aan te laten fietsen en je te volgen. Maar om dat nu tijdens een examen te doen.
Ahja voor hetzelfde geld is er een goede reden waarom moeder meerijd. Dat weet je toch allemaal niet als buitenstaander? Dat verdekt opstellen gebeurd dan mss weer net omdat er al snel commentaar is en wilde verhalen ?
Voor een buitenstaander. Maar wij (de 2 die het organiseren plus leerkrachten) zijn geen buitenstaanders. Als er iets is waardoor je kind niet alleen zou kunnen fietsen bespreek je dat toch op zn minst met de leerkracht?
Mss is dat ook gebeurd , mss is het ook besproken met de leekracht en is er ook gevraagd aan die leerkracht om het niet met buitenstaanders te delen. Voor mij val jij als organisator of help ouder 100% onder de groep van buitenstaanders.
Ai dat is echt niet leuk Maar wie zou dat weghalen? Kinderen of volwassenen? Tijdens het verkeersexamen zitten kinderen als het goed is allemaal op school...
Dat kan, bij mijn dochter op school werden deze kinderen dan begeleid door een stagiaire juist omdat de kinderen zelf ook niet altijd begeleid willen worden door hun ouders.
Misschien even beter lezen? Er is al een paar keer uitgelegd dat @tuc in de organisatie zat. Als er een reden is geef je dat door aan de organisatie en ga je je niet verdekt opstellen om er achteraan te fietsen en te schreeuwen wat een kind moet doen. Doe even normaal, gedraag je! Is er een reden, meldt je dan even bij de organisatie en leg het netjes uit. Feit dat kind vervolgens de route alleen heeft afgelegd geeft toch ook wel aan dat kind het prima zelf kon. Voor zo'n kind ook erg vervelend dat je dan zo'n moeder hebt die zich er mee bemoeid.
Ik ga er vanuit kinderen. En wij wonen dus in een heel klein dorp met 2700 inwoners. Er waren er 2 van de 10 weggehaald of verplaatst in de 2 uur dat het hing.
Klopt het leest voor mij ook weg als een helikopter moeder. Maar ja loslaten is soms ook zo verdomde moeilijk.
Hmm, je zit in de commissie om iets te regelen voor school en school zou dan deze toch wel belangrijke informatie niet mogen delen met degenen die alles in goede banen moeten leiden? Dat zou ik pas vreemd vinden. Je hoeft echt niet alles aan de grote klok te hangen, maar als je iets regelt is het toch wel handig om te weten dat het bij Pietje of Marietje net even wat anders gaat dan bij de andere kinderen. Dan hoef je helemaal geen uitleg over het waarom, maar gewoon: "bij Pietje fietst zijn moeder er achter" is dan ook genoeg.
Het is helemaal niet besproken met de leerkracht, dat zeg ik toch net. De leerkracht haar mond viel ook open toen wij dit vertelden en zij heeft de beslissing genomen om de jongen een 2e keer alleen te laten fietsen. Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar hier is de school klein en de lijnen kort. Vooraf hebben alle ouders een bericht gekregen waarin staat wat de bedoeling is. En met de opmerking dat je moet aangeven als je problemen verwacht. Er waren 2 kinderen met ASS, die zelf heel graag "gewoon" met de klasgenoten mee wilden doen. In overleg met kind en ouders hebben wij (2 organisatoren en betreffende leerkracht) een gesprek gehad met kind en ouders om te overleggen waar de kinderen behoefte aan hadden of juist niet. De leerkracht is tijdens het examen nl in de klas met de kinderen die op dat moment niet fietsen, ze gaan niet alle 48 tegelijk, dus is het belangrijk dat wij ook de ins en outs kennen. Zo werkt dat bij ons.
Vind ik een super goede oplossing. Een stagiair die meefietst voelt voor zo'n kind al heel anders dan papa of mama achter je aan. En voor de andere kinderen uit de klas ook veel minder reden om vragen te gaan stellen over het waarom er meegefietst wordt.
Zo balen zulke dingen. Denk je wat leuks te doen en dan loopt het als je niet uitkijkt flink in de soep...