Wat vries jij in?

Discussie in 'De lounge' gestart door LadyKikker, 11 jun 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GoldenClown

    GoldenClown Niet meer actief

    Hier 2 vriezers en ze worden goed gebruikt.
    In keuken:
    2 planken met halfjes brood
    1 plank met schepijs en honingtaart/cheesecake etc
    2 lades met vlees
    In kleine vakjes in deur etc ijsjes

    In bijkeuken:
    1 plank met snacks, pizzabroodjes etc
    2 lades met literbakken verse soep
    1 la met aardappelproducten
    1 la met groente: paprikareepjes, uiblokjes, allerlei soepgroenten, broccoli, asperges, erwten etc
    1 la met kipfilet
    1 la met diepvriesfruit, rabarber en stoofperen.

    Wat ik zelf nvries:
    Zelfgemaakte soepen in literbakken, altijd wel keuze uit 6 soorten
    Macaroni, stamppot etc ook in literbakken
    Stoofperen in kleine bakjes
    Soepgroenten uit de afprijzingsbak
    Aardappelblokjes uit de afprijzingsbak
    Vacuüm zakjes gebakken aardappels met spek en reuzel uit Duitsland, zo lekker.

    Ik zou me geen raad weten zonder mijn vtiezers:oops:
     
    Ang1987 vindt dit leuk.
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Wij vriezen bijna alles in. Sauzen, pasta en rijstmaaltijden proef je geen verschil met vers. Wij doen wel de sauzen los van de pasta of rijst. Gebak e.d. gaat ook uitstekend.
    En dan uiteraard losse vis en vlees, brood e.d.
    Het enige dat we niet invriezen zijn gekookte aardappelen en gekookte groente, brrr, dat wordt snot.
     
  3. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.418
    2.169
    113

    Wow dit is echt wat ik zou willen, zo veel vriesruimte. En goede dingen vries je in ook:)
     
    GoldenClown vindt dit leuk.
  4. Basisuil

    Basisuil Fanatiek lid

    25 apr 2022
    2.562
    2.662
    113
    Vrouw
    Brood, soep, groente, pasta, vlees, tsja wat eigenlijk niet.
    Probeer wel zoveel mogelijk vacuümzakken te gebruiken omdat het dan veel beter blijft en nier uitdroogt.
    Als je pasta's invriest doe er dan wat extra saus bij, dan wordt het niet zo droog als je het opwarmt.

    Maar er kan enorm veel in de vriezer!
    Gewoon proberen, alles beter dan weggooien :)
     
  5. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.502
    8.424
    113
    Nee, dat is echt niet te nassen :confused: m.u.v. de meeste stamppotten en ovenschotels, dat gaat verrassend vaak dan weer wel goed :D

    Maar rest ook wat hier bovenstaat, en ik koop groentepakketten voor macaroni, nasi etc in de aanbieding, die vries ik ook in en dan bevroren in de pan :thumup:

    Vleeswaren voor op brood invriezen vonden wij trouwens geen succes :|
     
  6. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Ik vries alles in. Ook producten waar op de verpakking staat dat het niet ingevroren kan worden.
    Bijv zakken voorgesneden groentes. Of bepaalde vlees. Koop het in de aanbieding en gaat de vriezer in. Ook bijv groentes voor nasi/macaroni. Gaat bevroren de pan in.
    Vries Ook gerechten met aardappelen of groentes in. Dat wordt tijdens ontdooien wat natter maar die maaltijden bak ik vaak gewoon op. Is ook lekker..
     
  7. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    Ja hier gaat dat ook vaak zo. Uiteindelijk gooien we het dan alsnog weg.
    Ik heb gewoon vaak het idee dat het "waarschijnlijk toch niet meer zo lekker is".
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Ik zou toch oppassen met vlees waarvan aangegeven wotdt dat het niet ingevroren kan worden. Dat kan uit de vriezer aangeleverd zijn en dus al eerder bevroren zijn geweest.
     
  9. Mamaroosje

    Mamaroosje Actief lid

    31 mei 2020
    339
    431
    63
    Vrouw
    Alles, behalve klaargemaakt eten. Ik lust zelf dus echt geen opgewarmd eten, heb ik overgehouden aan m’n eerste zwangerschap, dus m’n man eet vaak alle restjes als lunch.
    Verder vries ik wel bijvoorbeeld erwtensoep in, brood, vlees, sommige groenten, ook wel eens dingen als appeltaart en verder alles wat je bevroren in de supermarkt koopt ;)
     
  10. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.407
    30.729
    113
    Vrouw
    Ik vries zelden iets in.
    We hebben maar een kleine diepvries. Die wordt gebruikt voor ijsjes, kant en klare pizza's en aardappelkroketjes ed. En dopwrwtjes, rode kool en spinazie (de enige groenten die ik nog lust uit de diepvries.

    Als ik ooit een restje invries dan blijft dat een haar in de weg liggen en gooien we uiteindelijk toch weg omdat niemand er zin in heeft.

    Wat ik wel in de zomer veel doe is citroenen en limoenen in stukjes snijden en invriezen. Heerlijk in ern kan koud water.

    Restjes weggooien doe ik ook zelden. Gewoon de dag erna bij de lunch opwarmen.
     
  11. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    dit.
    Restjes vries ik sowieso in voor mijn man.
    Die neemt het de week er op mee naar zijn werk.
    Ik heb zelfs 2 vriezers :roflmao:
     
  12. Lottie987

    Lottie987 Bekend lid

    17 mei 2019
    559
    351
    63
    Vrouw
    Even een vraagje hierover: waar doen jullie maaltijden/sauzen/spelen in als je het in de vriezer stopt? Ik stop het vaak in bakken, maar dit neemt zoveel ruimte in. Kan vast in iets wat veel meer ruimte bespaard....
     
  13. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ow ja, hutspot enz gaat inderdaad weer prima.
     
  14. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Gaat dan om bijv kipschnitsels of hamburgers. Van kennis begrepen dat die niet al een keer ingevroren zijn geweest. Ze zetten het erop omdat de kwaliteit na invriezen minder kan worden. Droger en/of minder smaak. Doe dit al zeker 15 jaar zo en er is nooit wat gebeurd/ben er nooit ziek van geweest. Mn ouders doen dit ook al jaren.
     
    Casara en Adje vinden dit leuk.
  15. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Ziplockzakjes of diepvrieszakjes. Maar ja, niet zo goed voor milieu....
     
    Lottie987 vindt dit leuk.
  16. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.502
    8.424
    113
    Ik doe het in bakken, meestal Tupperware of Lock&Lock. Heb verschillende formaten, dus kan altijd wel wat kwijt.
    Vind het ook fijner in- en uitscheppen met een bakje.
     
  17. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.960
    15.002
    113
    Aardappel is dan alleen nog eetbaar als t in een puree komt is mijn ervaring, dus voor stampot prima maar voor zo op je bord...IEUW!

    Verder hier ook zo'n beetje alles. Boel snijafval gaat hier in ziplockers en dan eens in de zoveel tijd komt de slowcooker van stal voor soep of pastasaus. :roflmao:

    Laatste toevoeging aan de rij is ei. Gewoon ei breken en dan eiwit en eigeel in een ziplocker en dan 3x checken of ie goed dicht zit. Ben er nog niet achter hoe t ontdooit en gebakken smaakt, daar kom ik morgen achter (gebakken ei bij de bami/nasi).

    Kontje van de prei (ik zoek ze uit met wortels) zet ik in de tuin nadat ie een tijdje in een bakkie water meer wortels heeft kunnen schieten. Schiet vanzelf weer omhoog srukkie loof is zo geknipt dan, ben benieuwd of ie nog gaat bloeien. Wordt t volgend jaar prei opkweken vanaf zaad. :thumup:
     
  18. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.502
    8.424
    113
    Doe vaak omelet in stukjes door de nasi, dat is goed in te vriezen en later op te warmen.

    Nog een aanvulling, gerechten met champignons er door vries ik niet meer in :confused: da's ontdooid echt niet te vr*ten
     
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.960
    15.002
    113
    Begreep dat als je t dan braadt je het wel weer mag invriezen.

    Dus bijv. gehaktballen maken en dan de gehaktbal met een beetje jus invriezen. Wat super handig is met een dochter die agv verslaafde is en dr neus ophaalt voor een pizza. Aardappelpuree erbij, beetje doperwten uit de vriezer en een balletje gehakt voor madam iedereen blij.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  20. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.960
    15.002
    113
    Klopt dat wordt bitter als gal! En vieze snot. Man houdt er niet van dus ik koop ze al jaren niet meer maar die fout heb ik ook gemaakt met een pastasaus. Hele bak alsnog de vuilbak in, alles smaakt naar die bittere zooi.
     

Deel Deze Pagina