Wat vries jij in?

Discussie in 'De lounge' gestart door LadyKikker, 11 jun 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    haha -maar dat wíj het niet lekker vinden - wil niet zeggen dat de kinderen het niet lusten :p . Die snotterige bloemkool, slurpte de jongste hier graag naar binnen.... extra snel juist :p het at zo makkelijk. En soms kun je dingen beter opbakken dan opwarmen in de magnetron - dat wil ook nog wel verschil maken...

    wij vriezen overigens ook wel veel in.
     
  2. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Opwarmen in een magnetron maakt het idd ook niet echt lekkerder, liever opbakken of in de oven opwarmen.
     
  3. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.507
    13.797
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Ik denk niet dat ik je inhoudelijk heel erg kan helpen.
    Wij eten vrij afgepast namelijk waardoor we nagenoeg nooit wat over houden.

    Behalve het brood, het vlees en ijsjes wat we allen vrijwel het hele jaar door in de vriezer hebben als “voorraad”, is zo’n beetje het enige andere wortel en ui wat er wel met regelmaat in beland.
    Wortel omdat daarvan nog weleens meer wordt gekookt dan nodig (de ene keer heb je een grotere bos dan de andere keer, en ik ga niet 1 wortel bewaren..).
    Ui omdat we mega grote uien kopen, maar die gaan nooit volledig in één gerecht.
    Dus dan snij ik gewoon alles en een deel doe ik in een boterhamzakje en vries ik in.
    Scheelt me meteen de volgende keer weer ui snijden inclusief stinkende handen en mega traanogen :thumup:

    Gekookte bietjes kun je ook prima invriezen.
    Evenals prei.

    Sperziebonen en broccoli uit de vriezer vind ik uitermate goor smaken. Die gaan heel waterig én naar vriezer smaken *zoekt kotssmiley.
     
  4. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.502
    8.424
    113
    De smaak heb ik nog niet zo'n last van, maar de textuur :eek: glibberig en zompig :| bah bah bah
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  5. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.502
    8.424
    113
    Voor de kinderen maakte ik vroeger wel prakjes met bloemkool, aardappel en gekookt ei en dat vroor ik dan in, maar los, nee echt niet :roflmao:

    Schijnt met bloemkool wel te kunnen als je het blancheert en dan invriest, maar dat heb ik op verzoek van man na 2 pogingen maar gestaakt :p
     
  6. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    Wat een fijne tip! Ga ik ook doen!
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  7. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    Ook een heel goed idee!
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  8. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.960
    15.002
    113
    Champignons moet je ook gewoon vullen met bieslook roomkaas, beetje peterselie olijf olie, snufje paprika en italiaanse kruiden, plakje kaas er op en dan in de oven zetten.

    Alleen wel oppassen met eten, die krengen zijn bedriegelijk koel aan de buitenkant maar je tong en gehemelte denkt daar soms anders over.
     
  9. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.960
    15.002
    113
    Hier ook zo'n geval. Pak dan maar broccoli
     
  10. Lottie987

    Lottie987 Bekend lid

    17 mei 2019
    559
    351
    63
    Vrouw
    Ja dat vind ik dus ook handig met uitscheppen, maar dacht misschien hebben andere mensen nog een veel betere oplossing:rolleyes:
     
  11. Achterkantvandemaan

    31 dec 2020
    7.890
    8.064
    113
    Wist je dat je boter ook goed kan invriezen?

    Zelf nooit gedaan, maar hoorde het laatst van iemand die in een boterfabriek werkt :p
     
  12. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.190
    113
    Er ligt altijd brood in de vriezer en wat vlees voor noodgevallen evenals groente en diepvries fruit.
    Qua maaltijden vries ik alleen soep in en pastasaus ( zonder pasta) Alle overige dingen vind ik echt niet lekker uit de vriezer. Als er wat avondeten overblijft gaat dat veelal als lunch voor de volgende dag en anders toch de kliko in
     
  13. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.151
    3.027
    113
    Nederland
    Ik vries niet zo gek veel in. Af en toe kliekjes maar zet er nooit een datum op of wat het is. Dus dan beland het uiteindelijk alsnog in de prullenbak.:rolleyes:

    Wat ik wel in de vriezer heb:

    Brood
    Vlees
    Voorgekookte krieltjes
    Macaroni groenten
    Diepvriesgroentes
    Ijsjes
    Patat en snacks

    En dat was het wel. Vroeger toen ik op begeleid wonen woonde vroren ze ook vleeswaren (beleg) in. Maar dat heb ik zelf nooit gedaan.
     
  14. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.570
    3.904
    113
    Vrouw
    Brood, in porties
    pastasaus wat ik in grote hoeveelheid maak
    Vlees en vis
    Soep
    Groenten, zowel al klaar gemaakt als vers
    Restjes van ovenschotels (ook met pasta)
    Verder nog frieten en snacks, ijsjes, enz

    Hebben maar een kleine diepvries, anders zou ik er nog wel meer insteken denk ik
     
  15. Nijntje01

    Nijntje01 Fanatiek lid

    2 dec 2012
    3.539
    422
    83
    Zuid-Holland
    Geraspte kaas, citroenen en knoflook teentjes, deze heb ik volgens mij nog niet gelezen hier.

    Restjes hebben wij echt nooit en we gooien al helemaal nooit eten weg. Ik weet precies hoeveel we eten en mijn man eet altijd alles op wat evt is.

    Verder vriezen wij natuurlijk ook brood in, vega, pepers, basilicum en cake/taart.
     
  16. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    7.027
    3.840
    113
    Vrouw
    Thuis
    Brood
    Stamppot
    Vlees/vleesvervangers

    Behalve stamppot geen restjes eten. Die eten we de volgende dag als lunch/tussendoortje/bijgerecht.

    In het verleden wel klaargemaakte pasta ingevroren, maar nu ik zo vaak thuis werk, eindigt dat nu als lunch.

    Verder ligt er nog zat in de vriezer, maar dat is allemaal bevroren gekocht, zoals ijsjes en pizza's.
     
  17. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.507
    13.797
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Top: had hem gedeeld zodat hopelijk anderen er wat aan zouden hebben :) :thumup:

    Nog een aanvulling: ontdooien of invriezen in porties hoeft niet; je gooit gewoon al wat je hebt gesneden in een boterhamzakje oid., haalt het uit de vriezer wanneer je het nodig hebt, houdt met de ene hand het zakje dicht en bonst met de zijkant van de andere hand op de ui en de stukjes vallen zo uit elkaar zodat je het meteen gebruiken kunt in een gerecht.
    Ook geen gedoe met ‘o shit ik ben het vergeten te ontdooien dus nu kan ik alsnog ui gaan snijden/ de ui wel vergeten’ :thumup:
     
  18. tuc

    tuc Niet meer actief

    Vleeswaren los kan sowieso heel goed. Of wat mijn zwager doet: die smeert een verse boterhammen met vleeswaren. Dan vriest hij die allemaal los in in zakjes en haalt elke morgen zn boterhammen vers uit de vriezer
    Hij zweert erbij:roflmao:
     
  19. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Hier vriezen wij ook werkelijk alles in, ook al staat erop dat je het niet kunt invriezen. Met trial-and-error kom je wel achter hoe je iets het makkelijkst kunt opwarmen. Magnetron gaat vaak goed, maar met rijst en aardappels bijvoorbeeld is de pan weer beter.

    Wij hebben bakjes die makkelijk stapelbaar zijn. Daar doen we een label tussen en bij grotere kliekjes (zeker een complete maaltijd) schrijven we op een blaadje. Regelmatig kijk ik de laden na en op zondag gebruiken we vaak al die restjes om een maaltijd van te koken.
     

Deel Deze Pagina