Hier 2 vriezers en ze worden goed gebruikt. In keuken: 2 planken met halfjes brood 1 plank met schepijs en honingtaart/cheesecake etc 2 lades met vlees In kleine vakjes in deur etc ijsjes In bijkeuken: 1 plank met snacks, pizzabroodjes etc 2 lades met literbakken verse soep 1 la met aardappelproducten 1 la met groente: paprikareepjes, uiblokjes, allerlei soepgroenten, broccoli, asperges, erwten etc 1 la met kipfilet 1 la met diepvriesfruit, rabarber en stoofperen. Wat ik zelf nvries: Zelfgemaakte soepen in literbakken, altijd wel keuze uit 6 soorten Macaroni, stamppot etc ook in literbakken Stoofperen in kleine bakjes Soepgroenten uit de afprijzingsbak Aardappelblokjes uit de afprijzingsbak Vacuüm zakjes gebakken aardappels met spek en reuzel uit Duitsland, zo lekker. Ik zou me geen raad weten zonder mijn vtiezers
Wij vriezen bijna alles in. Sauzen, pasta en rijstmaaltijden proef je geen verschil met vers. Wij doen wel de sauzen los van de pasta of rijst. Gebak e.d. gaat ook uitstekend. En dan uiteraard losse vis en vlees, brood e.d. Het enige dat we niet invriezen zijn gekookte aardappelen en gekookte groente, brrr, dat wordt snot.
Brood, soep, groente, pasta, vlees, tsja wat eigenlijk niet. Probeer wel zoveel mogelijk vacuümzakken te gebruiken omdat het dan veel beter blijft en nier uitdroogt. Als je pasta's invriest doe er dan wat extra saus bij, dan wordt het niet zo droog als je het opwarmt. Maar er kan enorm veel in de vriezer! Gewoon proberen, alles beter dan weggooien
Nee, dat is echt niet te nassen m.u.v. de meeste stamppotten en ovenschotels, dat gaat verrassend vaak dan weer wel goed Maar rest ook wat hier bovenstaat, en ik koop groentepakketten voor macaroni, nasi etc in de aanbieding, die vries ik ook in en dan bevroren in de pan Vleeswaren voor op brood invriezen vonden wij trouwens geen succes
Ik vries alles in. Ook producten waar op de verpakking staat dat het niet ingevroren kan worden. Bijv zakken voorgesneden groentes. Of bepaalde vlees. Koop het in de aanbieding en gaat de vriezer in. Ook bijv groentes voor nasi/macaroni. Gaat bevroren de pan in. Vries Ook gerechten met aardappelen of groentes in. Dat wordt tijdens ontdooien wat natter maar die maaltijden bak ik vaak gewoon op. Is ook lekker..
Ja hier gaat dat ook vaak zo. Uiteindelijk gooien we het dan alsnog weg. Ik heb gewoon vaak het idee dat het "waarschijnlijk toch niet meer zo lekker is".
Ik zou toch oppassen met vlees waarvan aangegeven wotdt dat het niet ingevroren kan worden. Dat kan uit de vriezer aangeleverd zijn en dus al eerder bevroren zijn geweest.
Alles, behalve klaargemaakt eten. Ik lust zelf dus echt geen opgewarmd eten, heb ik overgehouden aan m’n eerste zwangerschap, dus m’n man eet vaak alle restjes als lunch. Verder vries ik wel bijvoorbeeld erwtensoep in, brood, vlees, sommige groenten, ook wel eens dingen als appeltaart en verder alles wat je bevroren in de supermarkt koopt
Ik vries zelden iets in. We hebben maar een kleine diepvries. Die wordt gebruikt voor ijsjes, kant en klare pizza's en aardappelkroketjes ed. En dopwrwtjes, rode kool en spinazie (de enige groenten die ik nog lust uit de diepvries. Als ik ooit een restje invries dan blijft dat een haar in de weg liggen en gooien we uiteindelijk toch weg omdat niemand er zin in heeft. Wat ik wel in de zomer veel doe is citroenen en limoenen in stukjes snijden en invriezen. Heerlijk in ern kan koud water. Restjes weggooien doe ik ook zelden. Gewoon de dag erna bij de lunch opwarmen.
dit. Restjes vries ik sowieso in voor mijn man. Die neemt het de week er op mee naar zijn werk. Ik heb zelfs 2 vriezers
Even een vraagje hierover: waar doen jullie maaltijden/sauzen/spelen in als je het in de vriezer stopt? Ik stop het vaak in bakken, maar dit neemt zoveel ruimte in. Kan vast in iets wat veel meer ruimte bespaard....
Gaat dan om bijv kipschnitsels of hamburgers. Van kennis begrepen dat die niet al een keer ingevroren zijn geweest. Ze zetten het erop omdat de kwaliteit na invriezen minder kan worden. Droger en/of minder smaak. Doe dit al zeker 15 jaar zo en er is nooit wat gebeurd/ben er nooit ziek van geweest. Mn ouders doen dit ook al jaren.
Ik doe het in bakken, meestal Tupperware of Lock&Lock. Heb verschillende formaten, dus kan altijd wel wat kwijt. Vind het ook fijner in- en uitscheppen met een bakje.
Aardappel is dan alleen nog eetbaar als t in een puree komt is mijn ervaring, dus voor stampot prima maar voor zo op je bord...IEUW! Verder hier ook zo'n beetje alles. Boel snijafval gaat hier in ziplockers en dan eens in de zoveel tijd komt de slowcooker van stal voor soep of pastasaus. Laatste toevoeging aan de rij is ei. Gewoon ei breken en dan eiwit en eigeel in een ziplocker en dan 3x checken of ie goed dicht zit. Ben er nog niet achter hoe t ontdooit en gebakken smaakt, daar kom ik morgen achter (gebakken ei bij de bami/nasi). Kontje van de prei (ik zoek ze uit met wortels) zet ik in de tuin nadat ie een tijdje in een bakkie water meer wortels heeft kunnen schieten. Schiet vanzelf weer omhoog srukkie loof is zo geknipt dan, ben benieuwd of ie nog gaat bloeien. Wordt t volgend jaar prei opkweken vanaf zaad.
Doe vaak omelet in stukjes door de nasi, dat is goed in te vriezen en later op te warmen. Nog een aanvulling, gerechten met champignons er door vries ik niet meer in da's ontdooid echt niet te vr*ten
Begreep dat als je t dan braadt je het wel weer mag invriezen. Dus bijv. gehaktballen maken en dan de gehaktbal met een beetje jus invriezen. Wat super handig is met een dochter die agv verslaafde is en dr neus ophaalt voor een pizza. Aardappelpuree erbij, beetje doperwten uit de vriezer en een balletje gehakt voor madam iedereen blij.
Klopt dat wordt bitter als gal! En vieze snot. Man houdt er niet van dus ik koop ze al jaren niet meer maar die fout heb ik ook gemaakt met een pastasaus. Hele bak alsnog de vuilbak in, alles smaakt naar die bittere zooi.