Wij eten als het warm is graag salades. Nu hebben wij wel een aantal favorieten maar dat zijn er maar een paar. Soms krijg je in een restaurant oid een salade en daar zit dan een donker gekleurde zoete dressing over. Wie weet wat dit voor smaak dressing is? Ook recepten voor salades zijn welkom het liefst zonder kaassoorten.
Bedoel je een balsamicodressing? Ik vind de balsamicocreme (deze is dikker) met aardbeien heel lekker.
Ik denk ook dat je balsamico bedoelt. Die heb je in tig varianten, met dadel e/of vijg gezoet is ook lekker. Zelf meng ik de 'gewone' dunne met honing en klein beetje mosterd en olie. Heerlijk bij mozzarella, tomaat, basilicum
Ik ben ook dol op salades en dressings. Ik heb ook wel wat recepten, maar bij dit soort dingen niet echt hoeveelheden. Gaat vaak op gevoel en met proeven de smaak aanpassen, dus ik noem alleen de ingrediënten, en dan is het vette ingrediënt altijd meer dan het zurige ingrediënt. Balsamicodressing: Balasamico azijn, extra vierge olijfolie, honing of suiker, peper en zout Ook lekker om balsamicoazijn in te koken met suiker tot een siroop. Honing-mosterd dressing: Witte wijnazijn (of witte balsamico) Extra vierge olijfolie Honing Grove Zaanse mosterd Peper en zout En wat ik ook vaak doe is mayonaise voor dressings gebruiken. Bv mayonaise verdunnen met wat citroen- of limoensap (evt nog wat water) en kruiden met peper, zout en verse of gedroogde kruiden. Zo heb ik een zelfgemaakte ranchdressing mix van gedroogde kruiden staan (o.a. met bieslook, dille, peterselie, uipoeder) en dat gooi ik gewoon door de mayo en verdun met wat water. Of een simpele versie van 1000 island dressing: Mayo, ketchup, sriracha, fijngesneden augurk, sjalotje, en wat augurknat (of scheitje azijn of citroensap), beetje suiker. Yoghurtdressing: Yoghurt Mayo Mosterd Suiker Citroensap Peper en zout En verder is het makkelijk variëren met een basisvinaigrette (olie, azijn, suiker, evt mosterd) door bv voor de azijn frambozenazijn oid te pakken, of bij de olie voor een walnotenolie te gaan, etc, of suiker te vervangen door bruine suiker/ahornsiroop, etc. En door het toevoegen van (verse) kruiden of specerijen
Ik hou heel erg van salades met een zure dressing. Als basis neem ik dan olie, azijn en mosterd. Liefst even wat sjalotjes in de azijn leggen voordat je alles mengt. Mijn all time favorite blijft toch wel sla met spekjes, walnoten en roquefort.
Nar betekent granaatappel. De tekst op deze fles vertaalt volgens mij als "saus met granaatappel aroma". Je kan dan ook eens kijken voor granaatappelmelasse. Dat is het natuurproduct dat ze hiermee waarschijnlijk proberen na te bootsen. Een heel rijke zoetzure smaak.